Automaatti vähentää pesunesteen muovipakkausten tarvetta

Teksti:Johanna Nikunen
JULKAISTU: 2020-09-29
PÄIVITETTY: 2023-01-18


Nesteen Express-asemalla lasinpesunestettä voi tankata auton säiliöön samaan tapaan kuin polttoainetta.

Neste tuo lasinpesunesteautomaatteja 18 pääkaupunkiseudun Neste Express -asemalle syksyn 2020 aikana. Automaatista tankataan lasinpesunestettä suoraan pistoolista ilman tarvetta ostaa tietynkokoista muovipakkausta. Uudistuksella Neste kertoo vähentävänsä muovijätteen määrää vuositasolla jopa 40 000 muovipakkauksen verran.

Lasinpesunesteautomaattia on pilotoitu Espoon Karakallion asemalla ja saatujen positiivisten kokemusten myötä automaattiverkostoa on päätetty laajentaa pääkaupunkiseudulla. Automaatista ostettaessa autoilijan ei tarvitse etukäteen arvioida tarvittavan pesunesteen määrää eivätkä vajaat muovikanisterit jää autoon tai päädy sekajätelavoille.  

Neste selvitti syyskuussa 2020 tuulilasinpesunesteen käyttöä yksityisautoilijoiden keskuudessa. Kyselyyn vastanneista jopa 40 % lisää tuulilasinpesunestettä autoonsa vasta merkkivalon syttymisen jälkeen. Lasinpesunestettä ostetaan yhtä usein liikenneasemalta kuin päivittäistavarakaupastakin. Suosituin valinta on viiden litran käyttövalmis pakkaus; sen valitsee lähes puolet vastaajista (46 %). Jopa 84 % autoilijoista kertoo kierrättävänsä tyhjät muovipakkaukset.

Suomalaiset yksityisautoilijat valitsevat tuulilasinpesunesteen useimmiten tuotteen pakkaskestävyyden ja keliolosuhteiden perusteella (45 %). Edullinen hinta oli myös yksi valintakriteereistä. Vastaajista jopa 77 % olisi valmis jatkossa valitsemaan lasinpesunesteen sen ympäristöystävällisyyden perusteella, esimerkiksi valitsemalla vähemmän muovia sisältävän pakkauksen tai tankkaamalla pesunestettä suoraan pistoolista.

Neste on mukana Euroopan muovisitoumuksessa, jonka tavoitteena on vuoteen 2025 mennessä lisätä merkittävästi muovin kierrätystä ja samalla vähentää sen käyttöä. Nesteellä on vastaavia automaatteja käytössä 40 asemalla Baltiassa.

 

Jatka lukemista

Dovelta uudelleentäytettävä deodoranttipakkaus

Dove on julkistanut ensimmäisen uudelleentäytettävän ja -käytettävän deodoranttinsa.
11272_pe_dove_canada2_888904

Arla ryhtyy vastaanottamaan maitoa uusilta maidontuottajilta

Fazerille viime vuosina maitoa Kaakkois-Suomessa ja Uudellamaalla tuottaneet maitotilat siirtyvät tuottamaan maitoa Arlan jalostettavaksi.
arla-uusi

R-kioski korvaa 10 miljoonaa kahvikupin kantta kuitukansilla  

R-kioski siirtyy käyttämään täysin kierrätettäviä, uusiutuvista ja sertifioiduista raaka-aineista valmistettuja muovittomia Huhtamäen kuitukansia noutokahvikuppien kansina.
vastuullinen_kahvi_rkioski_2023-VERKKO

DS Smith lahjoitti Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien keräysastiat

DS Smith on suunnitellut ja valmistanut Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien kierrätysastioita take away-pakkausten kierrätyksen edistämiseksi osana korkeakoulun koordinoimaa RUOKO-hanketta ja osana DS Smithin kestävän kehityksen strategian mukaisia toimia.
Ruoko

Uusimmat uutiset

Drupa alkaa pian – tässä on kuusi trendiä, joita kannattaa pitää silmällä

Kahdeksan vuoden tauon jälkeen pääsemme jälleen Drupa-messuille ja näemme, mitä toimittajat uskovat meidän tarvitsevan. Tästä löydät kuusi trendiä, joita kannattaa seurata messuhalleissa.
drupa24_12x

Pakkausautomaatio säästää monella tavalla verkkokaupassa

Suomalainen logistiikkayhtiö Inex Partners Oy on tehnyt yhteistyötä SEE:n (aiemmin Sealed Air) kanssa kehittääkseen pakkausautomaatiota.
SEE-I-Pack

Metsä Boardin taivekartonkikone on nyt Euroopan suurin

Metsä Groupiin kuuluva Metsä Board vihki 11. huhtikuuta käyttöön uudistetun taivekartonkikoneen Ruotsin Husumissa.
Ribbon-has-been-cutx

Kp lanseerasi ensimmäisen sataprosenttisesti kierrätetyn muovisen elintarvikerasian

Klöckner Pentaplast (kp) ilmoittaa saavuttaneensa tärkeän virstanpylvään elintarvikepakkausteollisuudessa. Se esitteli ensimmäiset elintarvikerasiat, jotka on tehty pelkästään kierrätetystä PET:stä (rPET), joka on valmistettu pakkauksista.
KP-trayx