Biokomposiitit korvaamaan muovia pakkauksissa

Teksti:Toimitus
JULKAISTU: 2019-05-17
PÄIVITETTY: 2023-01-18


Stora Enso esittelee puukuitupohjaiset DuraSense-biokomposiitit korkealaatuisille kosmetiikka-, elintarvike- ja luksusbrändeille, jotka etsivät vaihtoehtoja muovipakkauksille. Biokomposiittien avulla asiakkaat, joilla on erittäin korkeat vaatimukset estetiikan ja kosketustuntuman suhteen, voivat parantaa pakkaustensa ympäristöystävällisyyttä.

DuraSense on yhdistelmä puukuituja ja polymeerejä, jotka voivat olla fossiilisia, biopohjaisia tai kierrätettyjä. Materiaali tarjoaa asiakkaille muovia ympäristöystävällisemmän vaihtoehdon, tukee kestävää kehitystä ja pienentää hiilijalanjälkeä. Jos puukuidut yhdistetään biopolymeereihin, uusiutuvien materiaalien osuus voidaan nostaa jopa 98 prosenttiin ja siten vähentää riippuvuutta rajallisista fossiilisista resursseista.

”Muovin määrän vähentäminen on asiakkaillemme tärkeää, ja he haluavat apua uusiutumattomien materiaalien korvaamisessa. DuraSensen ansiosta voimme nyt tarjota erilaisia biokomposiittiratkaisuja, kuten kansia ja korkkeja, vaativille asiakkaille kosmetiikka-, elintarvike- ja luksustuotesegmenteissä, jossa sekä estetiikalle että laadulle asetetaan erittäin korkeat vaatimukset”, sanoo Stora Enson nestepakkauksista ja kotelokartongeista vastaava johtaja Hannu Kasurinen.

DuraSense tarjoaa kustannus- ja resurssitehokkaan keinon vähentää tuotteiden ympäristövaikutuksia. Biokomposiitit vastaavat ominaisuuksiltaan muovia ja sopivat nykyisiin muotteihin, joten ne vaativat vain vähän tai ei lainkaan muutoksia nykyisiin tuotantotekniikoihin.

”Puupohjaisten biokomposiittien ansiosta muovin kulutusta voidaan vähentää jopa 50 prosenttia, jolloin ympäristöön päätyy vähemmän muovia. DuraSense-biokomposiitteja voidaan myös käyttää uudelleen materiaalina jopa seitsemän kertaa, kierrättää muiden muovien mukana tai käyttää elinkaarensa lopussa energian tuotantoon”, sanoo Stora Enson pakkauskomponenteista vastaava johtaja Lars Axrup.

Stora Enso aloitti kaupallisen biokomposiittituotannon vuonna 2018 ja on kapasiteetiltaan Euroopan suurin puukuitupohjaisten komposiittien valmistaja. DuraSense-biokomposiittien raaka-aine tulee kestävästi hoidetuista pohjoismaisista metsistä, joilla on ulkopuolisen tahon myöntämä alkuperäketjun sertifikaatti.

Jatka lukemista

Dayton osti Thomekon elintarviketoiminnot

Päivittäistavara-, horeca- ja elintarvikealan laitteita ja huoltopalveluita toimittava Dayton Oy on ostanut Thomekon elintarviketeollisuuskone- ja -laitetoiminnot Suomessa. Dayton nousee kaupalla elintarviketeollisuuden kokonaisratkaisujen johtavaksi tarjoajaksi toimitusjohtaja Pekka Tiaisen mukaan.
dayton-tiainen-elintarviketeollisuus

Huhtamäki lahjoittaa kerta-astioita kriisiavuksi

Huhtamäki lahjoittaa tuotteittaan terveydenhuollon toimijoille, esimerkiksi yli kuusi miljoonaa kerta-astiaa sairaaloille ja hoitokodeille ympäri Eurooppaa ruokahygienian ja -turvallisuuden varmistamiseksi poikkeustilanteessa. Yhtiö tuottaa myös visiirejä ja avustaa Punaista Ristiä.
huhtamäki-ruokapakkaukset-food-service

Tampereella kehitetään biomateriaaleja

VTT, Tampereen ammattikorkeakoulu ja rakennus- sekä pakkausalaan liittyvät yritykset kehittävät kestävämpiä ja ympäristöystävällisempiä materiaaleja uusiin sovelluksiin. BeLight-hankkeen tavoitteena on myös verkostoituminen, kansainvälistyminen sekä muovin kiertotalouden mukaiset uudet liiketoimintamahdollisuudet.
belight-hanke-tampere-banneri

Muovikasseja korvataan muilla materiaaleilla

Yhä useampi suomalainen pakkaa ruokaostoksensa muuhun kuin muovikassiin. S-ryhmän ruokakaupoissa muovikassien myynti laski neljä prosenttia vuodesta 2018 vuoteen 2019. Vain joka neljäs asiakas ostaa muovikassin kauppakäynnillään. Yhä useampi asiakas käyttää biohajoavaa kassia, paperikassia tai kestokassia.
s-ryhmä-muovikassit-kangaskassit

Uusimmat uutiset

Diageo testaa PulPacin paperisia Baileys-pulloja Barcelonan festivaaleilla

Diageo testaa kuivamuotoiltua kuitupulloa, joka koostuu 90-prosenttisesti paperista, jossa on ohut muovivuoraus ja foliotiiviste. Koe toteutetaan yhteistyössä PA Consultingin kanssa, joka on osa Bottle Collectivea yhdessä PA:n ja Pulpacin kanssa.
Diageo-to-trial-paper-Baileys-bottlesx

Burger King testaa uudelleenkäytettäviä biomukeja

Restel Oy kokeilee neljässä toimipisteessään uudelleenkäytettäviä juomamukeja, jotka on valmistettu biopohjaisesta ja kierrätettävästä Sulapac-materiaalista.
Sulapac-spring-24-12327-Edit-6924x4616-ORIGINAL-Jenni-Kohox

"Olemme ylpeitä kuin kukot” – Orapac toivoo voittavansa Packnorth Award 2024:n

Suomalainen Oy Orapac AB on yksi yrityksistä, joka haluaa voittaa Packnorth Award 2024 -palkinnon. Kilpailutyö, jota he kutsuvat Greenboxiksi, on periaatteessa yksinkertainen: laatikko kannella. Se on kuitenkin valmistettu täysin kierrätetyistä kuiduista ja eristää lämpöä ja kylmää paremmin kuin EPS-pakkaus edellyttää. Otimme yhteyttä Orapacin toimitusjohtaja Fredric Tidströmiin ja varatoimitusjohtaja Torbjörn Nyholmiin saadaksemme lisätietoja.
Greenbox

Brittiläisten päivittäistavarakauppojen pakkauspomot haluavat luopua muovista, mutta se ei ole helppoa

Aquapak-pakkausyrityksen uuteen tutkimukseen otti osaa sata brittiläisen päivittäistavarakaupan pakkausvastaavaa. Heistä enemmistö (92 prosenttia) suunnittelee luopuvansa kokonaan muovin käytöstä kuluttajapakkauksissaan.
Aquapak