Älyetiketti suojaa Lidlin kalapakkauksia

Teksti:Toimitus
JULKAISTU: 2018-03-12
PÄIVITETTY: 2023-01-18


Lidl Finland on ottanut käyttöön älyetiketin varmistaakseen, että tuore kala on pysynyt oikeassa lämpötilassa koko kylmäketjussa.

Ruotsalaisen Tempixin kehittämissä etiketeissä on pieni määrä nestettä, joka on tuotteen viivakoodin vieressä. Neste reagoi lämpötilan muutoksiin kuljetuksen ja säilytyksen aikana. Jos lämpötila on noussut liian korkeaksi, neste laajenee ja peittää alleen osan viivakoodista.

Rikkoutunutta viivakoodia ei voi lukea kassapäätteillä. Tämä varmistaa, että tuotetta ei voida enää myydä. Lidlin mukaan etiketeillä valvotaan kylmäketjua entistä helpommin ja parannetaan tuoteturvallisuutta.

Lidl on ryhtynyt käyttämään älyetikettejä oman tuotemerkkinsä Isokarin tuorelohifileissä. Etiketti on tarkoitus ottaa käyttöön myös savustetussa ja siivutetussa lohessa.

”Tavoitteena on, että suurin osa Isokari-kalatuotteista käyttää etikettiä tämän vuoden loppuun mennessä”, kertoo Lidl Suomen ostojohtaja Thomas Heinrichs.

Tempixin patentoitu etiketti on palkittu useissa pakkausalan kilpailuissa, mm. Scanstarissa ja World Starissa.

 

 

 

Jatka lukemista

Raisiolle uusi toimitusjohtaja kesäkuussa

Raisio Oyj:n hallitus on nimittänyt yhtiön uudeksi toimitusjohtajaksi kauppatieteiden maisteri Pasi Flinkmanin. Hän aloittaa Raisio Oyj:n toimitusjohtajana 15.6.2024. Flinkman siirtyy Raisioon Orkla Suomen toimitusjohtajan tehtävästä.
Finland

Pakkaus- ja printtimessuilla vilkasta

Pakkausalan ja graafisen teollisuuden ammattitapahtuma keräsi runsaasti kävijöitä Helsingin Messukeskukseen 13.-14.3.2023. PacTec, FoodTec & PlastExpo Nordic 2024 -tapahtuman kävijämäärä nousi edellisestä kerrasta 36 % ja oli 4 387.
stora

Ruotsi ottaa käyttöön muovipussiveron

Ruotsin valtiopäivät on hyväksynyt muovipussiveron käyttöönoton. Se tulee voimaan toukokuun alusta ja koskee sekä muovikasseja että kaupan ohuita muovipusseja. Vero ei koske kasseja, jotka on tarkoitettu jatkuvaan käyttöön.
plast-skatt-utvald

UPM investoi uuden sukupolven biokemikaaleihin

UPM käynnistää merkittävän kasvuhankkeen biokemikaaleissa ja investoi biojalostamoon Leunassa, Saksassa. Biojalostamo tuottaa sataprosenttisesti puupohjaisia biokemikaaleja, jotka mahdollistavat siirtymän fossiilisten raaka-aineiden käytöstä kestävämpiin vaihtoehtoihin useissa kuluttajalähtöisissä lopputuotteissa, kuten pakkauksissa.
upm-biokemikaalit-rakeet

Uusimmat uutiset

Muuttaako uusi nestekartonkipakkaus markkinat?

Pakkausalan lehdistöä kokoontui 15. toukokuuta Amsterdamiin ottamaan osaa täysin uuden pakkausratkaisun lanseeraukseen. Tilaisuuden järjesti Zotefoams, joka väittää olevansa ”gamechanger”. Pitäisikö suurten nestekartonkipakkausten valmistajien tuntea olonsa uhatuksi?
rezorce

Uusi päällystämätön kartonki Holmen Iggesundilta

Invercote Touch on uusi päällystämätön kartonki Holmen Board & Paperilta. Se on suunniteltu vastaamaan kasvavaan kysyntään kestäviä ja visuaalisesti houkuttelevia pakkausmateriaaleja kohtaan, joiden tulee silti säilyttää hyvät paino-ominaisuutensa.
Igge-touchx

Biomuovilla on oleellisesti pienemmät CO2-päästöt verrattuna perinteiseen muoviin

Iso-Britanniassa, Kiinassa ja Sveitsissä olevat tutkijat ovat osoittaneet, että kun fossiilinen muovi korvataan biohajoavalla biomuovilla, syntyy merkittävästi vähemmän hiilidioksidipäästöjä. Näin kirjoittaa Nordisk Bioplast-yhdistys omilla verkkosivuillaan.
Global warming concept

Packnews-lehti täyttää 90 vuotta – paluu vuoteen 1977

Packnews-lehti (aiemmin nimeltään nord emballage) täyttää tänä vuonna 90 vuotta. Se saattaa olla maailman vanhin pakkausalan lehti. Toimitus on viime vuosina selaillut vanhoja lehtiä ja julkaissut niistä parhaita paloja, joista yksi on tässä artikkelissa.
Letpak