Arla Foods vaihtaa ympäristöä säästäviin pakkauksiin

Teksti:Toimitus
JULKAISTU: 2019-05-09
PÄIVITETTY: 2023-01-18


Eurooppalaisten kotien jääkaapeissa olevat maitotuotteet muuttuvat ympäristön kannalta entistä paremmiksi. Vuoden loppuun mennessä Arla Foods -konserni tuo markkinoille kuudessa maassa 600 miljoonaa uusiutuvista materiaaleista valmistettua maitotölkkiä ja 560 miljoonaa kierrätettävää jogurttipurkkia sekä tuottaa 7 330 tonnia vähemmän hiilidioksidia.

”Haluamme auttaa ihmisiä entistä kestävämpään elämäntapaan. Tuoretta maitoa ja jogurttia käytetään päivittäin useimmissa kotitalouksissa, ja ne ovat päämarkkina-alueillamme myös vähittäismyyntiasiakkaidemme avaintuotteita. Siksi teemme ensimmäisenä juuri näistä pakkauksista ympäristöystävällisempiä”, Arlan Euroopan toimintojen johtaja Peter Giørtz-Carlsen sanoo.

Tämä on ensimmäinen iso askel Arla Foodsin uudessa vastuullisempien pakkausten strategiassa. Konserni aikoo pienentää CO2-päästöjään 30 prosentilla vuoteen 2030 mennessä ja sitoutuu aluksi pienentämään pakkaustensa hiilidioksidipäästöjä noin 8 000 tonnilla vuodessa. Lopullisena tavoitteena on hiilineutraalius vuoteen 2050 mennessä.

Suomessa uudistetaan 40 miljoonaa pakkausta

Uudet pakkaukset tulevat kuluttajamarkkinoille Arla Foodsin kuudella tärkeimmällä markkina-alueella Euroopassa – Alankomaissa, Isossa-Britanniassa, Ruotsissa, Saksassa, Suomessa ja Tanskassa.

”Suomessa tuomme markkinoille tänä vuonna 40 miljoonaa vastuullisemmin tuotettua pakkausta. Aloimme helmikuussa käyttää kartonkipurkkien pinnoitteessa mäntyöljystä tehtyä biomuovia, joka on suomalainen innovaatio. Sen ansiosta Arlan maitoa, jogurtteja ja ruoanvalmistustuotteita voi nykyisin ostaa pakkauksissa, joiden raaka-aine on kokonaan peräisin pohjoismaisesta metsästä”, kertoo Arla Suomen Brand & Category Manager Sanna Heikfolk.

Helmikuusta alkaen suomalaiset ovat myös voineet ostaa Luonto+ jogurttia kartonkisessa pikarissa, jonka kipon ja kannen voi laittaa kartonkikeräykseen. Arla toi kartonkiset jogurttipikarit kauppoihin ensimmäisenä Suomessa, ja pakkaus on myös ensimmäisiä kaikissa maissa, joissa Arla Foodsilla on tuotantoa.

Seuraavaksi Suomessa uudistuvat Ingmariini-sarjan rasiat. Uuteen rasiaan tulee vuoden vaihteen jälkeen irrotettava kartonkikääre, jolloin sen materiaalit on helppo laittaa kartongin ja muovin keräykseen.

Arlan kartonkipurkkien pinnoitteessa käytetään suomalaista biomuovia. Kuva: Arla.

Jatka lukemista

Dayton osti Thomekon elintarviketoiminnot

Päivittäistavara-, horeca- ja elintarvikealan laitteita ja huoltopalveluita toimittava Dayton Oy on ostanut Thomekon elintarviketeollisuuskone- ja -laitetoiminnot Suomessa. Dayton nousee kaupalla elintarviketeollisuuden kokonaisratkaisujen johtavaksi tarjoajaksi toimitusjohtaja Pekka Tiaisen mukaan.
dayton-tiainen-elintarviketeollisuus

Huhtamäki lahjoittaa kerta-astioita kriisiavuksi

Huhtamäki lahjoittaa tuotteittaan terveydenhuollon toimijoille, esimerkiksi yli kuusi miljoonaa kerta-astiaa sairaaloille ja hoitokodeille ympäri Eurooppaa ruokahygienian ja -turvallisuuden varmistamiseksi poikkeustilanteessa. Yhtiö tuottaa myös visiirejä ja avustaa Punaista Ristiä.
huhtamäki-ruokapakkaukset-food-service

Muovikasseja korvataan muilla materiaaleilla

Yhä useampi suomalainen pakkaa ruokaostoksensa muuhun kuin muovikassiin. S-ryhmän ruokakaupoissa muovikassien myynti laski neljä prosenttia vuodesta 2018 vuoteen 2019. Vain joka neljäs asiakas ostaa muovikassin kauppakäynnillään. Yhä useampi asiakas käyttää biohajoavaa kassia, paperikassia tai kestokassia.
s-ryhmä-muovikassit-kangaskassit

Raflatacilta PP-etikettikalvoa kierrätysmuovista

UPM Raflatac tuo markkinoille ensimmäisenä PP-etikettimateriaalin, joka on tehty kierrätysmuovista. Materiaalissa käytetään kemian teollisuuden SABIC-yrityksen kierrätysratkaisua PP-tuotteille.
Jar of peanut butter and peanuts

Uusimmat uutiset

Brittiläisten päivittäistavarakauppojen pakkauspomot haluavat luopua muovista, mutta se ei ole helppoa

Aquapak-pakkausyrityksen uuteen tutkimukseen otti osaa sata brittiläisen päivittäistavarakaupan pakkausvastaavaa. Heistä enemmistö (92 prosenttia) suunnittelee luopuvansa kokonaan muovin käytöstä kuluttajapakkauksissaan.
Aquapak

Muuttaako uusi nestekartonkipakkaus markkinat?

Pakkausalan lehdistöä kokoontui 15. toukokuuta Amsterdamiin ottamaan osaa täysin uuden pakkausratkaisun lanseeraukseen. Tilaisuuden järjesti Zotefoams, joka väittää olevansa ”gamechanger”. Pitäisikö suurten nestekartonkipakkausten valmistajien tuntea olonsa uhatuksi?
rezorce

Uusi päällystämätön kartonki Holmen Iggesundilta

Invercote Touch on uusi päällystämätön kartonki Holmen Board & Paperilta. Se on suunniteltu vastaamaan kasvavaan kysyntään kestäviä ja visuaalisesti houkuttelevia pakkausmateriaaleja kohtaan, joiden tulee silti säilyttää hyvät paino-ominaisuutensa.
Igge-touchx

Biomuovilla on oleellisesti pienemmät CO2-päästöt verrattuna perinteiseen muoviin

Iso-Britanniassa, Kiinassa ja Sveitsissä olevat tutkijat ovat osoittaneet, että kun fossiilinen muovi korvataan biohajoavalla biomuovilla, syntyy merkittävästi vähemmän hiilidioksidipäästöjä. Näin kirjoittaa Nordisk Bioplast-yhdistys omilla verkkosivuillaan.
Global warming concept