Yhdysvaltoihin muoviton kananmunapakkaus

Teksti:Hanna Kiventöyry
JULKAISTU: 2021-06-22
PÄIVITETTY: 2023-01-18


Huhtamäki lanseeraa Smilepackin, 100-prosenttisesti muovittoman, kuidusta valmistetun kananmunapakkauksen Yhdysvalloissa ja Brasiliassa. Smilepack on ympäristöystävällinen ja toimiva vaihtoehto solumuovista tai muovista valmistetuille kananmunapakkauksille.  

Smilepack-kananmunapakkaukset valmistetaan kierrätyspaperista peräisin olevasta kuidusta, jota voidaan uudelleenkäyttää jopa seitsemän kertaa. Smilepack-pakkaukset voidaan kierrättää sekä kompostoida joko kotikompostissa tai teollisesti. Merkittävä yhdysvaltalainen vapaan kanan munien tuottaja ja jakelija, jonka tuotteita myydään vähittäiskaupoissa eri puolilla maata, on jo ottanut Smilepackin käyttöön. Siirtymällä kuitupakkauksiin yhtiön arvioidaan säästävän noin 4,6 miljoonaa muovista munapakkausta eli noin 200 tonnia muovia vuodessa. 

Smilepack-kananmunapakkaukset on muotoiltu sopimaan täydellisesti yleisesti käytettyihin kuljetuslaatikoihin ja vähittäiskaupan hyllyihin Yhdysvalloissa. Lisäksi pakkausten etiketissä on jopa 10 % aikaisempaa enemmän tilaa tuotetiedoille. 

Jatka lukemista

Dovelta uudelleentäytettävä deodoranttipakkaus

Dove on julkistanut ensimmäisen uudelleentäytettävän ja -käytettävän deodoranttinsa.
11272_pe_dove_canada2_888904

Arla ryhtyy vastaanottamaan maitoa uusilta maidontuottajilta

Fazerille viime vuosina maitoa Kaakkois-Suomessa ja Uudellamaalla tuottaneet maitotilat siirtyvät tuottamaan maitoa Arlan jalostettavaksi.
arla-uusi

R-kioski korvaa 10 miljoonaa kahvikupin kantta kuitukansilla  

R-kioski siirtyy käyttämään täysin kierrätettäviä, uusiutuvista ja sertifioiduista raaka-aineista valmistettuja muovittomia Huhtamäen kuitukansia noutokahvikuppien kansina.
vastuullinen_kahvi_rkioski_2023-VERKKO

DS Smith lahjoitti Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien keräysastiat

DS Smith on suunnitellut ja valmistanut Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien kierrätysastioita take away-pakkausten kierrätyksen edistämiseksi osana korkeakoulun koordinoimaa RUOKO-hanketta ja osana DS Smithin kestävän kehityksen strategian mukaisia toimia.
Ruoko

Uusimmat uutiset

Aiothan osallistua Packnorth Award 2024 -kilpailuun?

Ilmoituksia Packnews Award -kilpailuun saapuu nyt tiheään tahtiin Packnewsille. Mittelö järjestetään neljättä kertaa, ja tänä vuonna palkintojenjakotilaisuus pidetään Scanpackissa. Luvassa on mielenkiintoisia uutuuksia.
kilpailu

Löysikö Lessebo Paper vuoden kesähitin?

Kysymykseen miltä paperi kuulostaa, on vihdoin saatu vastaus. Lessebo Paper otti rohkean askeleen perinteisen visuaalisen muotoilun ulkopuolelle ja tutki tätä hieman outoa kysymystä. Tuloksena on Lessebo Paper Player -soitin, joka muuntaa paperin elegantin hiljaisuuden kiehtovaksi äänikokemukseksi.
01_Hero_Lessebo-Texture_Close-up-paper-texture-Morocco_Photo-by-Carl-Anderx

Duni lanseeraa LipLidsin älykannen

Duni Group ja ruotsalainen start-up-yritys LipLid ovat solmineet yhteistyösopimuksen, jonka myötä Duni Group lanseeraa LipLidsin kannet take-away-mukeihinsa.
dunix

Ruotsin muovipakkausten keräys on kriisissä, toteaa Svensk Plaståtervinning

Ruotsissa on vakava, kansallinen muovipakkausten keräyskriisi, Svensk Plaståtervinningin (Ruotsin muovikeräyksen) toimitusjohtaja Mattias Philipsson sanoo lehdistötiedotteessa.
Foto: Peter Holgersson AB