Apple avaa portteja älypakkauksille

Teksti:Toimitus
JULKAISTU: 2017-10-17
PÄIVITETTY: 2023-01-18


QR-koodien ja NFC-tekniikan käyttö pakkauksissa voi lisääntyä huomattavasti, kun Applen puhelimen uusi käyttöjärjestelmä tukee suoraan niiden käyttöä kameran avulla.

QR-koodia käytetään jo nyt paljon markkinoinnissa ja logistiikassa linkkinä printistä verkkoon esimerkiksi mainoksissa ja pakkauksissa.

Tähän asti Applen puhelimet eivät ole tukeneet QR-koodin ja NFC:n käyttöä, ja sitä varten on täytynyt ladata erillisiä sovelluksia. Nyt Applen uusi käyttöjärjestelmä iOS 11 tukee suoraan QR koodeja, joita voi skannata puhelimen kameralla. Käyttöjärjestelmä tukee suoraan myös NFC-tagien lukemista.

Markkinoijat ovat odottaneet hartaasti Applen mukaantuloa QR-koodien yleistymiseksi. Aasiassa niitä käytetään jo erittäin paljon Adroid-käyttöjärjestelmällä. CNN:n uutisen mukaan viime vuonna Kiinan mobiilimaksuissa yli kolmanneksessa käytettiin tätä koodia. Applen spekuloidaan ottaneen koodin uuteen puhelimeen juuri kiinalaisten kuluttajien houkuttelemiseksi.

NFC-yhteyden käyttö esim. liikenteessä ja maksamisessa on myös kasvamassa nopeasti ja Suomessakin. Apple on ollut näiden sovellusten käytössä hieman jälkijunassa, kun samanaikaisesti Android on mennyt nopeasti eteenpäin. QR-koodi ja NFC ovat yhä suositumpia myös pakkauksissa keinona aktivoida kuluttajia ja tarjota heille lisää tietoa.

Älypakkausten roolia käsitellään kahdessa lähiaikoina järjestettävässä konferenssissa. Nord emballage-lehti ja Packnews järjestävät konferenssin 8. marraskuuta Tukholmassa aiheesta Miten markkinoinnissa voidaan yhdistää pakkaukset ja some? Marraskuun 2.-3. päivä järjestetään Amsterdamissa AIPIA Congress and Hackathon. AIPIA on Active and Intelligent Packaging Industry Association.

 

 

 

Jatka lukemista

Raisiolle uusi toimitusjohtaja kesäkuussa

Raisio Oyj:n hallitus on nimittänyt yhtiön uudeksi toimitusjohtajaksi kauppatieteiden maisteri Pasi Flinkmanin. Hän aloittaa Raisio Oyj:n toimitusjohtajana 15.6.2024. Flinkman siirtyy Raisioon Orkla Suomen toimitusjohtajan tehtävästä.
Finland

Pakkaus- ja printtimessuilla vilkasta

Pakkausalan ja graafisen teollisuuden ammattitapahtuma keräsi runsaasti kävijöitä Helsingin Messukeskukseen 13.-14.3.2023. PacTec, FoodTec & PlastExpo Nordic 2024 -tapahtuman kävijämäärä nousi edellisestä kerrasta 36 % ja oli 4 387.
stora

Ruotsi ottaa käyttöön muovipussiveron

Ruotsin valtiopäivät on hyväksynyt muovipussiveron käyttöönoton. Se tulee voimaan toukokuun alusta ja koskee sekä muovikasseja että kaupan ohuita muovipusseja. Vero ei koske kasseja, jotka on tarkoitettu jatkuvaan käyttöön.
plast-skatt-utvald

UPM investoi uuden sukupolven biokemikaaleihin

UPM käynnistää merkittävän kasvuhankkeen biokemikaaleissa ja investoi biojalostamoon Leunassa, Saksassa. Biojalostamo tuottaa sataprosenttisesti puupohjaisia biokemikaaleja, jotka mahdollistavat siirtymän fossiilisten raaka-aineiden käytöstä kestävämpiin vaihtoehtoihin useissa kuluttajalähtöisissä lopputuotteissa, kuten pakkauksissa.
upm-biokemikaalit-rakeet

Uusimmat uutiset

Diageo testaa PulPacin paperisia Baileys-pulloja Barcelonan festivaaleilla

Diageo testaa kuivamuotoiltua kuitupulloa, joka koostuu 90-prosenttisesti paperista, jossa on ohut muovivuoraus ja foliotiiviste. Koe toteutetaan yhteistyössä PA Consultingin kanssa, joka on osa Bottle Collectivea yhdessä PA:n ja Pulpacin kanssa.
Diageo-to-trial-paper-Baileys-bottlesx

Burger King testaa uudelleenkäytettäviä biomukeja

Restel Oy kokeilee neljässä toimipisteessään uudelleenkäytettäviä juomamukeja, jotka on valmistettu biopohjaisesta ja kierrätettävästä Sulapac-materiaalista.
Sulapac-spring-24-12327-Edit-6924x4616-ORIGINAL-Jenni-Kohox

"Olemme ylpeitä kuin kukot” – Orapac toivoo voittavansa Packnorth Award 2024:n

Suomalainen Oy Orapac AB on yksi yrityksistä, joka haluaa voittaa Packnorth Award 2024 -palkinnon. Kilpailutyö, jota he kutsuvat Greenboxiksi, on periaatteessa yksinkertainen: laatikko kannella. Se on kuitenkin valmistettu täysin kierrätetyistä kuiduista ja eristää lämpöä ja kylmää paremmin kuin EPS-pakkaus edellyttää. Otimme yhteyttä Orapacin toimitusjohtaja Fredric Tidströmiin ja varatoimitusjohtaja Torbjörn Nyholmiin saadaksemme lisätietoja.
Greenbox

Brittiläisten päivittäistavarakauppojen pakkauspomot haluavat luopua muovista, mutta se ei ole helppoa

Aquapak-pakkausyrityksen uuteen tutkimukseen otti osaa sata brittiläisen päivittäistavarakaupan pakkausvastaavaa. Heistä enemmistö (92 prosenttia) suunnittelee luopuvansa kokonaan muovin käytöstä kuluttajapakkauksissaan.
Aquapak