Wipak ja Winpak muodostavat maailmanlaajuisen sterilointipakkausbrändin

Teksti:Johanna Nikunen
JULKAISTU: 2021-04-13
PÄIVITETTY: 2023-01-18


Suomalaisen monialakonserni Wihurin pakkaustoimialan muodostavat Euroopassa ja Aasiassa toimiva Wipak ja Pohjois-Amerikassa operoiva Winpak. Nyt Wipak ja Winpak aloittavat tiiviimmän yhteistyön ja yhdistävät voimansa sairaalatarvikepakkausmateriaalien valmistajina ja toimivat jatkossa yhdessä globaalin Wiicare -tuotemerkin alla.

Wiicare-brandin ja -konseptin tarkoituksena on mahdollistaa Wipakin ja Winpakin toimiminen jatkossa maailmanlaajuisesti yhtenäisellä tuotevalikoimalla ja palvelumallilla. Terveystoimialan teolliset asiakkaat odottavat kumppaniensa tuntevan heidän tarpeensa syvällisesti ja pystyvän tarjoamaan paikallista palvelua kaikissa maanosissa, joissa heillä on toimintaa. Wipakin ja Winpakin tiivistetty yhteistyö antaa molemmille mahdollisuuden hyödyntää toistensa pakkausalan osaamista ja antaa niille pääsyn entistä laajempaan pakkausratkaisuvalikoimaan.

– Jatkossa toimimme erittäin läheisessä yhteistyössä sisaryrityksemme Winpakin kanssa, kuvailee Tuija Suur-Hamari, Wiicaren toimitusjohtaja. – Nyt rakennamme perustaa yhdessä tekemiselle harmonisoimalla toimintamallejamme. Uusi yhteinen organisaatio, joka Wiicaren osalta kattaa johdon, myynnin ja tukitoiminnot (talous, markkinointi, tuotehallinta) on toiminnassa. Tuotanto ja T&K toimivat entiseen tapaan Wipakin ja Winpakin tehtaiden alla.

Wipakin yksiköistä terveydenhuollon ja sairaalatarviketeollisuuden ratkaisuja valmistetaan erityisesti Suomessa (Nastolassa ja Valkeakoskella) sekä Hollannissa ja Kiinassa. Winpakin yksiköistä Health-liiketoiminnan kannalta tärkeimpiä ovat Kanadan yksiköistä Winpak Division ja Heat Seal, ja USA:ssa Winpak Films sekä vastikään Winpak ryhmään liitetty Control Group.

– Odotuksemme Wiicare-toimintamallin tuomille kasvumahdollisuuksille ovat korkealla. Uskomme, että yhdessä tekemällä meillä on nyt paremmat mahdollisuudet kuin koskaan aiemmin palvella maailmanlaajuisia medi-alan toimijoita todella globaalisti. Kattava myyntiverkosto, laajempi tuotevalikoima, paikallinen palvelu niin Amerikoissa, Euroopassa kuin Aasiassa. Asiakkaamme tulevat varmasti näkemään muutoksen positiivisena ja omaa toimintaansa tukevana, tervetulleena uudistuksena, summaa Suur-Hamari.

 

Jatka lukemista

Dovelta uudelleentäytettävä deodoranttipakkaus

Dove on julkistanut ensimmäisen uudelleentäytettävän ja -käytettävän deodoranttinsa.
11272_pe_dove_canada2_888904

Arla ryhtyy vastaanottamaan maitoa uusilta maidontuottajilta

Fazerille viime vuosina maitoa Kaakkois-Suomessa ja Uudellamaalla tuottaneet maitotilat siirtyvät tuottamaan maitoa Arlan jalostettavaksi.
arla-uusi

R-kioski korvaa 10 miljoonaa kahvikupin kantta kuitukansilla  

R-kioski siirtyy käyttämään täysin kierrätettäviä, uusiutuvista ja sertifioiduista raaka-aineista valmistettuja muovittomia Huhtamäen kuitukansia noutokahvikuppien kansina.
vastuullinen_kahvi_rkioski_2023-VERKKO

DS Smith lahjoitti Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien keräysastiat

DS Smith on suunnitellut ja valmistanut Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien kierrätysastioita take away-pakkausten kierrätyksen edistämiseksi osana korkeakoulun koordinoimaa RUOKO-hanketta ja osana DS Smithin kestävän kehityksen strategian mukaisia toimia.
Ruoko

Uusimmat uutiset

Aiothan osallistua Packnorth Award 2024 -kilpailuun?

Ilmoituksia Packnews Award -kilpailuun saapuu nyt tiheään tahtiin Packnewsille. Mittelö järjestetään neljättä kertaa, ja tänä vuonna palkintojenjakotilaisuus pidetään Scanpackissa. Luvassa on mielenkiintoisia uutuuksia.
kilpailu

Löysikö Lessebo Paper vuoden kesähitin?

Kysymykseen miltä paperi kuulostaa, on vihdoin saatu vastaus. Lessebo Paper otti rohkean askeleen perinteisen visuaalisen muotoilun ulkopuolelle ja tutki tätä hieman outoa kysymystä. Tuloksena on Lessebo Paper Player -soitin, joka muuntaa paperin elegantin hiljaisuuden kiehtovaksi äänikokemukseksi.
01_Hero_Lessebo-Texture_Close-up-paper-texture-Morocco_Photo-by-Carl-Anderx

Duni lanseeraa LipLidsin älykannen

Duni Group ja ruotsalainen start-up-yritys LipLid ovat solmineet yhteistyösopimuksen, jonka myötä Duni Group lanseeraa LipLidsin kannet take-away-mukeihinsa.
dunix

Ruotsin muovipakkausten keräys on kriisissä, toteaa Svensk Plaståtervinning

Ruotsissa on vakava, kansallinen muovipakkausten keräyskriisi, Svensk Plaståtervinningin (Ruotsin muovikeräyksen) toimitusjohtaja Mattias Philipsson sanoo lehdistötiedotteessa.
Foto: Peter Holgersson AB