Yritysvastuu tulee näkyväksi peruskirjassa

JULKAISTU: 12. huhtikuun 2021
PÄIVITETTY: 18. tammikuun


Dr. Oetker on yhdistänyt kestävän kehityksen tavoitteensa peruskirjaan. Yhtiö haluaa saavuttaa muun muassa ilmastoneutraaliuden, vähentää muovin määrää ja tehdä pakkauksista täysin kierrätettäviä. Lisäksi yhtiö investoi tuotteidensa ravintoarvojen parantamiseen.

Sisäisesti vuonna 2020 käyttöönotettu kestävän kehityksen peruskirja käsittää yhteensä 27 hanketta. Erityiset tavoitteet on kirjattu kolmen otsikon alle: Ruokamme, Maailmamme ja Yrityksemme.

Ruokamme-osio noudattaa lähestymistapaa, jonka avulla kuluttajat voivat elää terveellistä ja kestävää elämäntapaa. Vuoteen 2025 mennessä yhtiön tavoitteena on optimoida tuotteidensa ravintoarvoa ja vähentää esimerkiksi suolan, sokerin ja tyydyttyneen rasvan käyttöä tuotteissaan jopa 20 prosenttia.

Maailmamme-osio yhdistää kaikki toiminnot, joiden avulla saadaan aikaan positiivista sosiaalista ja ympäristöllistä vaikutusta. Yhtiö saavuttaa ilmastoneutraaliuden kaikissa toimipaikoissaan vuoteen 2022 mennessä, ja ruokahävikki vähenee 25 prosenttia vuoteen 2025 mennessä. Tavoitteena on myös varmistaa, että kaikki pakkausmateriaalit ovat kierrätettäviä vuoteen 2025 mennessä.

Yrityksemme-osio liittyy työntekijöihin. Dr. Oetker varmistaa työntekijöidensä tasa-arvoisuuden sekä edistää monimuotoisuutta. Lisäksi yhtiön kaikissa tuotantolaitoksissa otetaan käyttöön ISO 45001 -sertifikaatin mukainen työtapaturmien ehkäisyn toimintamalli vuoteen 2025 mennessä.

Jatka lukemista

Dovelta uudelleentäytettävä deodoranttipakkaus

Dove on julkistanut ensimmäisen uudelleentäytettävän ja -käytettävän deodoranttinsa.
11272_pe_dove_canada2_888904

Arla ryhtyy vastaanottamaan maitoa uusilta maidontuottajilta

Fazerille viime vuosina maitoa Kaakkois-Suomessa ja Uudellamaalla tuottaneet maitotilat siirtyvät tuottamaan maitoa Arlan jalostettavaksi.
arla-uusi

R-kioski korvaa 10 miljoonaa kahvikupin kantta kuitukansilla  

R-kioski siirtyy käyttämään täysin kierrätettäviä, uusiutuvista ja sertifioiduista raaka-aineista valmistettuja muovittomia Huhtamäen kuitukansia noutokahvikuppien kansina.
vastuullinen_kahvi_rkioski_2023-VERKKO

DS Smith lahjoitti Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien keräysastiat

DS Smith on suunnitellut ja valmistanut Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien kierrätysastioita take away-pakkausten kierrätyksen edistämiseksi osana korkeakoulun koordinoimaa RUOKO-hanketta ja osana DS Smithin kestävän kehityksen strategian mukaisia toimia.
Ruoko

Uusimmat uutiset

Pakkauksen nestemäärä selville ilman kontaktia

Toppan on kehittänyt NFC-tunnisteen, jonka avulla pakkauksen sisällä oleva nestemäärä voidaan tunnistaa ilman kontaktia.
Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta! (900 x 600 px) (21)

Kahvia juodaan entistä tarkemmalla mitalla

Sunnuntaina 1.10.2023 vietetään kansainvälistä kahvipäivää.
Fredman_suodatinpussi keittimessä_vaaka

Juhlavuoden jakkara uuteen laatikkoon

Alvar Aallon suunnittelema klassikko, kolmijalkainen Jakkara 60 juhlii tänä vuonna 90-vuotiasta taivaltaan. Juhlavuoden kunniaksi myös jakkaran pakkaus uudistettiin.
Artek_tuolipakkaus_sislt

Ei legoja PET-pulloista

LEGO on keskeyttänyt aikeensa valmistaa legopalikoita kierrätetyistä PET-pulloista.
Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta! (900 x 600 px) (18)