Coca-Cola panostaa PET-pulloihin ympäristösyistä

Teksti:Toimitus
JULKAISTU: 2019-11-15
PÄIVITETTY: 2023-01-18


Coca-Colan toimitusjohtaja James Quinceyn mukaan kierrätetyn PET-pullon hiilijalanjälki on paljon pienempi kuin kierrätetyn alumiinitölkin tai lasipullon. Siksi yritys panostaa maailmanlaajuisesti PET-pullojen kierrätykseen ja uudelleenkäyttöön ympäristön säästämiseksi.

Quinceytä on haastatellut Reuters. Hänen mukaansa Coca-Cola on sitoutunut keräämään ja uudelleenkäyttämään pullon tai tölkin jokaista myytyä pulloa tai tölkkiä kohti vuonna 2030.
Tavoitteeseen pyritään eri maissa. Joissakin maissa (kuten Suomessa) käytetään pantilla toimivaa palautusjärjestelmää. Yritys tekee myös yhteistyötä pulloja ja tölkkejä keräävien yritysten kanssa.

Coca-Cola on PepsiCon ja Nestlén tavoin aloittanut kierrätettyjen muovipullojen ja alumiinitölkkien tarjoamisen vesien valmistajille.

PET-pullo säästää ilmastoa myös viinissä

PET-pullojen hiilijalanjälki on yllättävän pieni myös alkoholijuomissa. Gaia Consulting laski vuonna 2017 Alkon, Systembolagetin (Ruotsi) ja Vinmonopoletin (Norja) valikoimien erilaisten viinipakkausten hiilijalanjäljen.

Tutkimuksen mukaan pullotetuissa viineissä kaikkein ilmastoystävällisin pakkaustapa on PET-muovipullo. PET-muovipullon hiilijalanjälki on 245 g CO2e/l, kun perinteisen lasisen viinipullon hiilijalanjälki on 675 g CO2e/l.

PET-muovipullon pienempi hiilijalanjälki johtuu etenkin lasiin verrattuna juomapakkauksen valmistukseen kuluvasta pienemmästä energiamäärästä. Lasin valmistusprosessi vaatii erittäin korkean lämpötilan, noin 1400-1600 ˚C, jonka aikaansaaminen kuluttaa paljon energiaa.

Selvästi pienimmät hiilijalanjäljet tuottivat pakkauksista kuitenkin hanapakkaus ja kartonkitölkki.

Jatka lukemista

Dayton osti Thomekon elintarviketoiminnot

Päivittäistavara-, horeca- ja elintarvikealan laitteita ja huoltopalveluita toimittava Dayton Oy on ostanut Thomekon elintarviketeollisuuskone- ja -laitetoiminnot Suomessa. Dayton nousee kaupalla elintarviketeollisuuden kokonaisratkaisujen johtavaksi tarjoajaksi toimitusjohtaja Pekka Tiaisen mukaan.
dayton-tiainen-elintarviketeollisuus

Huhtamäki lahjoittaa kerta-astioita kriisiavuksi

Huhtamäki lahjoittaa tuotteittaan terveydenhuollon toimijoille, esimerkiksi yli kuusi miljoonaa kerta-astiaa sairaaloille ja hoitokodeille ympäri Eurooppaa ruokahygienian ja -turvallisuuden varmistamiseksi poikkeustilanteessa. Yhtiö tuottaa myös visiirejä ja avustaa Punaista Ristiä.
huhtamäki-ruokapakkaukset-food-service

Muovikasseja korvataan muilla materiaaleilla

Yhä useampi suomalainen pakkaa ruokaostoksensa muuhun kuin muovikassiin. S-ryhmän ruokakaupoissa muovikassien myynti laski neljä prosenttia vuodesta 2018 vuoteen 2019. Vain joka neljäs asiakas ostaa muovikassin kauppakäynnillään. Yhä useampi asiakas käyttää biohajoavaa kassia, paperikassia tai kestokassia.
s-ryhmä-muovikassit-kangaskassit

Raflatacilta PP-etikettikalvoa kierrätysmuovista

UPM Raflatac tuo markkinoille ensimmäisenä PP-etikettimateriaalin, joka on tehty kierrätysmuovista. Materiaalissa käytetään kemian teollisuuden SABIC-yrityksen kierrätysratkaisua PP-tuotteille.
Jar of peanut butter and peanuts

Uusimmat uutiset

Brittiläisten päivittäistavarakauppojen pakkauspomot haluavat luopua muovista, mutta se ei ole helppoa

Aquapak-pakkausyrityksen uuteen tutkimukseen otti osaa sata brittiläisen päivittäistavarakaupan pakkausvastaavaa. Heistä enemmistö (92 prosenttia) suunnittelee luopuvansa kokonaan muovin käytöstä kuluttajapakkauksissaan.
Aquapak

Muuttaako uusi nestekartonkipakkaus markkinat?

Pakkausalan lehdistöä kokoontui 15. toukokuuta Amsterdamiin ottamaan osaa täysin uuden pakkausratkaisun lanseeraukseen. Tilaisuuden järjesti Zotefoams, joka väittää olevansa ”gamechanger”. Pitäisikö suurten nestekartonkipakkausten valmistajien tuntea olonsa uhatuksi?
rezorce

Uusi päällystämätön kartonki Holmen Iggesundilta

Invercote Touch on uusi päällystämätön kartonki Holmen Board & Paperilta. Se on suunniteltu vastaamaan kasvavaan kysyntään kestäviä ja visuaalisesti houkuttelevia pakkausmateriaaleja kohtaan, joiden tulee silti säilyttää hyvät paino-ominaisuutensa.
Igge-touchx

Biomuovilla on oleellisesti pienemmät CO2-päästöt verrattuna perinteiseen muoviin

Iso-Britanniassa, Kiinassa ja Sveitsissä olevat tutkijat ovat osoittaneet, että kun fossiilinen muovi korvataan biohajoavalla biomuovilla, syntyy merkittävästi vähemmän hiilidioksidipäästöjä. Näin kirjoittaa Nordisk Bioplast-yhdistys omilla verkkosivuillaan.
Global warming concept