Alumiinilla korvataan muovia pakkauksissa

Teksti:Toimitus
JULKAISTU: 2020-02-18
PÄIVITETTY: 2023-01-18


Muovia korvataan pakkauksissa ei vain kartongilla, vaan myös alumiinilla. Tanskalainen Plus Pack -yritys pitää alumiinia todellisena kierrätysratkaisuna, koska sillä on ainutlaatuisia suojausominaisuuksia ja loputon kierrätysmahdollisuus.

Kiertotaloudessa jätettä pidetään resurssina, joka voidaan muuttaa uusien tuotteiden raaka-aineiksi. Alumiinin toteutunut kierrätysaste on kaikkein korkein muihin materiaaleihin verrattuna. Suomessa kierrätetään tällä hetkellä 96 % pakkausten alumiinista. Alumiinin kierrätys myös säästää 95 % energiaa verrattuna uuden alumiinin louhintaan.

“Alumiini on todellinen kierrätysratkaisu. Voisi sanoa, että se on kiertotalouden sankari. Alumiinilla on ainutlaatuisia sulkuominaisuuksia, joilla se suojaa elintarvikkeita erinomaisen tehokkaasti. Tämä tekee siitä täydellisen valinnan valmisaterioiden ja pelkästään kypsennystä vaativien ruokien säilytykseen”, sanoo Plus Packin toimitusjohtaja Anders Top Haustrup.

Alumiini on myös painonsa takia kaikkia muita elintarvikepakkausratkaisuja parempi. Alumiini on kevyt materiaali, joka on erittäin helppo pinota, jolloin kuljetuskustannukset voidaan optimoida.

Jatka lukemista

Dayton osti Thomekon elintarviketoiminnot

Päivittäistavara-, horeca- ja elintarvikealan laitteita ja huoltopalveluita toimittava Dayton Oy on ostanut Thomekon elintarviketeollisuuskone- ja -laitetoiminnot Suomessa. Dayton nousee kaupalla elintarviketeollisuuden kokonaisratkaisujen johtavaksi tarjoajaksi toimitusjohtaja Pekka Tiaisen mukaan.
dayton-tiainen-elintarviketeollisuus

Huhtamäki lahjoittaa kerta-astioita kriisiavuksi

Huhtamäki lahjoittaa tuotteittaan terveydenhuollon toimijoille, esimerkiksi yli kuusi miljoonaa kerta-astiaa sairaaloille ja hoitokodeille ympäri Eurooppaa ruokahygienian ja -turvallisuuden varmistamiseksi poikkeustilanteessa. Yhtiö tuottaa myös visiirejä ja avustaa Punaista Ristiä.
huhtamäki-ruokapakkaukset-food-service

Muovikasseja korvataan muilla materiaaleilla

Yhä useampi suomalainen pakkaa ruokaostoksensa muuhun kuin muovikassiin. S-ryhmän ruokakaupoissa muovikassien myynti laski neljä prosenttia vuodesta 2018 vuoteen 2019. Vain joka neljäs asiakas ostaa muovikassin kauppakäynnillään. Yhä useampi asiakas käyttää biohajoavaa kassia, paperikassia tai kestokassia.
s-ryhmä-muovikassit-kangaskassit

Raflatacilta PP-etikettikalvoa kierrätysmuovista

UPM Raflatac tuo markkinoille ensimmäisenä PP-etikettimateriaalin, joka on tehty kierrätysmuovista. Materiaalissa käytetään kemian teollisuuden SABIC-yrityksen kierrätysratkaisua PP-tuotteille.
Jar of peanut butter and peanuts

Uusimmat uutiset

Aiothan osallistua Packnorth Award 2024 -kilpailuun?

Ilmoituksia Packnews Award -kilpailuun saapuu nyt tiheään tahtiin Packnewsille. Mittelö järjestetään neljättä kertaa, ja tänä vuonna palkintojenjakotilaisuus pidetään Scanpackissa. Luvassa on mielenkiintoisia uutuuksia.
kilpailu

Löysikö Lessebo Paper vuoden kesähitin?

Kysymykseen miltä paperi kuulostaa, on vihdoin saatu vastaus. Lessebo Paper otti rohkean askeleen perinteisen visuaalisen muotoilun ulkopuolelle ja tutki tätä hieman outoa kysymystä. Tuloksena on Lessebo Paper Player -soitin, joka muuntaa paperin elegantin hiljaisuuden kiehtovaksi äänikokemukseksi.
01_Hero_Lessebo-Texture_Close-up-paper-texture-Morocco_Photo-by-Carl-Anderx

Duni lanseeraa LipLidsin älykannen

Duni Group ja ruotsalainen start-up-yritys LipLid ovat solmineet yhteistyösopimuksen, jonka myötä Duni Group lanseeraa LipLidsin kannet take-away-mukeihinsa.
dunix

Ruotsin muovipakkausten keräys on kriisissä, toteaa Svensk Plaståtervinning

Ruotsissa on vakava, kansallinen muovipakkausten keräyskriisi, Svensk Plaståtervinningin (Ruotsin muovikeräyksen) toimitusjohtaja Mattias Philipsson sanoo lehdistötiedotteessa.
Foto: Peter Holgersson AB