Coca-Colaa hiilineutraalisti ensimmäisenä maailmassa

Teksti:Hanna Kiventöyry
JULKAISTU: 2021-05-28
PÄIVITETTY: 2023-01-18


Sinebrychoffista on tullut ensimmäinen Coca-Colaa hiilineutraalisti valmistava yritys maailmassa, kun yhtiö on saavuttanut vuodelle 2030 asettamansa tavoitteen olla hiilineutraali juomatalo. Sinebrychoffin toiminnasta on vähennetty ilmastopäästöjä tehostamalla energiankäyttöä, investoimalla uusiin teknologioihin ja siirtymällä käyttämään uusiutuvaa energiaa. Sinebrychoffin saavuttama hiilineutraalius koskee yhtiön toimintaa Keravalla ja se kattaa Coca-Colan ja muiden juomien valmistukseen käytetyn sähköenergian ja lämmön, tuotannon kylmälaitteistojen vuodot ja huoltokaluston päästöt. Keravan tuotantolaitoksen toiminnasta jäljelle jäävät hiilidioksidipäästöt kompensoidaan hiiltä sitovien metsityshankkeiden avulla Kolumbiassa. 

– Sinebrychoffin koko tuotantolaitoksen ja Coca-Cola-yhtiön juomien valmistuksen ilmastovaikutuksen pienentäminen nollatasolle on ainutlaatuista myös kansainvälisessä mittakaavassa, sanoo Coca-Cola Finland Oy:n vastuullisuuspäällikkö Théa Natri. 

Sinebrychoff on työskennellyt määrätietoisesti pienentääkseen panimon toiminnan ja Coca‑Colan sekä muiden juomien valmistuksen ilmastovaikutusta. Viidessä vuodessa panimon energiankäytön hiilidioksidipäästöjä on vähennetty 40 prosenttia useilla toimenpiteillä (2020 vs. 2015). Toimenpiteiden jälkeen toiminnasta on jäänyt kuitenkin jäljelle päästöjä, joita ei ole voitu täysin poistaa. Nämä Sinebrychoff kompensoi rahoittamalla konsulttiyhtiö South Pole Groupin hallinnoimia Gold Standard -sertifioituja metsitysprojekteja Kolumbiassa. 

Coca‑Cola ja Sinebrychoff ovat yhdessä panostaneet jo lähes 10 vuotta juomapakkauksien hiilijalanjäljen pienentämiseen. Tähän on pyritty mm. käyttämällä vain kierrätettäviä pantillisia juomapakkauksia, vähentämällä pulloissa käytetyn muovin määrää ja lisäämällä kierrätetyn muovin käyttöä pakkauksissa jo vuodesta 2013. 

Jatka lukemista

Dovelta uudelleentäytettävä deodoranttipakkaus

Dove on julkistanut ensimmäisen uudelleentäytettävän ja -käytettävän deodoranttinsa.
11272_pe_dove_canada2_888904

Arla ryhtyy vastaanottamaan maitoa uusilta maidontuottajilta

Fazerille viime vuosina maitoa Kaakkois-Suomessa ja Uudellamaalla tuottaneet maitotilat siirtyvät tuottamaan maitoa Arlan jalostettavaksi.
arla-uusi

R-kioski korvaa 10 miljoonaa kahvikupin kantta kuitukansilla  

R-kioski siirtyy käyttämään täysin kierrätettäviä, uusiutuvista ja sertifioiduista raaka-aineista valmistettuja muovittomia Huhtamäen kuitukansia noutokahvikuppien kansina.
vastuullinen_kahvi_rkioski_2023-VERKKO

DS Smith lahjoitti Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien keräysastiat

DS Smith on suunnitellut ja valmistanut Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien kierrätysastioita take away-pakkausten kierrätyksen edistämiseksi osana korkeakoulun koordinoimaa RUOKO-hanketta ja osana DS Smithin kestävän kehityksen strategian mukaisia toimia.
Ruoko

Uusimmat uutiset

Burger King testaa uudelleenkäytettäviä biomukeja

Restel Oy kokeilee neljässä toimipisteessään uudelleenkäytettäviä juomamukeja, jotka on valmistettu biopohjaisesta ja kierrätettävästä Sulapac-materiaalista.
Sulapac-spring-24-12327-Edit-6924x4616-ORIGINAL-Jenni-Kohox

"Olemme ylpeitä kuin kukot” – Orapac toivoo voittavansa Packnorth Award 2024:n

Suomalainen Oy Orapac AB on yksi yrityksistä, joka haluaa voittaa Packnorth Award 2024 -palkinnon. Kilpailutyö, jota he kutsuvat Greenboxiksi, on periaatteessa yksinkertainen: laatikko kannella. Se on kuitenkin valmistettu täysin kierrätetyistä kuiduista ja eristää lämpöä ja kylmää paremmin kuin EPS-pakkaus edellyttää. Otimme yhteyttä Orapacin toimitusjohtaja Fredric Tidströmiin ja varatoimitusjohtaja Torbjörn Nyholmiin saadaksemme lisätietoja.
Greenbox

Brittiläisten päivittäistavarakauppojen pakkauspomot haluavat luopua muovista, mutta se ei ole helppoa

Aquapak-pakkausyrityksen uuteen tutkimukseen otti osaa sata brittiläisen päivittäistavarakaupan pakkausvastaavaa. Heistä enemmistö (92 prosenttia) suunnittelee luopuvansa kokonaan muovin käytöstä kuluttajapakkauksissaan.
Aquapak

Muuttaako uusi nestekartonkipakkaus markkinat?

Pakkausalan lehdistöä kokoontui 15. toukokuuta Amsterdamiin ottamaan osaa täysin uuden pakkausratkaisun lanseeraukseen. Tilaisuuden järjesti Zotefoams, joka väittää olevansa ”gamechanger”. Pitäisikö suurten nestekartonkipakkausten valmistajien tuntea olonsa uhatuksi?
rezorce