Biokomposiittia terveydenhuollon riskijäteastioihin

JULKAISTU: 2022-09-21
PÄIVITETTY: 2023-01-18


Stora Enson biokomposiitista valmistetut viiltojäteastiat vähentävät sairaaloiden poltettavan jätteen hiilidioksidipäästöjä.

Polypropeenista eli perinteisestä, täysin öljypohjaisesta muovista valmistetut riskijäteastiat ovat terveydenhuollon kolmanneksi suurin hiilidioksidipäästöjä aiheuttava poltettava jäte. Riskijäteastioita käytetään pistävälle ja viiltävälle jätteelle, esim. neuloille. Pistävä ja viiltävä jäte on riskijätettä ja se hävitetään polttamalla koko riskijäteastia sisältöineen.

FrostPharman biokomposiitista valmistettu WoodSafe -riskijäteastia vähentää terveydenhuollon yksiköiden ja sairaaloiden poltettavasta jätteestä aiheutuneita CO2-päästöjä yli 50 %. WoodSafe -riskijäteastiat on valmistettu Stora Enson biokomposiitista, joka tehdään metsätalouden jäännösjätteestä (sahanpuru) ja kierrätysmuovista. Astiat valmistetaan Ruotsissa pohjoismaisista raaka-aineista.

LCA-analyysin mukaan siirtyminen nykyisistä muovisista riskijäteastioista WoodSafe -riskijäteastioihin vähentää astioiden polttamisesta aiheutuvia CO2-päästöjä yli 50 %. Pelkästään Ruotsissa käytetään nykyään vuosittain noin 4 miljoonaa fossiilisesta muovista valmistettua riskijäteastiaa, jotka hävitetään polttamalla, ja jotka muodostavat näin yhden suurimmista hiilidioksidipäästöjä aiheuttavista jäteluokista terveydenhuollossa.

WoodSafe -riskijäteastioilla on samat ominaisuudet kuin nykyisin käytössä olevilla muovisilla riskijäteastioilla. Näin vaihtaminen ilmastokestävämpään ratkaisuun ei vaadi terveydenhuollon yksiköiltä toimintatapojen muutoksia.

 

Jatka lukemista

Dovelta uudelleentäytettävä deodoranttipakkaus

Dove on julkistanut ensimmäisen uudelleentäytettävän ja -käytettävän deodoranttinsa.
11272_pe_dove_canada2_888904

Arla ryhtyy vastaanottamaan maitoa uusilta maidontuottajilta

Fazerille viime vuosina maitoa Kaakkois-Suomessa ja Uudellamaalla tuottaneet maitotilat siirtyvät tuottamaan maitoa Arlan jalostettavaksi.
arla-uusi

R-kioski korvaa 10 miljoonaa kahvikupin kantta kuitukansilla  

R-kioski siirtyy käyttämään täysin kierrätettäviä, uusiutuvista ja sertifioiduista raaka-aineista valmistettuja muovittomia Huhtamäen kuitukansia noutokahvikuppien kansina.
vastuullinen_kahvi_rkioski_2023-VERKKO

DS Smith lahjoitti Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien keräysastiat

DS Smith on suunnitellut ja valmistanut Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien kierrätysastioita take away-pakkausten kierrätyksen edistämiseksi osana korkeakoulun koordinoimaa RUOKO-hanketta ja osana DS Smithin kestävän kehityksen strategian mukaisia toimia.
Ruoko

Uusimmat uutiset

Atria ostaa ruotsalaisen Gooh-valmisruokayhtiön

Atria Sweden AB ostaa ruotsalaisen valmisruokayhtiön Goohin koko osakekannan.
gooh

Syklo suunnittelee muovinkierrätyslaitoksen rakentamista Hyvinkäälle

Kapasiteetiltaan 50 000 tonnin muovinkierrätyslaitos kasvattaa valmistuttuaan Suomen muovinkierrätyskapasiteettia jopa 50 prosenttia.
Suomen

GRAI yksilöi uudelleenkäytettävät pakkaukset

GS1:n GRAI-tunnistetta ​​käytetään yksilöimään uudelleenkäytettäviä kuormankantajia ja palautusjärjestelmien pakkauksia.
Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta! (900 x 600 px) (89)

ScanStar -ja ScanStar Student kilpailujen ilmoittautuminen on käynnissä

Yhteispohjoismaisen ScanStar-pakkaussuunnittelukilpailun ilmoittautuminen on käynnissä. Kilpailun ohessa järjestetään myös opiskelijakilpailu ScanStar Student.
Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta! (900 x 600 px) (86)