Automaatti vähentää pesunesteen muovipakkausten tarvetta

JULKAISTU: 29. syyskuun 2020
PÄIVITETTY: 18. tammikuun


Nesteen Express-asemalla lasinpesunestettä voi tankata auton säiliöön samaan tapaan kuin polttoainetta.

Neste tuo lasinpesunesteautomaatteja 18 pääkaupunkiseudun Neste Express -asemalle syksyn 2020 aikana. Automaatista tankataan lasinpesunestettä suoraan pistoolista ilman tarvetta ostaa tietynkokoista muovipakkausta. Uudistuksella Neste kertoo vähentävänsä muovijätteen määrää vuositasolla jopa 40 000 muovipakkauksen verran.

Lasinpesunesteautomaattia on pilotoitu Espoon Karakallion asemalla ja saatujen positiivisten kokemusten myötä automaattiverkostoa on päätetty laajentaa pääkaupunkiseudulla. Automaatista ostettaessa autoilijan ei tarvitse etukäteen arvioida tarvittavan pesunesteen määrää eivätkä vajaat muovikanisterit jää autoon tai päädy sekajätelavoille.  

Neste selvitti syyskuussa 2020 tuulilasinpesunesteen käyttöä yksityisautoilijoiden keskuudessa. Kyselyyn vastanneista jopa 40 % lisää tuulilasinpesunestettä autoonsa vasta merkkivalon syttymisen jälkeen. Lasinpesunestettä ostetaan yhtä usein liikenneasemalta kuin päivittäistavarakaupastakin. Suosituin valinta on viiden litran käyttövalmis pakkaus; sen valitsee lähes puolet vastaajista (46 %). Jopa 84 % autoilijoista kertoo kierrättävänsä tyhjät muovipakkaukset.

Suomalaiset yksityisautoilijat valitsevat tuulilasinpesunesteen useimmiten tuotteen pakkaskestävyyden ja keliolosuhteiden perusteella (45 %). Edullinen hinta oli myös yksi valintakriteereistä. Vastaajista jopa 77 % olisi valmis jatkossa valitsemaan lasinpesunesteen sen ympäristöystävällisyyden perusteella, esimerkiksi valitsemalla vähemmän muovia sisältävän pakkauksen tai tankkaamalla pesunestettä suoraan pistoolista.

Neste on mukana Euroopan muovisitoumuksessa, jonka tavoitteena on vuoteen 2025 mennessä lisätä merkittävästi muovin kierrätystä ja samalla vähentää sen käyttöä. Nesteellä on vastaavia automaatteja käytössä 40 asemalla Baltiassa.

 

Jatka lukemista

Dovelta uudelleentäytettävä deodoranttipakkaus

Dove on julkistanut ensimmäisen uudelleentäytettävän ja -käytettävän deodoranttinsa.
11272_pe_dove_canada2_888904

Arla ryhtyy vastaanottamaan maitoa uusilta maidontuottajilta

Fazerille viime vuosina maitoa Kaakkois-Suomessa ja Uudellamaalla tuottaneet maitotilat siirtyvät tuottamaan maitoa Arlan jalostettavaksi.
arla-uusi

R-kioski korvaa 10 miljoonaa kahvikupin kantta kuitukansilla  

R-kioski siirtyy käyttämään täysin kierrätettäviä, uusiutuvista ja sertifioiduista raaka-aineista valmistettuja muovittomia Huhtamäen kuitukansia noutokahvikuppien kansina.
vastuullinen_kahvi_rkioski_2023-VERKKO

DS Smith lahjoitti Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien keräysastiat

DS Smith on suunnitellut ja valmistanut Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien kierrätysastioita take away-pakkausten kierrätyksen edistämiseksi osana korkeakoulun koordinoimaa RUOKO-hanketta ja osana DS Smithin kestävän kehityksen strategian mukaisia toimia.
Ruoko

Uusimmat uutiset

Vaahtoautot uuteen pussiin

Ahlgrens bilar -vaahtokarkit täyttävät 70 vuotta ja saavat syntymäpäivän kunniaksi uuden pakkauksen ensimmäistä kertaa 15 vuoteen.  
Bilar

Uusia työkaluja pakkausten ympäristövaikutusten luokitteluun

Antalis on kehittänyt Green Card ja Green Star SystemTM -työkalut, joiden tarkoitus on helpottaa asiakasta pakkausten ympäristövaikutusten vertailussa.
GREEN STAR SYSTEM_rgb_3

PackSummit Tampereella marraskuussa

PackSummit kerää pakkausalan toimijat saman katon alle 14.11.2023 Tampere-talossa. Tänä vuonna kokoonnutaan teemalla "Onko pakkauksesi vastuullinen vai viherpesty?"
PackSummit verkkosivujen materiaali

Metsä Groupin Kemin kartonki- ja biotuotetehtaat käyntiin

Suomen metsäteollisuushistorian suurin investointi – Kemin uusi biotuotetehdas ja kartonkitehtaan laajennus – on otettu käyttöön osastoittain suunnitelman mukaisesti keskiviikkona 20.9. Uuden biotuotetehtaan sellutoimitukset asiakkaille alkavat vuoden 2023 lokakuun aikana.
metsä_kemi