Anora aikoo vastuullisen pakkaamisen johtavaksi toimijaksi

Teksti:Terhi Varonen
JULKAISTU: 2023-01-12
PÄIVITETTY: 2023-03-01


Anoran visio on olla pohjoismaiden johtava viinien ja väkevien alkoholijuomien bränditalo, joka kasvaa vastuullisuuden avulla. Tämä tavoitteen saavuttamiseksi Anora julkaisi vastuullisuuden tiekartan vuodelle 2030, jossa asettaa neljä pitkän tähtäimen vastuullisuustavoitetta, joiden joukkoon lukeutuu myös tavoite tulla ilmastoystävällisen pakkaamisen johtavaksi toimijaksi.

Anoran tavoitteena on, että vuoteen 2030 mennessä kaikki pakkaukset ovat kevyitä, 100 % kierrätettäviä ja valmistettuja joko kierrätetyistä tai sertifioiduista lähteistä hankituista materiaaleista. Lisäksi yritys pyrkii täyttämään pakkaukset mahdollisimman lähellä myyntipaikkoja, jolloin viinituotteiden hiilidioksidipäästöjä voidaan vähentää merkittävästi.

Tällä hetkellä 40 % on lasia ja 60 % eri eri tarkoituksiin suunniteltuja hanapakkauksia, tetroja, tölkkejä ja PET ja rPET (kierrätetystä PET-muovista valmistettu) -pulloja, joilla on 60-90 % pienempi hiilijalanjälki kuin lasilla.

Jatka lukemista

Dovelta uudelleentäytettävä deodoranttipakkaus

Dove on julkistanut ensimmäisen uudelleentäytettävän ja -käytettävän deodoranttinsa.
11272_pe_dove_canada2_888904

Arla ryhtyy vastaanottamaan maitoa uusilta maidontuottajilta

Fazerille viime vuosina maitoa Kaakkois-Suomessa ja Uudellamaalla tuottaneet maitotilat siirtyvät tuottamaan maitoa Arlan jalostettavaksi.
arla-uusi

R-kioski korvaa 10 miljoonaa kahvikupin kantta kuitukansilla  

R-kioski siirtyy käyttämään täysin kierrätettäviä, uusiutuvista ja sertifioiduista raaka-aineista valmistettuja muovittomia Huhtamäen kuitukansia noutokahvikuppien kansina.
vastuullinen_kahvi_rkioski_2023-VERKKO

DS Smith lahjoitti Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien keräysastiat

DS Smith on suunnitellut ja valmistanut Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien kierrätysastioita take away-pakkausten kierrätyksen edistämiseksi osana korkeakoulun koordinoimaa RUOKO-hanketta ja osana DS Smithin kestävän kehityksen strategian mukaisia toimia.
Ruoko

Uusimmat uutiset

Aiothan osallistua Packnorth Award 2024 -kilpailuun?

Ilmoituksia Packnews Award -kilpailuun saapuu nyt tiheään tahtiin Packnewsille. Mittelö järjestetään neljättä kertaa, ja tänä vuonna palkintojenjakotilaisuus pidetään Scanpackissa. Luvassa on mielenkiintoisia uutuuksia.
kilpailu

Löysikö Lessebo Paper vuoden kesähitin?

Kysymykseen miltä paperi kuulostaa, on vihdoin saatu vastaus. Lessebo Paper otti rohkean askeleen perinteisen visuaalisen muotoilun ulkopuolelle ja tutki tätä hieman outoa kysymystä. Tuloksena on Lessebo Paper Player -soitin, joka muuntaa paperin elegantin hiljaisuuden kiehtovaksi äänikokemukseksi.
01_Hero_Lessebo-Texture_Close-up-paper-texture-Morocco_Photo-by-Carl-Anderx

Duni lanseeraa LipLidsin älykannen

Duni Group ja ruotsalainen start-up-yritys LipLid ovat solmineet yhteistyösopimuksen, jonka myötä Duni Group lanseeraa LipLidsin kannet take-away-mukeihinsa.
dunix

Ruotsin muovipakkausten keräys on kriisissä, toteaa Svensk Plaståtervinning

Ruotsissa on vakava, kansallinen muovipakkausten keräyskriisi, Svensk Plaståtervinningin (Ruotsin muovikeräyksen) toimitusjohtaja Mattias Philipsson sanoo lehdistötiedotteessa.
Foto: Peter Holgersson AB