Yhdysvaltoihin muoviton kananmunapakkaus

Teksti:Hanna Kiventöyry
JULKAISTU: 2021-06-22
PÄIVITETTY: 2023-01-18


Huhtamäki lanseeraa Smilepackin, 100-prosenttisesti muovittoman, kuidusta valmistetun kananmunapakkauksen Yhdysvalloissa ja Brasiliassa. Smilepack on ympäristöystävällinen ja toimiva vaihtoehto solumuovista tai muovista valmistetuille kananmunapakkauksille.  

Smilepack-kananmunapakkaukset valmistetaan kierrätyspaperista peräisin olevasta kuidusta, jota voidaan uudelleenkäyttää jopa seitsemän kertaa. Smilepack-pakkaukset voidaan kierrättää sekä kompostoida joko kotikompostissa tai teollisesti. Merkittävä yhdysvaltalainen vapaan kanan munien tuottaja ja jakelija, jonka tuotteita myydään vähittäiskaupoissa eri puolilla maata, on jo ottanut Smilepackin käyttöön. Siirtymällä kuitupakkauksiin yhtiön arvioidaan säästävän noin 4,6 miljoonaa muovista munapakkausta eli noin 200 tonnia muovia vuodessa. 

Smilepack-kananmunapakkaukset on muotoiltu sopimaan täydellisesti yleisesti käytettyihin kuljetuslaatikoihin ja vähittäiskaupan hyllyihin Yhdysvalloissa. Lisäksi pakkausten etiketissä on jopa 10 % aikaisempaa enemmän tilaa tuotetiedoille. 

Jatka lukemista

Dovelta uudelleentäytettävä deodoranttipakkaus

Dove on julkistanut ensimmäisen uudelleentäytettävän ja -käytettävän deodoranttinsa.
11272_pe_dove_canada2_888904

Arla ryhtyy vastaanottamaan maitoa uusilta maidontuottajilta

Fazerille viime vuosina maitoa Kaakkois-Suomessa ja Uudellamaalla tuottaneet maitotilat siirtyvät tuottamaan maitoa Arlan jalostettavaksi.
arla-uusi

R-kioski korvaa 10 miljoonaa kahvikupin kantta kuitukansilla  

R-kioski siirtyy käyttämään täysin kierrätettäviä, uusiutuvista ja sertifioiduista raaka-aineista valmistettuja muovittomia Huhtamäen kuitukansia noutokahvikuppien kansina.
vastuullinen_kahvi_rkioski_2023-VERKKO

DS Smith lahjoitti Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien keräysastiat

DS Smith on suunnitellut ja valmistanut Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien kierrätysastioita take away-pakkausten kierrätyksen edistämiseksi osana korkeakoulun koordinoimaa RUOKO-hanketta ja osana DS Smithin kestävän kehityksen strategian mukaisia toimia.
Ruoko

Uusimmat uutiset

Drupa alkaa pian – tässä on kuusi trendiä, joita kannattaa pitää silmällä

Kahdeksan vuoden tauon jälkeen pääsemme jälleen Drupa-messuille ja näemme, mitä toimittajat uskovat meidän tarvitsevan. Tästä löydät kuusi trendiä, joita kannattaa seurata messuhalleissa.
drupa24_12x

Pakkausautomaatio säästää monella tavalla verkkokaupassa

Suomalainen logistiikkayhtiö Inex Partners Oy on tehnyt yhteistyötä SEE:n (aiemmin Sealed Air) kanssa kehittääkseen pakkausautomaatiota.
SEE-I-Pack

Metsä Boardin taivekartonkikone on nyt Euroopan suurin

Metsä Groupiin kuuluva Metsä Board vihki 11. huhtikuuta käyttöön uudistetun taivekartonkikoneen Ruotsin Husumissa.
Ribbon-has-been-cutx

Kp lanseerasi ensimmäisen sataprosenttisesti kierrätetyn muovisen elintarvikerasian

Klöckner Pentaplast (kp) ilmoittaa saavuttaneensa tärkeän virstanpylvään elintarvikepakkausteollisuudessa. Se esitteli ensimmäiset elintarvikerasiat, jotka on tehty pelkästään kierrätetystä PET:stä (rPET), joka on valmistettu pakkauksista.
KP-trayx