Anne Somer johtajaksi Elintarviketeollisuusliittoon

JULKAISTU: 21. huhtikuun 2022
PÄIVITETTY: 18. tammikuun


Anne Somer johtamaan Elintarviketeollisuusliiton työ ja osaaminen-edunvalvontakokonaisuutta.

Varatuomari, oikeustieteen maisteri Anne Somer on valittu johtajaksi Elintarviketeollisuusliittoon. Hän vastaa liiton strategisesti keskeisestä työ ja osaaminen -edunvalvontakokonaisuudesta. Siihen kuuluvat työelämään, työmarkkinoihin, työvoiman saatavuuteen ja osaamiseen liittyvät osa-alueet. Somer toimii johtoryhmän jäsenenä ja raportoi toimitusjohtajalle. Hän aloittaa tehtävässään 2.5.2022.

Tällä hetkellä Somer johtaa Työehdot-tiimiä Teknologiateollisuus ry:ssä. Hän vastaa työlainsäädäntöön liittyvästä kannanmuodostuksesta ja vaikuttamisesta, työsuhdeneuvonnan koordinoimisesta sekä valtakunnallisten toimihenkilösopimusten neuvottelemisesta.

Aikaisemmin Somer on työskennellyt Sivistystyönantajissa työmarkkinajohtajana ja vastannut siellä työmarkkinaedunvalvonnasta sekä työmarkkinavastuualueen johtamisesta. Lisäksi hän on osallistunut koulutuspoliittiseen edunvalvontaan. Somerilla on lähes 15 vuoden kokemus työmarkkina- ja koulutuspolitiikan aihepiireistä. Työurallaan hän on työskennellyt myös vakuutusyhtiössä ja asianajotoimistossa.

– Elintarviketeollisuuden yritykset toimivat nopeasti muuttuvassa maailmassa. Yhteiskunnan ja työelämän uudistuminen, osaavan työvoiman saatavuus sekä toiminnan kilpailukyvyn varmistaminen ovat elinehtoja elintarvikeyritysten menestymiselle tulevaisuudessa. Annella on vahvat näytöt näiden strategisesti tärkeiden painopisteiden johtamisesta, toimitusjohtaja Mikko Käkelä perustelee.

– Elintarvikealan yritysten toiminta on osa meidän kaikkien elämää. On hienoa päästä rakentamaan toimintaedellytyksiä tälle yhteiskuntamme keskeiselle toimialalle, Anne Somer sanoo.

– Tulevaisuuden työ ja osaaminen vaativat uusia ajattelutapoja ja haastavat vanhat käsityksemme. Meidän on löydettävä ja luotava uusia keinoja, joilla elintarvikealan yritykset pystyvät vastaamaan sekä tämän hetken että tulevaisuuden haasteisiin niin kotimaassa kuin kansainvälisesti, Somer jatkaa.

 

Jatka lukemista

Dovelta uudelleentäytettävä deodoranttipakkaus

Dove on julkistanut ensimmäisen uudelleentäytettävän ja -käytettävän deodoranttinsa.
11272_pe_dove_canada2_888904

Arla ryhtyy vastaanottamaan maitoa uusilta maidontuottajilta

Fazerille viime vuosina maitoa Kaakkois-Suomessa ja Uudellamaalla tuottaneet maitotilat siirtyvät tuottamaan maitoa Arlan jalostettavaksi.
arla-uusi

R-kioski korvaa 10 miljoonaa kahvikupin kantta kuitukansilla  

R-kioski siirtyy käyttämään täysin kierrätettäviä, uusiutuvista ja sertifioiduista raaka-aineista valmistettuja muovittomia Huhtamäen kuitukansia noutokahvikuppien kansina.
vastuullinen_kahvi_rkioski_2023-VERKKO

DS Smith lahjoitti Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien keräysastiat

DS Smith on suunnitellut ja valmistanut Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien kierrätysastioita take away-pakkausten kierrätyksen edistämiseksi osana korkeakoulun koordinoimaa RUOKO-hanketta ja osana DS Smithin kestävän kehityksen strategian mukaisia toimia.
Ruoko

Uusimmat uutiset

Vaahtoautot uuteen pussiin

Ahlgrens bilar -vaahtokarkit täyttävät 70 vuotta ja saavat syntymäpäivän kunniaksi uuden pakkauksen ensimmäistä kertaa 15 vuoteen.  
Bilar

Uusia työkaluja pakkausten ympäristövaikutusten luokitteluun

Antalis on kehittänyt Green Card ja Green Star SystemTM -työkalut, joiden tarkoitus on helpottaa asiakasta pakkausten ympäristövaikutusten vertailussa.
GREEN STAR SYSTEM_rgb_3

PackSummit Tampereella marraskuussa

PackSummit kerää pakkausalan toimijat saman katon alle 14.11.2023 Tampere-talossa. Tänä vuonna kokoonnutaan teemalla "Onko pakkauksesi vastuullinen vai viherpesty?"
PackSummit verkkosivujen materiaali

Metsä Groupin Kemin kartonki- ja biotuotetehtaat käyntiin

Suomen metsäteollisuushistorian suurin investointi – Kemin uusi biotuotetehdas ja kartonkitehtaan laajennus – on otettu käyttöön osastoittain suunnitelman mukaisesti keskiviikkona 20.9. Uuden biotuotetehtaan sellutoimitukset asiakkaille alkavat vuoden 2023 lokakuun aikana.
metsä_kemi