Antimikrobiset aineet parantamaan uudelleenkäytettävyyttä

JULKAISTU: 2. syyskuun 2021
PÄIVITETTY: 18. tammikuun


Muovikeskustelu käy pakkausalalla kiivaana, ja Euroopassa erityisesti kertakäyttömuovien vähentämiseen tähtäävä SUP-direktiivi on saanut tuottajat etsimään uusia ratkaisuja pakkaushaasteisiin. Iso osa viimeisten vuosikymmenien aikana kaatopaikoille päätyneestä muovijätteestä on elintarvikepakkauksia, jotka on käytön jälkeen hävitettävä, jotta ne eivät mahdollista esimerkiksi haitallista bakteerikasvua. Kuluttajat toivovat entistä kestävämpiä pakkausvaihtoehtoja, ja pakkausten uudelleenkäytettävyyteen etsitään jatkuvasti uusia ratkaisuja.

Puutteellisesti puhdistettu elintarvikepakkaus tarjoaa ihanteellisen alustan kontaminaatiolle, sillä mikrobiyhdyskunnat käyttävät ruoantähteiden ja hiukkasten jäämiä selviytymiseen ja kasvuun. Joissakin muoveissa käytetään hiilipitoisia muovitusaineita, jotka voivat tehdä niistä erityisen alttiita mikrobikasvulle. Muovinvalmistuksessa on myös siirrytty synteettisten ftalaattipohjaisten pehmentimien käytöstä kasviperäisiin vaihtoehtoihin, mutta jotkin kasviperäiset muovitusaineet voivat olla entistä alttiimpia mikrobihyökkäykselle. Haasteena onkin, miten muovisten elintarvikepakkausten uudelleenkäyttöä voitaisiin tehostaa.

Antimikrobisten aineiden lisääminen muovipakkauksiin on ratkaisu, joka estää bakteerien kasvua tuotteen pinnalla. Yhdysvaltalainen antimikrobisia ratkaisuja kehittävä Microban International tarjoaa elintarviketurvallisia teknologioita, jotka on integroitu tuotteisiin valmistuksen aikana. Ne ovat osa pakkauksen molekyylirakennetta, joten ne eivät kulu pois käytössä tai pesuissa. Komponentti suojaa materiaalia ja pitää elintarvikepakkaukset puhtaampina ja kestävämpinä pidempään ja voi näin lisätä uudelleenkäytettävien pakkausten kysyntää.

Jatka lukemista

Dovelta uudelleentäytettävä deodoranttipakkaus

Dove on julkistanut ensimmäisen uudelleentäytettävän ja -käytettävän deodoranttinsa.
11272_pe_dove_canada2_888904

Arla ryhtyy vastaanottamaan maitoa uusilta maidontuottajilta

Fazerille viime vuosina maitoa Kaakkois-Suomessa ja Uudellamaalla tuottaneet maitotilat siirtyvät tuottamaan maitoa Arlan jalostettavaksi.
arla-uusi

R-kioski korvaa 10 miljoonaa kahvikupin kantta kuitukansilla  

R-kioski siirtyy käyttämään täysin kierrätettäviä, uusiutuvista ja sertifioiduista raaka-aineista valmistettuja muovittomia Huhtamäen kuitukansia noutokahvikuppien kansina.
vastuullinen_kahvi_rkioski_2023-VERKKO

DS Smith lahjoitti Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien keräysastiat

DS Smith on suunnitellut ja valmistanut Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien kierrätysastioita take away-pakkausten kierrätyksen edistämiseksi osana korkeakoulun koordinoimaa RUOKO-hanketta ja osana DS Smithin kestävän kehityksen strategian mukaisia toimia.
Ruoko

Uusimmat uutiset

Pakkauksen nestemäärä selville ilman kontaktia

Toppan on kehittänyt NFC-tunnisteen, jonka avulla pakkauksen sisällä oleva nestemäärä voidaan tunnistaa ilman kontaktia.
Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta! (900 x 600 px) (21)

Kahvia juodaan entistä tarkemmalla mitalla

Sunnuntaina 1.10.2023 vietetään kansainvälistä kahvipäivää.
Fredman_suodatinpussi keittimessä_vaaka

Juhlavuoden jakkara uuteen laatikkoon

Alvar Aallon suunnittelema klassikko, kolmijalkainen Jakkara 60 juhlii tänä vuonna 90-vuotiasta taivaltaan. Juhlavuoden kunniaksi myös jakkaran pakkaus uudistettiin.
Artek_tuolipakkaus_sislt

Ei legoja PET-pulloista

LEGO on keskeyttänyt aikeensa valmistaa legopalikoita kierrätetyistä PET-pulloista.
Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta! (900 x 600 px) (18)