Ahlstrom-Munksjöltä uusi ratkaisu paperipilleille

Teksti:Toimitus
JULKAISTU: 2019-04-25
PÄIVITETTY: 2023-01-18


Ahlstrom-Munksjö lanseeraa uuden kuitupohjaisen CelluStraw-ratkaisun paperipilleille, joilla elintarviketeollisuus voi korvata kuluttajille tarkoitetut kertakäyttöiset muovipillit. Valikoimaan kuuluu paperipillien ulko- ja sisäkerroksiin suunniteltuja erikoispaperilaatuja.

”CelluStraw on suunniteltu erityisesti vastauksena lukuisiin aloitteisiin kertakäyttöisistä muovipilleistä luopumiseksi. Käyttämällä paperipohjaisia materiaaleja pikaruokaketjut ja muut elintarviketeollisuuden keskeiset toimijat voivat osoittaa sitoutumisensa ympäristönsuojeluun ja tarjota edelleen miellyttäviä kokemuksia kuluttajille”, sanoo Specialties-liiketoiminta-alueen elintarvikepakkausten tuotannosta ja markkinoinnista vastaava johtaja Brian Oost.

CelluStraw -valikoimaan kuuluu paperipillien ulko- ja sisäkerroksiin suunniteltuja erikoispaperilaatuja. CelluStraw-tuotteen ajettavuus on tiedotteen mukaan erityisen hyvä nopeilla jalostuskoneilla. Sen suuri märkälujuus ja mekaaninen kestävyys tuottavat tasaisen hyvän tuotelaadun, jolloin paperipillit pysyvät erinomaisessa kunnossa jalostuksen jälkeen ja kestävät nesteitä riittävän kauan.

Tuote on tehty vastuullisesti hankitusta luonnonkuidusta. Se on uusiutuva tuote, joka on turvallinen elintarvikekäytössä. Sitä suositellaan kylmille juomille.

”Pohjois-Amerikan tehtaamme ovat liittyneet Ahlstrom-Munksjön maailmanlaajuiseen verkostoon, ja nyt pystymme entistä paremmin tukemaan tämäntyyppisiä kestävän kehityksen hankkeita”, sanoo North America Specialty Solutions -liiketoiminta-alueen myynti- ja markkinointijohtaja Robyn Buss.

”Paperipillien markkinoilla hyödynnämme maailmanlaajuista teknologiaosaamistamme, johon kuuluu toimipaikkoja Euroopasta ja Yhdysvalloista. Yhteistyömme on jälleen yksi esimerkki liiketoiminnan synergioista, joita aiomme hyödyntää.”

Jatka lukemista

Dayton osti Thomekon elintarviketoiminnot

Päivittäistavara-, horeca- ja elintarvikealan laitteita ja huoltopalveluita toimittava Dayton Oy on ostanut Thomekon elintarviketeollisuuskone- ja -laitetoiminnot Suomessa. Dayton nousee kaupalla elintarviketeollisuuden kokonaisratkaisujen johtavaksi tarjoajaksi toimitusjohtaja Pekka Tiaisen mukaan.
dayton-tiainen-elintarviketeollisuus

Huhtamäki lahjoittaa kerta-astioita kriisiavuksi

Huhtamäki lahjoittaa tuotteittaan terveydenhuollon toimijoille, esimerkiksi yli kuusi miljoonaa kerta-astiaa sairaaloille ja hoitokodeille ympäri Eurooppaa ruokahygienian ja -turvallisuuden varmistamiseksi poikkeustilanteessa. Yhtiö tuottaa myös visiirejä ja avustaa Punaista Ristiä.
huhtamäki-ruokapakkaukset-food-service

Muovikasseja korvataan muilla materiaaleilla

Yhä useampi suomalainen pakkaa ruokaostoksensa muuhun kuin muovikassiin. S-ryhmän ruokakaupoissa muovikassien myynti laski neljä prosenttia vuodesta 2018 vuoteen 2019. Vain joka neljäs asiakas ostaa muovikassin kauppakäynnillään. Yhä useampi asiakas käyttää biohajoavaa kassia, paperikassia tai kestokassia.
s-ryhmä-muovikassit-kangaskassit

Raflatacilta PP-etikettikalvoa kierrätysmuovista

UPM Raflatac tuo markkinoille ensimmäisenä PP-etikettimateriaalin, joka on tehty kierrätysmuovista. Materiaalissa käytetään kemian teollisuuden SABIC-yrityksen kierrätysratkaisua PP-tuotteille.
Jar of peanut butter and peanuts

Uusimmat uutiset

Aiothan osallistua Packnorth Award 2024 -kilpailuun?

Ilmoituksia Packnews Award -kilpailuun saapuu nyt tiheään tahtiin Packnewsille. Mittelö järjestetään neljättä kertaa, ja tänä vuonna palkintojenjakotilaisuus pidetään Scanpackissa. Luvassa on mielenkiintoisia uutuuksia.
kilpailu

Löysikö Lessebo Paper vuoden kesähitin?

Kysymykseen miltä paperi kuulostaa, on vihdoin saatu vastaus. Lessebo Paper otti rohkean askeleen perinteisen visuaalisen muotoilun ulkopuolelle ja tutki tätä hieman outoa kysymystä. Tuloksena on Lessebo Paper Player -soitin, joka muuntaa paperin elegantin hiljaisuuden kiehtovaksi äänikokemukseksi.
01_Hero_Lessebo-Texture_Close-up-paper-texture-Morocco_Photo-by-Carl-Anderx

Duni lanseeraa LipLidsin älykannen

Duni Group ja ruotsalainen start-up-yritys LipLid ovat solmineet yhteistyösopimuksen, jonka myötä Duni Group lanseeraa LipLidsin kannet take-away-mukeihinsa.
dunix

Ruotsin muovipakkausten keräys on kriisissä, toteaa Svensk Plaståtervinning

Ruotsissa on vakava, kansallinen muovipakkausten keräyskriisi, Svensk Plaståtervinningin (Ruotsin muovikeräyksen) toimitusjohtaja Mattias Philipsson sanoo lehdistötiedotteessa.
Foto: Peter Holgersson AB