Coca-Colan toimitusjohtaja James Quinceyn mukaan kierrätetyn PET-pullon hiilijalanjälki on paljon pienempi kuin kierrätetyn alumiinitölkin tai lasipullon. Siksi yritys panostaa maailmanlaajuisesti PET-pullojen kierrätykseen ja uudelleenkäyttöön ympäristön säästämiseksi.
Quinceytä on haastatellut Reuters. Hänen mukaansa Coca-Cola on sitoutunut keräämään ja uudelleenkäyttämään pullon tai tölkin jokaista myytyä pulloa tai tölkkiä kohti vuonna 2030.
Tavoitteeseen pyritään eri maissa. Joissakin maissa (kuten Suomessa) käytetään pantilla toimivaa palautusjärjestelmää. Yritys tekee myös yhteistyötä pulloja ja tölkkejä keräävien yritysten kanssa.
Coca-Cola on PepsiCon ja Nestlén tavoin aloittanut kierrätettyjen muovipullojen ja alumiinitölkkien tarjoamisen vesien valmistajille.
PET-pullo säästää ilmastoa myös viinissä
PET-pullojen hiilijalanjälki on yllättävän pieni myös alkoholijuomissa. Gaia Consulting laski vuonna 2017 Alkon, Systembolagetin (Ruotsi) ja Vinmonopoletin (Norja) valikoimien erilaisten viinipakkausten hiilijalanjäljen.
Tutkimuksen mukaan pullotetuissa viineissä kaikkein ilmastoystävällisin pakkaustapa on PET-muovipullo. PET-muovipullon hiilijalanjälki on 245 g CO2e/l, kun perinteisen lasisen viinipullon hiilijalanjälki on 675 g CO2e/l.
PET-muovipullon pienempi hiilijalanjälki johtuu etenkin lasiin verrattuna juomapakkauksen valmistukseen kuluvasta pienemmästä energiamäärästä. Lasin valmistusprosessi vaatii erittäin korkean lämpötilan, noin 1400-1600 ˚C, jonka aikaansaaminen kuluttaa paljon energiaa.
Selvästi pienimmät hiilijalanjäljet tuottivat pakkauksista kuitenkin hanapakkaus ja kartonkitölkki.