Yhä useampi ruokakauppa pakkaa itse ruokaa suojakaasuun

JULKAISTU: 7. kesäkuun 2022
PÄIVITETTY: 18. tammikuun


Elintarviketeollisuuden suojakaasuun pakatut lihat, leikkeleet ja valmisruuat ovat kaikille tuttuja tuotteita. Uutta on kuitenkin menetelmän käyttö ruokakaupoissa.

– Yhä useammat ruokakaupat ovat alkaneet itse pakata elintarvikkeita suojakaasuun, kertoo Oy Linde Gas Ab:n asiakaspäällikkö Tommi Österberg.

Ruokakaupat pakkaavat suojakaasuun eniten lihaa ja kalaa mutta myös valmiita ruokia, vihanneksia ja leivonnaisia. Koska pakkaaminen tapahtuu kaupan takahuoneessa, tuotteita voi pakata kysynnän mukaan hyvinkin pieniä määriä.

Trendin taustalla elintarvikkeiden laatu ja pitkä säilyvyys

Elintarvikeketjun kuljetuksilla, varastoinnilla ja pakkaamisella on valtava merkitys tuotteiden pitämisessä tuoreina ja turvallisina käyttäjälle asti. Tässä suojakaasupakkaamisella on merkittävä rooli. Kaasujen tehtävänä on hidastaa tai jopa estää tuotteessa ja ilmassa luonnostaan olevien mikrobien lisääntyminen.

Monissa tapauksissa ilman happi lisää bakteerikasvua, ja siksi useimpien tuotteiden pakkaamiseen käytetään typpiseosta. Näissä tapauksissa kaasuseoksella huuhdellaan ilman happi mahdollisimman tarkasti pois pakkauksesta ennen sulkemista. Punainen liha ja lohi puolestaan tarvitsevat happea säilyttääkseen tuoreuden ja houkuttelevan värinsä.

Suojakaasut ovat turvallisia ilmasta tuttuja kaasuja

− Elintarviketehtaat ja kaupat käyttävät samoja kaasuja. Kaupoille ne yleensä toimitetaan valmiina seoksina, mutta elintarviketeollisuus, missä volyymit ovat suuret, hankkii puhtaita kaasuja ja sekoittaa ne itse, Österberg kertoo. − Nämä ovat samoja kaasuja, joita ilmassa on muutenkin. Niistä ei ole pienintäkään vaaraa pakkaajalle eikä pakkauksen avaajalle kotona. Päinvastoin, kaasujen ansiosta ruoka säilyy pidempään turvallisena ja ruokahävikki vähenee, Österberg muistuttaa.

Jos kuluttaja ei valmista tuotetta heti samana päivänä vaan säilyttää sitä jääkaapissa parikin päivää, olisi parempi valita suojakaasuun pakattu tuote. Tuote on pakattaessa yhtä tuore kuin tiskin tuote, mutta suojakaasuun pakattuna se säilyy merkittävästi pidempään kuin tiskillä pakettiin kääritty tuote.

 

Jatka lukemista

Dovelta uudelleentäytettävä deodoranttipakkaus

Dove on julkistanut ensimmäisen uudelleentäytettävän ja -käytettävän deodoranttinsa.
11272_pe_dove_canada2_888904

Arla ryhtyy vastaanottamaan maitoa uusilta maidontuottajilta

Fazerille viime vuosina maitoa Kaakkois-Suomessa ja Uudellamaalla tuottaneet maitotilat siirtyvät tuottamaan maitoa Arlan jalostettavaksi.
arla-uusi

R-kioski korvaa 10 miljoonaa kahvikupin kantta kuitukansilla  

R-kioski siirtyy käyttämään täysin kierrätettäviä, uusiutuvista ja sertifioiduista raaka-aineista valmistettuja muovittomia Huhtamäen kuitukansia noutokahvikuppien kansina.
vastuullinen_kahvi_rkioski_2023-VERKKO

DS Smith lahjoitti Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien keräysastiat

DS Smith on suunnitellut ja valmistanut Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien kierrätysastioita take away-pakkausten kierrätyksen edistämiseksi osana korkeakoulun koordinoimaa RUOKO-hanketta ja osana DS Smithin kestävän kehityksen strategian mukaisia toimia.
Ruoko

Uusimmat uutiset

Teollisen mittakaavan muovipakkausten kemiallinen kierrätys alkaa

Sumi ja Wastewise Group aloittavat yhteistyön pakkausmuovien kemiallisessa kierrätyksessä.
50148873-chemical-recycling-abstract-concept-vector-illustration

Fazer siirtää kaurajuomien valmistuksen Korialta Ruotsiin?

Fazer käynnistää muutosneuvottelut, jotka saattavat johtaa 93 työsuhteen päättymiseen Suomessa.    
fazer aito

Oddlygood ostaa Plantin

Oddlygoodista tulee Planti-tuotteiden ja -brändin omistaja. Samanaikaisesti Valio ostaa Plantin tuotannon Turussa.
oddlygood

Smurfit Kappa vihkii käyttöön teollisen vedenkäsittelylaitoksen Serbiassa

Smurfit Kappa on vihkinyt käyttöön puhdistus- ja jätevedenpuhdistamon paperitehtaallaan Belgradissa, Serbiassa.
Water