Yritysvastuu tulee näkyväksi peruskirjassa

Teksti:Aino Laine
JULKAISTU: 2021-04-12
PÄIVITETTY: 2023-01-18


Dr. Oetker on yhdistänyt kestävän kehityksen tavoitteensa peruskirjaan. Yhtiö haluaa saavuttaa muun muassa ilmastoneutraaliuden, vähentää muovin määrää ja tehdä pakkauksista täysin kierrätettäviä. Lisäksi yhtiö investoi tuotteidensa ravintoarvojen parantamiseen.

Sisäisesti vuonna 2020 käyttöönotettu kestävän kehityksen peruskirja käsittää yhteensä 27 hanketta. Erityiset tavoitteet on kirjattu kolmen otsikon alle: Ruokamme, Maailmamme ja Yrityksemme.

Ruokamme-osio noudattaa lähestymistapaa, jonka avulla kuluttajat voivat elää terveellistä ja kestävää elämäntapaa. Vuoteen 2025 mennessä yhtiön tavoitteena on optimoida tuotteidensa ravintoarvoa ja vähentää esimerkiksi suolan, sokerin ja tyydyttyneen rasvan käyttöä tuotteissaan jopa 20 prosenttia.

Maailmamme-osio yhdistää kaikki toiminnot, joiden avulla saadaan aikaan positiivista sosiaalista ja ympäristöllistä vaikutusta. Yhtiö saavuttaa ilmastoneutraaliuden kaikissa toimipaikoissaan vuoteen 2022 mennessä, ja ruokahävikki vähenee 25 prosenttia vuoteen 2025 mennessä. Tavoitteena on myös varmistaa, että kaikki pakkausmateriaalit ovat kierrätettäviä vuoteen 2025 mennessä.

Yrityksemme-osio liittyy työntekijöihin. Dr. Oetker varmistaa työntekijöidensä tasa-arvoisuuden sekä edistää monimuotoisuutta. Lisäksi yhtiön kaikissa tuotantolaitoksissa otetaan käyttöön ISO 45001 -sertifikaatin mukainen työtapaturmien ehkäisyn toimintamalli vuoteen 2025 mennessä.

Jatka lukemista

Dovelta uudelleentäytettävä deodoranttipakkaus

Dove on julkistanut ensimmäisen uudelleentäytettävän ja -käytettävän deodoranttinsa.
11272_pe_dove_canada2_888904

Arla ryhtyy vastaanottamaan maitoa uusilta maidontuottajilta

Fazerille viime vuosina maitoa Kaakkois-Suomessa ja Uudellamaalla tuottaneet maitotilat siirtyvät tuottamaan maitoa Arlan jalostettavaksi.
arla-uusi

R-kioski korvaa 10 miljoonaa kahvikupin kantta kuitukansilla  

R-kioski siirtyy käyttämään täysin kierrätettäviä, uusiutuvista ja sertifioiduista raaka-aineista valmistettuja muovittomia Huhtamäen kuitukansia noutokahvikuppien kansina.
vastuullinen_kahvi_rkioski_2023-VERKKO

DS Smith lahjoitti Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien keräysastiat

DS Smith on suunnitellut ja valmistanut Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien kierrätysastioita take away-pakkausten kierrätyksen edistämiseksi osana korkeakoulun koordinoimaa RUOKO-hanketta ja osana DS Smithin kestävän kehityksen strategian mukaisia toimia.
Ruoko

Uusimmat uutiset

Scanpack 2024 -messuohjelma on julkaistu!

Skandinavian suurimman pakkausalan messun, Scanpackin pääohjelma on julkaistu. Scanpack järjestetään Svenska Mässanissa Göteborgissa 22.–25. lokakuuta. Näyttelyssä on 400 näytteilleasettajaa ja lisäksi vierailijoille on tarjolla laaja, lähes sadan numeron ohjelma.
Talare-pa-Scanpack-SVx

Nyt voi pantata God Morgonin mehupurkkeja

God Morgon aloitti yhteistyön Bowerin kanssa ja tarjoaa nyt panttia mehupurkeilleen. Tavoitteena on lisätä pakkausten kierrätystä tarjoamalla erilaisia etuja, kun pantti on rekisteröity.
God Morgon on yksi Ruotsin suurimmista mehuvalmistajista ja myy yli 15 miljoonaa mehupurkkia vuodessa Ruotsissa. Kuva: Lehdistökuva

Uusi ammatillinen etäkoulutus tarjoaa elinkaariarviointia pakkausalalle

Elokuun lopulla 2023 käynnistyi uusi pakkausteollisuuden arvoketjuun keskittyvä ammatillinen koulutus Haganäsin koulussa Älmhultissa. Nyt koulutuspäällikkö Finn Toompuu on saanut luvan järjestää lyhyen etäkoulutuksen aiheesta elinkaariarviointi (LCA, Life cycle assessment) pakkausteollisuudelle. Kysyimme Finniltä muutamia kysymyksiä tästä koulutuksesta.
LCA utbilding

Nordvalls investoi toiseen HP Indigo V12 -painokoneeseen Drupa-messuilla

Muutama kuukausi sitten painotalo Nordvalls Etikett hankki HP Indigo V12 -painokoneen. Düsseldorfin Drupa-messuilla varmistui, että yritys ostaa toisen saman mallin koneen.
Nordvalls-1536x1024x