Wipakille uudet paino- ja laminointikoneet

JULKAISTU: 20. syyskuun 2021
PÄIVITETTY: 18. tammikuun


Wipak on investoinut kymmenen miljoonaa euroa uusiin Nastolaan sijoitettaviin paino- ja laminointikoneisiin sekä tehtaansa laajentamiseen.

Wipakilla Lahden Nastolassa on vajaan vuoden ajan laajennettu tehdasta. Rakennukseen tulee lisää tuotantotilaa mm. vuoden vaihteessa asennettavalle uudelle painokoneelle. Uusiin tiloihin siirtyvät loppuvuodesta myös Wipakin repro- ja paino-osastojen toimistot.

Uutta ympäristöystävällisempää teknologiaa

Uusilla laminointi- ja painokoneilla yritys lisää valmistuskapasiteettiaan ja päivittää samalla tuotantoteknologiaansa. Hankinnat ovat osa toimia, joilla Wipak pyrkii hiilineutraaliksi vuoteen 2025 mennessä. Rakennusprojektista Wipakilla vastaavan Ilkka Kellokummun mukaan uusi laminointikone on aiempia malleja ekologisempi ja vähäpäästöisempi: – Kone ei liimaa elintarvikepakkauksien kalvoja toisiinsa liuottimien avulla. Kone käyttää entistä vähemmän energiaa koska liuotinta ei tarvitse kuivattaa. Liuotinvapaat koneet ovat nykyisellään jo myös nopeudeltaan samalla viivalla liuottimellisten kanssa.

Wipak Oy on jo aiemmin siirtynyt käyttämään kokonaan vihreää sähköä, ja sen tuotekehitysinnovaatiot perustuvat muoviraaka-aineen vähentämiseen, kierrätettävyyteen sekä biopohjaisiin ja kierrätysraaka-aineisiin. Uutta ympäristöteknologiaa on otettu käyttöön myös kuljetus- ja logistiikkaratkaisuissa.

Wipak on myös Euroopan vihreän Ympäristöpääkaupungin Lahden yrityskumppani.

Jatka lukemista

Dovelta uudelleentäytettävä deodoranttipakkaus

Dove on julkistanut ensimmäisen uudelleentäytettävän ja -käytettävän deodoranttinsa.
11272_pe_dove_canada2_888904

Arla ryhtyy vastaanottamaan maitoa uusilta maidontuottajilta

Fazerille viime vuosina maitoa Kaakkois-Suomessa ja Uudellamaalla tuottaneet maitotilat siirtyvät tuottamaan maitoa Arlan jalostettavaksi.
arla-uusi

R-kioski korvaa 10 miljoonaa kahvikupin kantta kuitukansilla  

R-kioski siirtyy käyttämään täysin kierrätettäviä, uusiutuvista ja sertifioiduista raaka-aineista valmistettuja muovittomia Huhtamäen kuitukansia noutokahvikuppien kansina.
vastuullinen_kahvi_rkioski_2023-VERKKO

DS Smith lahjoitti Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien keräysastiat

DS Smith on suunnitellut ja valmistanut Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien kierrätysastioita take away-pakkausten kierrätyksen edistämiseksi osana korkeakoulun koordinoimaa RUOKO-hanketta ja osana DS Smithin kestävän kehityksen strategian mukaisia toimia.
Ruoko

Uusimmat uutiset

Pakkauksen nestemäärä selville ilman kontaktia

Toppan on kehittänyt NFC-tunnisteen, jonka avulla pakkauksen sisällä oleva nestemäärä voidaan tunnistaa ilman kontaktia.
Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta! (900 x 600 px) (21)

Kahvia juodaan entistä tarkemmalla mitalla

Sunnuntaina 1.10.2023 vietetään kansainvälistä kahvipäivää.
Fredman_suodatinpussi keittimessä_vaaka

Juhlavuoden jakkara uuteen laatikkoon

Alvar Aallon suunnittelema klassikko, kolmijalkainen Jakkara 60 juhlii tänä vuonna 90-vuotiasta taivaltaan. Juhlavuoden kunniaksi myös jakkaran pakkaus uudistettiin.
Artek_tuolipakkaus_sislt

Ei legoja PET-pulloista

LEGO on keskeyttänyt aikeensa valmistaa legopalikoita kierrätetyistä PET-pulloista.
Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta! (900 x 600 px) (18)