Läpipainopakkaus voidaan nyt kierrättää

Teksti:Toimitus
JULKAISTU: 2019-10-18
PÄIVITETTY: 2023-01-18


Romaco ja Huhtamäki esittelevät lääkealan CPhI Worldwide -messuilla ensimmäisen lääkkeiden läpipainopakkauksen, joka voidaan kierrättää. Pakkauksen teossa käytetään Romaco Sieblerin kuumasaumauskonetta ja Huhtamäen kehittämää kalvomateriaalia.

Uusi Push Pack -pakkaus on tehty kierrätettävästä polyolefiini-kalvosta. Yli 90 % pakkauksen materiaaleista kuuluu samaan materiaaliluokkaan (PE ja PP). Materiaalia tarvitaan selvästi vähemmän kuin tavanomaisissa Al/Al-läpipainopakkauksissa ja pakkaukset ovat paljon keveämpiä.

Kaikissa Push Pack -pakkausissa on laaja painopinta molemmilla puolilla pakkausta.

Jatka lukemista

Dayton osti Thomekon elintarviketoiminnot

Päivittäistavara-, horeca- ja elintarvikealan laitteita ja huoltopalveluita toimittava Dayton Oy on ostanut Thomekon elintarviketeollisuuskone- ja -laitetoiminnot Suomessa. Dayton nousee kaupalla elintarviketeollisuuden kokonaisratkaisujen johtavaksi tarjoajaksi toimitusjohtaja Pekka Tiaisen mukaan.
dayton-tiainen-elintarviketeollisuus

Huhtamäki lahjoittaa kerta-astioita kriisiavuksi

Huhtamäki lahjoittaa tuotteittaan terveydenhuollon toimijoille, esimerkiksi yli kuusi miljoonaa kerta-astiaa sairaaloille ja hoitokodeille ympäri Eurooppaa ruokahygienian ja -turvallisuuden varmistamiseksi poikkeustilanteessa. Yhtiö tuottaa myös visiirejä ja avustaa Punaista Ristiä.
huhtamäki-ruokapakkaukset-food-service

Muovikasseja korvataan muilla materiaaleilla

Yhä useampi suomalainen pakkaa ruokaostoksensa muuhun kuin muovikassiin. S-ryhmän ruokakaupoissa muovikassien myynti laski neljä prosenttia vuodesta 2018 vuoteen 2019. Vain joka neljäs asiakas ostaa muovikassin kauppakäynnillään. Yhä useampi asiakas käyttää biohajoavaa kassia, paperikassia tai kestokassia.
s-ryhmä-muovikassit-kangaskassit

Raflatacilta PP-etikettikalvoa kierrätysmuovista

UPM Raflatac tuo markkinoille ensimmäisenä PP-etikettimateriaalin, joka on tehty kierrätysmuovista. Materiaalissa käytetään kemian teollisuuden SABIC-yrityksen kierrätysratkaisua PP-tuotteille.
Jar of peanut butter and peanuts

Uusimmat uutiset

UPM sponsoroi Pentawardsia korostaakseen kestävää muotoilua

UPM laajentaa yhteistyötään kansainvälisen pakkaussuunnitteluyhteisön Pentawardsin kanssa ja ryhtyi sen yhdeksi pääsponsoreista.
pentawards

Uudet EU-säännöt vähentävät pakkauksien määrää, lisäävät niiden uudelleenkäyttöä ja kierrätystä

Parlamentti hyväksyi keskiviikkona 24.4. uusia toimenpiteitä, joilla parannetaan pakkausten kestävyyttä ja vähennetään pakkausjätettä EU:ssa. Näin Europarlamentti tiivistää tulevat muutokset.
markus-spiske-wIUxLHndcLw-unsplashx

Metsä Board modernisoi Simpeleen kartonkitehdasta

Metsä Groupiin kuuluva Metsä Board on tehnyt investointipäätöksen Simpeleen taivekartonkikoneen uudistamisesta. Se parantaa taivekartongin laatua sekä lisää tuotannon tehokkuutta.
Metsa-Board-Simpele_winterx

Uusi työkalu mittaa kitkakertoimen helposti

Pakkauskoneen käyttäjille ja muille on kehitetty uusi työkalu, joka arvioi nopeasti kitkakertoimen (COF) pakkauskalvoilla. Tästä on hyötyä, kun pakkauskone tarvitsee optimaalisen toimintansa vuoksi kalvon, jolla on tietty kitkakerroin.
COF_indicator_Tentoma