Ahlstrom-Munksjöltä uusi ratkaisu paperipilleille

JULKAISTU: 2019-04-25
PÄIVITETTY: 2023-01-18


Ahlstrom-Munksjö lanseeraa uuden kuitupohjaisen CelluStraw-ratkaisun paperipilleille, joilla elintarviketeollisuus voi korvata kuluttajille tarkoitetut kertakäyttöiset muovipillit. Valikoimaan kuuluu paperipillien ulko- ja sisäkerroksiin suunniteltuja erikoispaperilaatuja.

”CelluStraw on suunniteltu erityisesti vastauksena lukuisiin aloitteisiin kertakäyttöisistä muovipilleistä luopumiseksi. Käyttämällä paperipohjaisia materiaaleja pikaruokaketjut ja muut elintarviketeollisuuden keskeiset toimijat voivat osoittaa sitoutumisensa ympäristönsuojeluun ja tarjota edelleen miellyttäviä kokemuksia kuluttajille”, sanoo Specialties-liiketoiminta-alueen elintarvikepakkausten tuotannosta ja markkinoinnista vastaava johtaja Brian Oost.

CelluStraw -valikoimaan kuuluu paperipillien ulko- ja sisäkerroksiin suunniteltuja erikoispaperilaatuja. CelluStraw-tuotteen ajettavuus on tiedotteen mukaan erityisen hyvä nopeilla jalostuskoneilla. Sen suuri märkälujuus ja mekaaninen kestävyys tuottavat tasaisen hyvän tuotelaadun, jolloin paperipillit pysyvät erinomaisessa kunnossa jalostuksen jälkeen ja kestävät nesteitä riittävän kauan.

Tuote on tehty vastuullisesti hankitusta luonnonkuidusta. Se on uusiutuva tuote, joka on turvallinen elintarvikekäytössä. Sitä suositellaan kylmille juomille.

”Pohjois-Amerikan tehtaamme ovat liittyneet Ahlstrom-Munksjön maailmanlaajuiseen verkostoon, ja nyt pystymme entistä paremmin tukemaan tämäntyyppisiä kestävän kehityksen hankkeita”, sanoo North America Specialty Solutions -liiketoiminta-alueen myynti- ja markkinointijohtaja Robyn Buss.

”Paperipillien markkinoilla hyödynnämme maailmanlaajuista teknologiaosaamistamme, johon kuuluu toimipaikkoja Euroopasta ja Yhdysvalloista. Yhteistyömme on jälleen yksi esimerkki liiketoiminnan synergioista, joita aiomme hyödyntää.”

Jatka lukemista

Dayton osti Thomekon elintarviketoiminnot

Päivittäistavara-, horeca- ja elintarvikealan laitteita ja huoltopalveluita toimittava Dayton Oy on ostanut Thomekon elintarviketeollisuuskone- ja -laitetoiminnot Suomessa. Dayton nousee kaupalla elintarviketeollisuuden kokonaisratkaisujen johtavaksi tarjoajaksi toimitusjohtaja Pekka Tiaisen mukaan.
dayton-tiainen-elintarviketeollisuus

Huhtamäki lahjoittaa kerta-astioita kriisiavuksi

Huhtamäki lahjoittaa tuotteittaan terveydenhuollon toimijoille, esimerkiksi yli kuusi miljoonaa kerta-astiaa sairaaloille ja hoitokodeille ympäri Eurooppaa ruokahygienian ja -turvallisuuden varmistamiseksi poikkeustilanteessa. Yhtiö tuottaa myös visiirejä ja avustaa Punaista Ristiä.
huhtamäki-ruokapakkaukset-food-service

Muovikasseja korvataan muilla materiaaleilla

Yhä useampi suomalainen pakkaa ruokaostoksensa muuhun kuin muovikassiin. S-ryhmän ruokakaupoissa muovikassien myynti laski neljä prosenttia vuodesta 2018 vuoteen 2019. Vain joka neljäs asiakas ostaa muovikassin kauppakäynnillään. Yhä useampi asiakas käyttää biohajoavaa kassia, paperikassia tai kestokassia.
s-ryhmä-muovikassit-kangaskassit

Raflatacilta PP-etikettikalvoa kierrätysmuovista

UPM Raflatac tuo markkinoille ensimmäisenä PP-etikettimateriaalin, joka on tehty kierrätysmuovista. Materiaalissa käytetään kemian teollisuuden SABIC-yrityksen kierrätysratkaisua PP-tuotteille.
Jar of peanut butter and peanuts

Uusimmat uutiset

Atria ostaa ruotsalaisen Gooh-valmisruokayhtiön

Atria Sweden AB ostaa ruotsalaisen valmisruokayhtiön Goohin koko osakekannan.
gooh

Syklo suunnittelee muovinkierrätyslaitoksen rakentamista Hyvinkäälle

Kapasiteetiltaan 50 000 tonnin muovinkierrätyslaitos kasvattaa valmistuttuaan Suomen muovinkierrätyskapasiteettia jopa 50 prosenttia.
Suomen

GRAI yksilöi uudelleenkäytettävät pakkaukset

GS1:n GRAI-tunnistetta ​​käytetään yksilöimään uudelleenkäytettäviä kuormankantajia ja palautusjärjestelmien pakkauksia.
Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta! (900 x 600 px) (89)

ScanStar -ja ScanStar Student kilpailujen ilmoittautuminen on käynnissä

Yhteispohjoismaisen ScanStar-pakkaussuunnittelukilpailun ilmoittautuminen on käynnissä. Kilpailun ohessa järjestetään myös opiskelijakilpailu ScanStar Student.
Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta! (900 x 600 px) (86)