Ympäristöasiaa monessa seminaarissa syksyllä

JULKAISTU: 28. elokuun 2016
PÄIVITETTY: 18. tammikuun


Ympäristöasiat ovat keskeisiä pakkausalalle, ja tämä näkyy hyvin syksyn konferenssitarjonnassa. Kotimaisen Pakkausalan ympäristökonferenssin lisäksi Euroopasta löytyy seminaareja biomuovin kehitysnäkymistä ja kierrätyksestä.

Suomessa tärkein aihetta valottava tapahtuma on Pakkausyhdistyksen järjestämä Pakkausalan ympäristökonferenssi 2016. Se järjestetään 28.9. Helsingin Messukeskuksessa. Tapahtumassa selvitetään, mitä pakkausten talteenottoa ja hyödyntämistä koskevat uudet velvoitteet merkitsevät alan toimijoille, ja mitä uutta säätelyä on odotettavissa EU:lta. Tapahtumassa paneudutaan myös kuluttajan vaatimuksiin pakkauksille ja ruuan ympäristövaikutuksiin.

Biomuovien tulevaisuudesta ja niiden pakkauksille tarjoamista mahdollisuuksista tarjotaan laajasti tietoa Bioplast-seminaarissa Göteborgissa 20.9.

Kestävän kehityksen mukainen pakkaaminen on aiheena Sustainability in Packaging Europe -konferenssissa Barcelonassa 6.-10.11. Suomalainen kierrätettäviä pakkauksia tarjoava RePack on mukana tapahtumassa ja isännöi alan startup-tilaisuutta.

Ympäristöasioista puhutaan myös alan suurilla messuilla Pactecissa ja Fachpakissa.
 

 

 

Jatka lukemista

Ruotsi ottaa käyttöön muovipussiveron

Ruotsin valtiopäivät on hyväksynyt muovipussiveron käyttöönoton. Se tulee voimaan toukokuun alusta ja koskee sekä muovikasseja että kaupan ohuita muovipusseja. Vero ei koske kasseja, jotka on tarkoitettu jatkuvaan käyttöön.
plast-skatt-utvald

Uusi merkintäväri steriloituihin pakkauksiin

Merkintäjärjestelmiä valmistava Linx Printing Technologies on kehittänyt uuden mustesuihkuvärin, jolla voidaan merkitä ruokapakkauksia ennen niin sterilointia. Väri kestää hyvin kuumuutta ja kosteutta.
linx-ink-utvald

UPM investoi uuden sukupolven biokemikaaleihin

UPM käynnistää merkittävän kasvuhankkeen biokemikaaleissa ja investoi biojalostamoon Leunassa, Saksassa. Biojalostamo tuottaa sataprosenttisesti puupohjaisia biokemikaaleja, jotka mahdollistavat siirtymän fossiilisten raaka-aineiden käytöstä kestävämpiin vaihtoehtoihin useissa kuluttajalähtöisissä lopputuotteissa, kuten pakkauksissa.
upm-biokemikaalit-rakeet

Luovia vaihtoehtoja muovipakkauksille

Better with Less – Design Challenge -pakkaussuunnittelukilpailun kymmenen finalistityötä esittelevät luovia vaihtoehtoja muovipakkauksille. Tarve löytää vaihtoehtoja on ilmeinen, sanoo kilpailun tuomariston puheenjohtaja Ilkka Harju. Työt ovat nyt nähtävillä ja suosikkiaan voi äänestää verkossa.
better-kilpailu-liituaski

Uusimmat uutiset

Vaahtoautot uuteen pussiin

Ahlgrens bilar -vaahtokarkit täyttävät 70 vuotta ja saavat syntymäpäivän kunniaksi uuden pakkauksen ensimmäistä kertaa 15 vuoteen.  
Bilar

Uusia työkaluja pakkausten ympäristövaikutusten luokitteluun

Antalis on kehittänyt Green Card ja Green Star SystemTM -työkalut, joiden tarkoitus on helpottaa asiakasta pakkausten ympäristövaikutusten vertailussa.
GREEN STAR SYSTEM_rgb_3

PackSummit Tampereella marraskuussa

PackSummit kerää pakkausalan toimijat saman katon alle 14.11.2023 Tampere-talossa. Tänä vuonna kokoonnutaan teemalla "Onko pakkauksesi vastuullinen vai viherpesty?"
PackSummit verkkosivujen materiaali

Metsä Groupin Kemin kartonki- ja biotuotetehtaat käyntiin

Suomen metsäteollisuushistorian suurin investointi – Kemin uusi biotuotetehdas ja kartonkitehtaan laajennus – on otettu käyttöön osastoittain suunnitelman mukaisesti keskiviikkona 20.9. Uuden biotuotetehtaan sellutoimitukset asiakkaille alkavat vuoden 2023 lokakuun aikana.
metsä_kemi