Wipakille uudet paino- ja laminointikoneet

JULKAISTU: 2021-09-20
PÄIVITETTY: 2023-01-18


Wipak on investoinut kymmenen miljoonaa euroa uusiin Nastolaan sijoitettaviin paino- ja laminointikoneisiin sekä tehtaansa laajentamiseen.

Wipakilla Lahden Nastolassa on vajaan vuoden ajan laajennettu tehdasta. Rakennukseen tulee lisää tuotantotilaa mm. vuoden vaihteessa asennettavalle uudelle painokoneelle. Uusiin tiloihin siirtyvät loppuvuodesta myös Wipakin repro- ja paino-osastojen toimistot.

Uutta ympäristöystävällisempää teknologiaa

Uusilla laminointi- ja painokoneilla yritys lisää valmistuskapasiteettiaan ja päivittää samalla tuotantoteknologiaansa. Hankinnat ovat osa toimia, joilla Wipak pyrkii hiilineutraaliksi vuoteen 2025 mennessä. Rakennusprojektista Wipakilla vastaavan Ilkka Kellokummun mukaan uusi laminointikone on aiempia malleja ekologisempi ja vähäpäästöisempi: – Kone ei liimaa elintarvikepakkauksien kalvoja toisiinsa liuottimien avulla. Kone käyttää entistä vähemmän energiaa koska liuotinta ei tarvitse kuivattaa. Liuotinvapaat koneet ovat nykyisellään jo myös nopeudeltaan samalla viivalla liuottimellisten kanssa.

Wipak Oy on jo aiemmin siirtynyt käyttämään kokonaan vihreää sähköä, ja sen tuotekehitysinnovaatiot perustuvat muoviraaka-aineen vähentämiseen, kierrätettävyyteen sekä biopohjaisiin ja kierrätysraaka-aineisiin. Uutta ympäristöteknologiaa on otettu käyttöön myös kuljetus- ja logistiikkaratkaisuissa.

Wipak on myös Euroopan vihreän Ympäristöpääkaupungin Lahden yrityskumppani.

Jatka lukemista

Dovelta uudelleentäytettävä deodoranttipakkaus

Dove on julkistanut ensimmäisen uudelleentäytettävän ja -käytettävän deodoranttinsa.
11272_pe_dove_canada2_888904

Arla ryhtyy vastaanottamaan maitoa uusilta maidontuottajilta

Fazerille viime vuosina maitoa Kaakkois-Suomessa ja Uudellamaalla tuottaneet maitotilat siirtyvät tuottamaan maitoa Arlan jalostettavaksi.
arla-uusi

R-kioski korvaa 10 miljoonaa kahvikupin kantta kuitukansilla  

R-kioski siirtyy käyttämään täysin kierrätettäviä, uusiutuvista ja sertifioiduista raaka-aineista valmistettuja muovittomia Huhtamäen kuitukansia noutokahvikuppien kansina.
vastuullinen_kahvi_rkioski_2023-VERKKO

DS Smith lahjoitti Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien keräysastiat

DS Smith on suunnitellut ja valmistanut Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien kierrätysastioita take away-pakkausten kierrätyksen edistämiseksi osana korkeakoulun koordinoimaa RUOKO-hanketta ja osana DS Smithin kestävän kehityksen strategian mukaisia toimia.
Ruoko

Uusimmat uutiset

Atria ostaa ruotsalaisen Gooh-valmisruokayhtiön

Atria Sweden AB ostaa ruotsalaisen valmisruokayhtiön Goohin koko osakekannan.
gooh

Syklo suunnittelee muovinkierrätyslaitoksen rakentamista Hyvinkäälle

Kapasiteetiltaan 50 000 tonnin muovinkierrätyslaitos kasvattaa valmistuttuaan Suomen muovinkierrätyskapasiteettia jopa 50 prosenttia.
Suomen

GRAI yksilöi uudelleenkäytettävät pakkaukset

GS1:n GRAI-tunnistetta ​​käytetään yksilöimään uudelleenkäytettäviä kuormankantajia ja palautusjärjestelmien pakkauksia.
Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta! (900 x 600 px) (89)

ScanStar -ja ScanStar Student kilpailujen ilmoittautuminen on käynnissä

Yhteispohjoismaisen ScanStar-pakkaussuunnittelukilpailun ilmoittautuminen on käynnissä. Kilpailun ohessa järjestetään myös opiskelijakilpailu ScanStar Student.
Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta! (900 x 600 px) (86)