Anne Somer johtajaksi Elintarviketeollisuusliittoon

Teksti:Johanna Nikunen
JULKAISTU: 2022-04-21
PÄIVITETTY: 2023-01-18


Anne Somer johtamaan Elintarviketeollisuusliiton työ ja osaaminen-edunvalvontakokonaisuutta.

Varatuomari, oikeustieteen maisteri Anne Somer on valittu johtajaksi Elintarviketeollisuusliittoon. Hän vastaa liiton strategisesti keskeisestä työ ja osaaminen -edunvalvontakokonaisuudesta. Siihen kuuluvat työelämään, työmarkkinoihin, työvoiman saatavuuteen ja osaamiseen liittyvät osa-alueet. Somer toimii johtoryhmän jäsenenä ja raportoi toimitusjohtajalle. Hän aloittaa tehtävässään 2.5.2022.

Tällä hetkellä Somer johtaa Työehdot-tiimiä Teknologiateollisuus ry:ssä. Hän vastaa työlainsäädäntöön liittyvästä kannanmuodostuksesta ja vaikuttamisesta, työsuhdeneuvonnan koordinoimisesta sekä valtakunnallisten toimihenkilösopimusten neuvottelemisesta.

Aikaisemmin Somer on työskennellyt Sivistystyönantajissa työmarkkinajohtajana ja vastannut siellä työmarkkinaedunvalvonnasta sekä työmarkkinavastuualueen johtamisesta. Lisäksi hän on osallistunut koulutuspoliittiseen edunvalvontaan. Somerilla on lähes 15 vuoden kokemus työmarkkina- ja koulutuspolitiikan aihepiireistä. Työurallaan hän on työskennellyt myös vakuutusyhtiössä ja asianajotoimistossa.

– Elintarviketeollisuuden yritykset toimivat nopeasti muuttuvassa maailmassa. Yhteiskunnan ja työelämän uudistuminen, osaavan työvoiman saatavuus sekä toiminnan kilpailukyvyn varmistaminen ovat elinehtoja elintarvikeyritysten menestymiselle tulevaisuudessa. Annella on vahvat näytöt näiden strategisesti tärkeiden painopisteiden johtamisesta, toimitusjohtaja Mikko Käkelä perustelee.

– Elintarvikealan yritysten toiminta on osa meidän kaikkien elämää. On hienoa päästä rakentamaan toimintaedellytyksiä tälle yhteiskuntamme keskeiselle toimialalle, Anne Somer sanoo.

– Tulevaisuuden työ ja osaaminen vaativat uusia ajattelutapoja ja haastavat vanhat käsityksemme. Meidän on löydettävä ja luotava uusia keinoja, joilla elintarvikealan yritykset pystyvät vastaamaan sekä tämän hetken että tulevaisuuden haasteisiin niin kotimaassa kuin kansainvälisesti, Somer jatkaa.

 

Jatka lukemista

Dovelta uudelleentäytettävä deodoranttipakkaus

Dove on julkistanut ensimmäisen uudelleentäytettävän ja -käytettävän deodoranttinsa.
11272_pe_dove_canada2_888904

Arla ryhtyy vastaanottamaan maitoa uusilta maidontuottajilta

Fazerille viime vuosina maitoa Kaakkois-Suomessa ja Uudellamaalla tuottaneet maitotilat siirtyvät tuottamaan maitoa Arlan jalostettavaksi.
arla-uusi

R-kioski korvaa 10 miljoonaa kahvikupin kantta kuitukansilla  

R-kioski siirtyy käyttämään täysin kierrätettäviä, uusiutuvista ja sertifioiduista raaka-aineista valmistettuja muovittomia Huhtamäen kuitukansia noutokahvikuppien kansina.
vastuullinen_kahvi_rkioski_2023-VERKKO

DS Smith lahjoitti Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien keräysastiat

DS Smith on suunnitellut ja valmistanut Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien kierrätysastioita take away-pakkausten kierrätyksen edistämiseksi osana korkeakoulun koordinoimaa RUOKO-hanketta ja osana DS Smithin kestävän kehityksen strategian mukaisia toimia.
Ruoko

Uusimmat uutiset

Scanpack 2024 -messuohjelma on julkaistu!

Skandinavian suurimman pakkausalan messun, Scanpackin pääohjelma on julkaistu. Scanpack järjestetään Svenska Mässanissa Göteborgissa 22.–25. lokakuuta. Näyttelyssä on 400 näytteilleasettajaa ja lisäksi vierailijoille on tarjolla laaja, lähes sadan numeron ohjelma.
Talare-pa-Scanpack-SVx

Nyt voi pantata God Morgonin mehupurkkeja

God Morgon aloitti yhteistyön Bowerin kanssa ja tarjoaa nyt panttia mehupurkeilleen. Tavoitteena on lisätä pakkausten kierrätystä tarjoamalla erilaisia etuja, kun pantti on rekisteröity.
God Morgon on yksi Ruotsin suurimmista mehuvalmistajista ja myy yli 15 miljoonaa mehupurkkia vuodessa Ruotsissa. Kuva: Lehdistökuva

Uusi ammatillinen etäkoulutus tarjoaa elinkaariarviointia pakkausalalle

Elokuun lopulla 2023 käynnistyi uusi pakkausteollisuuden arvoketjuun keskittyvä ammatillinen koulutus Haganäsin koulussa Älmhultissa. Nyt koulutuspäällikkö Finn Toompuu on saanut luvan järjestää lyhyen etäkoulutuksen aiheesta elinkaariarviointi (LCA, Life cycle assessment) pakkausteollisuudelle. Kysyimme Finniltä muutamia kysymyksiä tästä koulutuksesta.
LCA utbilding

Nordvalls investoi toiseen HP Indigo V12 -painokoneeseen Drupa-messuilla

Muutama kuukausi sitten painotalo Nordvalls Etikett hankki HP Indigo V12 -painokoneen. Düsseldorfin Drupa-messuilla varmistui, että yritys ostaa toisen saman mallin koneen.
Nordvalls-1536x1024x