Yritysten jätelajittelu muuttuu kesällä

JULKAISTU: 30. toukokuun 2022
PÄIVITETTY: 18. tammikuun


Heinäkuun alusta alkaen yritysten pitää lajitella erilliskeräyksenä muovi-, paperi- ja kartonkipakkausjätteensä. Muutoksen taustalla on päivittynyt jätelaki, jonka mukaan erilliskeräyksen velvoite laajenee.

Suomen Uusiomuovi valmistautuu jätelain erilliskeräyksen velvoitteen laajentumiseen uudella palvelumallilla. Heinäkuun ensimmäisestä päivästä alkaen terminaalit ottavat vastaan myös muovipakkausjätettä, kuten muovipakkauksia ja -kääreitä, styrox-pakkauksia tai myynti- ja kuljetuspakkauksia.

– Uusi palvelumalli helpottaa pienten ja keskisuuren yritysten muovipakkausten lajittelun aloittamista, toteaa Suomen Uusiomuovin kierrätysvalmentaja Katja Laitinen.

Myös jätehuoltoyhtiöt voivat tarjota tällaista palvelua asiakkailleen.

Yrityksille muutos tarkoittaa sitä, että niiden pitää lajitella muovi-, paperi- ja kartonkipakkausjätteensä erilliskeräyksenä kierrätykseen. Erilliskeräys pitää järjestää, jos näitä jätelajeja syntyy viikossa vähintään viisi kilogrammaa. Myös lasi- ja metallipakkausjäte pitää lajitella erilliskeräykseen, jos niitä syntyy viikossa vähintään kaksi kilogrammaa.

Uusi velvoite koskee jokaista yrityskiinteistöä, joka sijaitsee taajamassa tai asema- tai yleiskaavoitetulla palvelu-, matkailu- tai työpaikka-alueella. Yritys voi järjestää erilliskeräyksen yhdessä muiden samassa kiinteistössä toimivien yritysten kesken.

Jatka lukemista

Dovelta uudelleentäytettävä deodoranttipakkaus

Dove on julkistanut ensimmäisen uudelleentäytettävän ja -käytettävän deodoranttinsa.
11272_pe_dove_canada2_888904

Arla ryhtyy vastaanottamaan maitoa uusilta maidontuottajilta

Fazerille viime vuosina maitoa Kaakkois-Suomessa ja Uudellamaalla tuottaneet maitotilat siirtyvät tuottamaan maitoa Arlan jalostettavaksi.
arla-uusi

R-kioski korvaa 10 miljoonaa kahvikupin kantta kuitukansilla  

R-kioski siirtyy käyttämään täysin kierrätettäviä, uusiutuvista ja sertifioiduista raaka-aineista valmistettuja muovittomia Huhtamäen kuitukansia noutokahvikuppien kansina.
vastuullinen_kahvi_rkioski_2023-VERKKO

DS Smith lahjoitti Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien keräysastiat

DS Smith on suunnitellut ja valmistanut Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien kierrätysastioita take away-pakkausten kierrätyksen edistämiseksi osana korkeakoulun koordinoimaa RUOKO-hanketta ja osana DS Smithin kestävän kehityksen strategian mukaisia toimia.
Ruoko

Uusimmat uutiset

Vaahtoautot uuteen pussiin

Ahlgrens bilar -vaahtokarkit täyttävät 70 vuotta ja saavat syntymäpäivän kunniaksi uuden pakkauksen ensimmäistä kertaa 15 vuoteen.  
Bilar

Uusia työkaluja pakkausten ympäristövaikutusten luokitteluun

Antalis on kehittänyt Green Card ja Green Star SystemTM -työkalut, joiden tarkoitus on helpottaa asiakasta pakkausten ympäristövaikutusten vertailussa.
GREEN STAR SYSTEM_rgb_3

PackSummit Tampereella marraskuussa

PackSummit kerää pakkausalan toimijat saman katon alle 14.11.2023 Tampere-talossa. Tänä vuonna kokoonnutaan teemalla "Onko pakkauksesi vastuullinen vai viherpesty?"
PackSummit verkkosivujen materiaali

Metsä Groupin Kemin kartonki- ja biotuotetehtaat käyntiin

Suomen metsäteollisuushistorian suurin investointi – Kemin uusi biotuotetehdas ja kartonkitehtaan laajennus – on otettu käyttöön osastoittain suunnitelman mukaisesti keskiviikkona 20.9. Uuden biotuotetehtaan sellutoimitukset asiakkaille alkavat vuoden 2023 lokakuun aikana.
metsä_kemi