Wipak pienentää hiilijalanjälkeään

Teksti:Aino Laine
JULKAISTU: 2021-11-10
PÄIVITETTY: 2023-01-18

Joustopakkausmateriaaleja elintarviketeollisuudelle valmistava Wipak on luvannut pienentää hiilijalanjälkensä nollaan vuoteen 2025 mennessä.

Tavoitteen saavuttamiseksi yritys on investoinut kymmenen miljoonaa euroa Nastolan tehtaan laitekantansa uusimiseen ekologisemmaksi. Investointi kattaa uudet paino- ja laminointikoneet sekä tehtaan laajennuksen.

Uusilla laminointi- ja painokoneilla yritys lisää valmistuskapasiteettiaan ja päivittää samalla tuotantoteknologiaansa. Hankinnat ovat osa toimia, joilla Wipak pyrkii hiilineutraaliksi vuoteen 2025 mennessä.

– Hiilijalanjäljen pienentäminen on kehitystyömme kulmakivi. Uusi laminointikone on aiempia malleja ekologisempi ja vähäpäästöisempi, ja siten tämä laiteinvestointi tukee hyvin strategiaamme, kertoo Wipakin kotimaan ja Baltian myynnistä vastaava Ari Nykänen.

– Investoinnit ja tuotekehitys yhdessä mahdollistavat pakkauksesta riippuen jopa 60–70 %:n CO2-vähennyksen verrattuna vastaavan paksuisiin perinteisiin kalvoihin.

Juttu on alun perin julkaistu Lihalehden uutiskirjeessä. Tilaa Lihakeskusliiton julkaisema uutiskirje täältä.

Jatka lukemista

Dovelta uudelleentäytettävä deodoranttipakkaus

Dove on julkistanut ensimmäisen uudelleentäytettävän ja -käytettävän deodoranttinsa.
11272_pe_dove_canada2_888904

Arla ryhtyy vastaanottamaan maitoa uusilta maidontuottajilta

Fazerille viime vuosina maitoa Kaakkois-Suomessa ja Uudellamaalla tuottaneet maitotilat siirtyvät tuottamaan maitoa Arlan jalostettavaksi.
arla-uusi

R-kioski korvaa 10 miljoonaa kahvikupin kantta kuitukansilla  

R-kioski siirtyy käyttämään täysin kierrätettäviä, uusiutuvista ja sertifioiduista raaka-aineista valmistettuja muovittomia Huhtamäen kuitukansia noutokahvikuppien kansina.
vastuullinen_kahvi_rkioski_2023-VERKKO

DS Smith lahjoitti Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien keräysastiat

DS Smith on suunnitellut ja valmistanut Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien kierrätysastioita take away-pakkausten kierrätyksen edistämiseksi osana korkeakoulun koordinoimaa RUOKO-hanketta ja osana DS Smithin kestävän kehityksen strategian mukaisia toimia.
Ruoko

Uusimmat uutiset

Drupa alkaa pian – tässä on kuusi trendiä, joita kannattaa pitää silmällä

Kahdeksan vuoden tauon jälkeen pääsemme jälleen Drupa-messuille ja näemme, mitä toimittajat uskovat meidän tarvitsevan. Tästä löydät kuusi trendiä, joita kannattaa seurata messuhalleissa.
drupa24_12x

Pakkausautomaatio säästää monella tavalla verkkokaupassa

Suomalainen logistiikkayhtiö Inex Partners Oy on tehnyt yhteistyötä SEE:n (aiemmin Sealed Air) kanssa kehittääkseen pakkausautomaatiota.
SEE-I-Pack

Metsä Boardin taivekartonkikone on nyt Euroopan suurin

Metsä Groupiin kuuluva Metsä Board vihki 11. huhtikuuta käyttöön uudistetun taivekartonkikoneen Ruotsin Husumissa.
Ribbon-has-been-cutx

Kp lanseerasi ensimmäisen sataprosenttisesti kierrätetyn muovisen elintarvikerasian

Klöckner Pentaplast (kp) ilmoittaa saavuttaneensa tärkeän virstanpylvään elintarvikepakkausteollisuudessa. Se esitteli ensimmäiset elintarvikerasiat, jotka on tehty pelkästään kierrätetystä PET:stä (rPET), joka on valmistettu pakkauksista.
KP-trayx