Ympäristöasiaa monessa seminaarissa syksyllä

Teksti:Toimitus
JULKAISTU: 2016-08-28
PÄIVITETTY: 2023-01-18


Ympäristöasiat ovat keskeisiä pakkausalalle, ja tämä näkyy hyvin syksyn konferenssitarjonnassa. Kotimaisen Pakkausalan ympäristökonferenssin lisäksi Euroopasta löytyy seminaareja biomuovin kehitysnäkymistä ja kierrätyksestä.

Suomessa tärkein aihetta valottava tapahtuma on Pakkausyhdistyksen järjestämä Pakkausalan ympäristökonferenssi 2016. Se järjestetään 28.9. Helsingin Messukeskuksessa. Tapahtumassa selvitetään, mitä pakkausten talteenottoa ja hyödyntämistä koskevat uudet velvoitteet merkitsevät alan toimijoille, ja mitä uutta säätelyä on odotettavissa EU:lta. Tapahtumassa paneudutaan myös kuluttajan vaatimuksiin pakkauksille ja ruuan ympäristövaikutuksiin.

Biomuovien tulevaisuudesta ja niiden pakkauksille tarjoamista mahdollisuuksista tarjotaan laajasti tietoa Bioplast-seminaarissa Göteborgissa 20.9.

Kestävän kehityksen mukainen pakkaaminen on aiheena Sustainability in Packaging Europe -konferenssissa Barcelonassa 6.-10.11. Suomalainen kierrätettäviä pakkauksia tarjoava RePack on mukana tapahtumassa ja isännöi alan startup-tilaisuutta.

Ympäristöasioista puhutaan myös alan suurilla messuilla Pactecissa ja Fachpakissa.
 

 

 

Jatka lukemista

Raisiolle uusi toimitusjohtaja kesäkuussa

Raisio Oyj:n hallitus on nimittänyt yhtiön uudeksi toimitusjohtajaksi kauppatieteiden maisteri Pasi Flinkmanin. Hän aloittaa Raisio Oyj:n toimitusjohtajana 15.6.2024. Flinkman siirtyy Raisioon Orkla Suomen toimitusjohtajan tehtävästä.
Finland

Pakkaus- ja printtimessuilla vilkasta

Pakkausalan ja graafisen teollisuuden ammattitapahtuma keräsi runsaasti kävijöitä Helsingin Messukeskukseen 13.-14.3.2023. PacTec, FoodTec & PlastExpo Nordic 2024 -tapahtuman kävijämäärä nousi edellisestä kerrasta 36 % ja oli 4 387.
stora

Ruotsi ottaa käyttöön muovipussiveron

Ruotsin valtiopäivät on hyväksynyt muovipussiveron käyttöönoton. Se tulee voimaan toukokuun alusta ja koskee sekä muovikasseja että kaupan ohuita muovipusseja. Vero ei koske kasseja, jotka on tarkoitettu jatkuvaan käyttöön.
plast-skatt-utvald

UPM investoi uuden sukupolven biokemikaaleihin

UPM käynnistää merkittävän kasvuhankkeen biokemikaaleissa ja investoi biojalostamoon Leunassa, Saksassa. Biojalostamo tuottaa sataprosenttisesti puupohjaisia biokemikaaleja, jotka mahdollistavat siirtymän fossiilisten raaka-aineiden käytöstä kestävämpiin vaihtoehtoihin useissa kuluttajalähtöisissä lopputuotteissa, kuten pakkauksissa.
upm-biokemikaalit-rakeet

Uusimmat uutiset

Mikroaallot vaihtoehtona muovinkierrätyksessä

Muovipakkausten kierrätyksessä vaihtoehtoina ovat mekaaninen tai kemiallinen kierrätys. Drupa-messuilla esiteltiin kolmas vaihtoehto kemiallisen kierrätyksen rinnalle. Siinä mikroaallot tekevät työn.
Florian-Turkx

EFI ajattelee laatikon ulkopuolelta – lanseerasi ainutlaatuisen painosysteemin aaltopahvipakkauksille

Drupa-messuilla EFI esitteli yhdessä Packsizen kanssa personoidun täysväripainatukseen aaltopahvipakkauksille.
EFI

Scanpack 2024 -messuohjelma on julkaistu!

Skandinavian suurimman pakkausalan messun, Scanpackin pääohjelma on julkaistu. Scanpack järjestetään Svenska Mässanissa Göteborgissa 22.–25. lokakuuta. Näyttelyssä on 400 näytteilleasettajaa ja lisäksi vierailijoille on tarjolla laaja, lähes sadan numeron ohjelma.
Talare-pa-Scanpack-SVx

Nyt voi pantata God Morgonin mehupurkkeja

God Morgon aloitti yhteistyön Bowerin kanssa ja tarjoaa nyt panttia mehupurkeilleen. Tavoitteena on lisätä pakkausten kierrätystä tarjoamalla erilaisia etuja, kun pantti on rekisteröity.
God Morgon on yksi Ruotsin suurimmista mehuvalmistajista ja myy yli 15 miljoonaa mehupurkkia vuodessa Ruotsissa. Kuva: Lehdistökuva