Biopohjainen korkki premium-tuoksupullolle

Teksti:Aino Laine
JULKAISTU: 2021-09-28
PÄIVITETTY: 2023-01-18


Chanel julkisti uudet Les Eaux De Chanel -hajustepullon korkit, jotka on valmistettu biopohjaisesta Sulapac-materiaalista.

Vuonna 2018 markkinoille tuotu Les Eaux De Chanel -sarja sai innoituksensa Coco Chanelin suosikkipaikoista, ja tuoksusarja suunniteltiin alusta asti kestävyyttä silmällä pitäen. Sen lasiset hajuvesipullot ovat ohuempia ja kevyempiä, mikä tarkoittaa pienempää määrää raaka-aineita sekä kuljetuksen pienempiä ympäristövaikutuksia. Myös sekundääripakkauksen materiaali vaihdettiin yksinkertaiseen, pinnoittamattomaan kartonkiin kierrätettävyyden parantamiseksi.

Nyt kaikki Les Eaux De Chanel -sarjan tuoksujen 125 ml:n pullot suljetaan biopohjaisella korkilla, jonka Chanel on kehittänyt yhteistyössä Sulapacin kanssa. Suomalainen startup ja Chanel-tiimi työstivät metsäteollisuuden sivuvirroista saatavasta raaka-aineesta valmistettua korkkia kahden vuoden ajan. Chanelin tiukkojen standardien mukaisesti jokainen yksityiskohta on harkittu huolellisesti, ja lopullisen version saavuttaminen vaati peräti 48 yritystä.

– Tämä ensimmäinen tuotelanseeraus yhteistyössä Chanelin kanssa on meille merkittävä virstanpylväs. Se todistaa, että Sulapac täyttää korkeimmat laatuvaatimukset, toteaa Sulapacin perustaja ja toimitusjohtaja Suvi Haimi.

Jatka lukemista

Dovelta uudelleentäytettävä deodoranttipakkaus

Dove on julkistanut ensimmäisen uudelleentäytettävän ja -käytettävän deodoranttinsa.
11272_pe_dove_canada2_888904

Arla ryhtyy vastaanottamaan maitoa uusilta maidontuottajilta

Fazerille viime vuosina maitoa Kaakkois-Suomessa ja Uudellamaalla tuottaneet maitotilat siirtyvät tuottamaan maitoa Arlan jalostettavaksi.
arla-uusi

R-kioski korvaa 10 miljoonaa kahvikupin kantta kuitukansilla  

R-kioski siirtyy käyttämään täysin kierrätettäviä, uusiutuvista ja sertifioiduista raaka-aineista valmistettuja muovittomia Huhtamäen kuitukansia noutokahvikuppien kansina.
vastuullinen_kahvi_rkioski_2023-VERKKO

DS Smith lahjoitti Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien keräysastiat

DS Smith on suunnitellut ja valmistanut Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien kierrätysastioita take away-pakkausten kierrätyksen edistämiseksi osana korkeakoulun koordinoimaa RUOKO-hanketta ja osana DS Smithin kestävän kehityksen strategian mukaisia toimia.
Ruoko

Uusimmat uutiset

Aiothan osallistua Packnorth Award 2024 -kilpailuun?

Ilmoituksia Packnews Award -kilpailuun saapuu nyt tiheään tahtiin Packnewsille. Mittelö järjestetään neljättä kertaa, ja tänä vuonna palkintojenjakotilaisuus pidetään Scanpackissa. Luvassa on mielenkiintoisia uutuuksia.
kilpailu

Löysikö Lessebo Paper vuoden kesähitin?

Kysymykseen miltä paperi kuulostaa, on vihdoin saatu vastaus. Lessebo Paper otti rohkean askeleen perinteisen visuaalisen muotoilun ulkopuolelle ja tutki tätä hieman outoa kysymystä. Tuloksena on Lessebo Paper Player -soitin, joka muuntaa paperin elegantin hiljaisuuden kiehtovaksi äänikokemukseksi.
01_Hero_Lessebo-Texture_Close-up-paper-texture-Morocco_Photo-by-Carl-Anderx

Duni lanseeraa LipLidsin älykannen

Duni Group ja ruotsalainen start-up-yritys LipLid ovat solmineet yhteistyösopimuksen, jonka myötä Duni Group lanseeraa LipLidsin kannet take-away-mukeihinsa.
dunix

Ruotsin muovipakkausten keräys on kriisissä, toteaa Svensk Plaståtervinning

Ruotsissa on vakava, kansallinen muovipakkausten keräyskriisi, Svensk Plaståtervinningin (Ruotsin muovikeräyksen) toimitusjohtaja Mattias Philipsson sanoo lehdistötiedotteessa.
Foto: Peter Holgersson AB