Woodlyn puumuovi suojaa yrttejä

Teksti:Aino Laine
JULKAISTU: 2021-02-03
PÄIVITETTY: 2023-01-18


Ruoantuottajana Vihreäkeiju haluaa kasvattaa vastuullisesti suomalaisia tuotteita ja tarjota inspiraatiota terveelliseen ruokailuun. Viljelyn edellytykset ovat nojautuneet alusta asti vahvasti kiertotalouteen sekä teknologian hyödyntämiseen. Ensimmäisenä alan toimijana Vihreäkeiju tuo valittuihin K-ruokakauppoihin puupohjaiseen muoviin pakatun korianterin. Woodly-puumuovi tukee Vihreäkeijun vastuullisuustavoitteita.

– Saatuamme kuulla pakkaustoimittajaltamme, että saatavilla on näin hieno kotimainen innovaatio, olimme heti innokkaita testaamaan materiaalia tuotteissamme. On hienoa tuoda kuluttajien arkipäivään pakkaus, jonka avulla säästetään ympäristöä ja tehostetaan kiertotaloutta, Vihreäkeijun toimitusjohtaja Tomi Levonen kertoo.

Kuluttajien ruokavalintoihin vaikuttavat ruoan alkuperän, maun ja laadun lisäksi yhä enemmän myös pakkaus. Sen lisäksi, että pakkaus suojaa tuotetta ja viestii brändistä, se vaikuttaa tuotteen valintaan sekä ostokokemukseen. Woodly on vahva viesti kuluttajille Vihreäkeijun edelläkävijyydestä sekä vastuullisuudesta.

– Vielä tällä hetkellä muovin käyttö on välttämätöntä yrttien säilyvyyden takaamiseksi. Woodly tukee hienosti vastuullisuustavoitteitamme, sillä aiomme luopua fossiilisten raaka-aineiden käytöstä pakkausmateriaaleissa vuoteen 2023 mennessä, Levonen kertoo.

Jatka lukemista

Dovelta uudelleentäytettävä deodoranttipakkaus

Dove on julkistanut ensimmäisen uudelleentäytettävän ja -käytettävän deodoranttinsa.
11272_pe_dove_canada2_888904

Arla ryhtyy vastaanottamaan maitoa uusilta maidontuottajilta

Fazerille viime vuosina maitoa Kaakkois-Suomessa ja Uudellamaalla tuottaneet maitotilat siirtyvät tuottamaan maitoa Arlan jalostettavaksi.
arla-uusi

R-kioski korvaa 10 miljoonaa kahvikupin kantta kuitukansilla  

R-kioski siirtyy käyttämään täysin kierrätettäviä, uusiutuvista ja sertifioiduista raaka-aineista valmistettuja muovittomia Huhtamäen kuitukansia noutokahvikuppien kansina.
vastuullinen_kahvi_rkioski_2023-VERKKO

DS Smith lahjoitti Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien keräysastiat

DS Smith on suunnitellut ja valmistanut Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien kierrätysastioita take away-pakkausten kierrätyksen edistämiseksi osana korkeakoulun koordinoimaa RUOKO-hanketta ja osana DS Smithin kestävän kehityksen strategian mukaisia toimia.
Ruoko

Uusimmat uutiset

Aiothan osallistua Packnorth Award 2024 -kilpailuun?

Ilmoituksia Packnews Award -kilpailuun saapuu nyt tiheään tahtiin Packnewsille. Mittelö järjestetään neljättä kertaa, ja tänä vuonna palkintojenjakotilaisuus pidetään Scanpackissa. Luvassa on mielenkiintoisia uutuuksia.
kilpailu

Löysikö Lessebo Paper vuoden kesähitin?

Kysymykseen miltä paperi kuulostaa, on vihdoin saatu vastaus. Lessebo Paper otti rohkean askeleen perinteisen visuaalisen muotoilun ulkopuolelle ja tutki tätä hieman outoa kysymystä. Tuloksena on Lessebo Paper Player -soitin, joka muuntaa paperin elegantin hiljaisuuden kiehtovaksi äänikokemukseksi.
01_Hero_Lessebo-Texture_Close-up-paper-texture-Morocco_Photo-by-Carl-Anderx

Duni lanseeraa LipLidsin älykannen

Duni Group ja ruotsalainen start-up-yritys LipLid ovat solmineet yhteistyösopimuksen, jonka myötä Duni Group lanseeraa LipLidsin kannet take-away-mukeihinsa.
dunix

Ruotsin muovipakkausten keräys on kriisissä, toteaa Svensk Plaståtervinning

Ruotsissa on vakava, kansallinen muovipakkausten keräyskriisi, Svensk Plaståtervinningin (Ruotsin muovikeräyksen) toimitusjohtaja Mattias Philipsson sanoo lehdistötiedotteessa.
Foto: Peter Holgersson AB