Antalikselta uusi kierrätyskartonki pakkauksiin

Teksti:Toimitus
JULKAISTU: 2019-08-29
PÄIVITETTY: 2023-01-18


Antalis on saanut valikoimaansa uuden tiedotteen mukaan taloudellisen, ympäristöystävällisen ja korkealaatuisen WLC-kierrätyskartongin. Umka Color soveltuu erinomaisesti kartonkipakkauksiin ja sillä on erinomaiset painatus- ja jälkikäsittelyominaisuudet.

Umka Color on GD2-monikerroskartonki, jonka etupuoli on valkoinen ja tausta harmaa. Umka Color soveltuu erinomaisesti kartonkipakkauksiin – oli kyseessä sitten elintarvikkeet, makeiset, kauneus- ja kemikaalituotteet, lääkkeet, elektroniikka tai varaosat – myös automaattipakkauslinjoille.
Kartongille suositellut painomenetelmät ovat offset-, flekso- ja seripainatus. Suositellut jälkikäsittelymenetelmät ovat laminointi, foliointi ja leikkaus.

Kartongin päälikerros on kolme kertaa päällystetty ja siihen on käytetty joko valikoiduista kierrätyskuiduista valmistettua sellua tai valkaistua kemiallista sellua. Tausta on kerran päällystetty ja siihen on käytetty valikoidusta kierrätyskuiduista valmistettua sellua. Kierrätyssellun osuus on 80–100 prosenttia.

Umka Color on ISEGA-sertifioitu, joten se voi olla kosketuksissa kuiviin, mutta ei rasvaisiin elintarvikkeisiin. Kartongin valmistaja on serbialainen Umka-kartonkitehdas.

Keväällä Antaliksen valikoimaan tulivat myös uudet graafiset kierrätyspaperit. Mondin valmistaman Nautilus-valikoiman paperit on tehty kokonaan kierrätysmateriaalista. Suomen markkinoille tuli luonnonvalkoinen Nautilus Classic -valikoima.

Jatka lukemista

Dayton osti Thomekon elintarviketoiminnot

Päivittäistavara-, horeca- ja elintarvikealan laitteita ja huoltopalveluita toimittava Dayton Oy on ostanut Thomekon elintarviketeollisuuskone- ja -laitetoiminnot Suomessa. Dayton nousee kaupalla elintarviketeollisuuden kokonaisratkaisujen johtavaksi tarjoajaksi toimitusjohtaja Pekka Tiaisen mukaan.
dayton-tiainen-elintarviketeollisuus

Huhtamäki lahjoittaa kerta-astioita kriisiavuksi

Huhtamäki lahjoittaa tuotteittaan terveydenhuollon toimijoille, esimerkiksi yli kuusi miljoonaa kerta-astiaa sairaaloille ja hoitokodeille ympäri Eurooppaa ruokahygienian ja -turvallisuuden varmistamiseksi poikkeustilanteessa. Yhtiö tuottaa myös visiirejä ja avustaa Punaista Ristiä.
huhtamäki-ruokapakkaukset-food-service

Muovikasseja korvataan muilla materiaaleilla

Yhä useampi suomalainen pakkaa ruokaostoksensa muuhun kuin muovikassiin. S-ryhmän ruokakaupoissa muovikassien myynti laski neljä prosenttia vuodesta 2018 vuoteen 2019. Vain joka neljäs asiakas ostaa muovikassin kauppakäynnillään. Yhä useampi asiakas käyttää biohajoavaa kassia, paperikassia tai kestokassia.
s-ryhmä-muovikassit-kangaskassit

Raflatacilta PP-etikettikalvoa kierrätysmuovista

UPM Raflatac tuo markkinoille ensimmäisenä PP-etikettimateriaalin, joka on tehty kierrätysmuovista. Materiaalissa käytetään kemian teollisuuden SABIC-yrityksen kierrätysratkaisua PP-tuotteille.
Jar of peanut butter and peanuts

Uusimmat uutiset

Aiothan osallistua Packnorth Award 2024 -kilpailuun?

Ilmoituksia Packnews Award -kilpailuun saapuu nyt tiheään tahtiin Packnewsille. Mittelö järjestetään neljättä kertaa, ja tänä vuonna palkintojenjakotilaisuus pidetään Scanpackissa. Luvassa on mielenkiintoisia uutuuksia.
kilpailu

Löysikö Lessebo Paper vuoden kesähitin?

Kysymykseen miltä paperi kuulostaa, on vihdoin saatu vastaus. Lessebo Paper otti rohkean askeleen perinteisen visuaalisen muotoilun ulkopuolelle ja tutki tätä hieman outoa kysymystä. Tuloksena on Lessebo Paper Player -soitin, joka muuntaa paperin elegantin hiljaisuuden kiehtovaksi äänikokemukseksi.
01_Hero_Lessebo-Texture_Close-up-paper-texture-Morocco_Photo-by-Carl-Anderx

Duni lanseeraa LipLidsin älykannen

Duni Group ja ruotsalainen start-up-yritys LipLid ovat solmineet yhteistyösopimuksen, jonka myötä Duni Group lanseeraa LipLidsin kannet take-away-mukeihinsa.
dunix

Ruotsin muovipakkausten keräys on kriisissä, toteaa Svensk Plaståtervinning

Ruotsissa on vakava, kansallinen muovipakkausten keräyskriisi, Svensk Plaståtervinningin (Ruotsin muovikeräyksen) toimitusjohtaja Mattias Philipsson sanoo lehdistötiedotteessa.
Foto: Peter Holgersson AB