Wipak Euroopan vihreän ympäristöpääkaupungin yrityskumppaniksi

JULKAISTU: 3. joulukuun 2020
PÄIVITETTY: 18. tammikuun


Suomalaiseen monialakonserni Wihuriin kuuluva Wipak Oy on Lahti, Euroopan ympäristöpääkaupunki -hankkeen yrityskumppani. Hankkeen avulla halutaan löytää ennen kaikkea synergiaa ja rakentaa verkostoja mm. kiertotalouden edistämiseen sekä muovien kiertoa tukemaan.

Lahti on valittu vuoden 2021 Euroopan vihreäksi pääkaupungiksi, ja kaupunki on luvannut nostaa käsitteen tunnettavuuden uudelle tasolle. Suomessa ei ole koskaan aiemmin ollut Euroopan ympäristöpääkaupunkia. Lahden Nastolassa toimiva joustopakkausvalmistaja Wipak on yksi ympäristöpääkaupunkihankkeen yrityskumppaneista.

– Tavoitteenamme on olla maailman vastuullisin joustopakkausyritys. Jaamme myös yhteisen hiilineutraaliuteen tähtäävän tavoitteen Lahden kaupungin kanssa, kuvailee Wipakin toimitusjohtaja Tuija Suur-Hamari.

Sekä Lahden kaupunki että Wipak ovat julkistaneet tavoitteekseen nollata hiilijalanjälkensä vuoteen 2025 mennessä. Pakkauksilla on ympäristön kannalta valtava merkitys, koska ne auttavat minimoimaan mm. ruokahävikkiä.

Wipak Oy käyttää ainoastaan hiilineutraalia energiaa ja pyrkii myös laitekannan uusimisellaan energiatehokkuuden parantamiseen. Parhaillaan Nastolassa laajennetaan tehdasrakennusta, jotta saadaan lisätilaa uusimmille investoinneille, paino- ja laminointikoneille, jotka osaltaan auttavat kehittämään Wipakin tuotevalikoimaa vähemmän ympäristöä kuormittavaksi.

Wipakin uudet tuotekehitysinnovaatiot perustuvat muoviraaka-aineen käytön vähentämiseen, tasalaatuisen ja turvallisen kierrätysmuovin käyttöön siellä missä se on mahdollista, pakkausten kierrätettävyyteen sekä biopohjaisten materiaalien hyödyntämiseen.
– Ympäristökaupunki-hankkeeseen liittyminen oli meille itsestäänselvyys. Kestävä kehitys on meidän kaikkien yhteinen asia. Hankkeen myötä toivomme löytävämme mm. synergiaa ja verkostoja, joiden pohjalta rakentaa uusia kumppanuuksia mm. muovien uudelleen käytön edistämiseksi, summaa Tuija Suur-Hamari.

Jatka lukemista

Dovelta uudelleentäytettävä deodoranttipakkaus

Dove on julkistanut ensimmäisen uudelleentäytettävän ja -käytettävän deodoranttinsa.
11272_pe_dove_canada2_888904

Arla ryhtyy vastaanottamaan maitoa uusilta maidontuottajilta

Fazerille viime vuosina maitoa Kaakkois-Suomessa ja Uudellamaalla tuottaneet maitotilat siirtyvät tuottamaan maitoa Arlan jalostettavaksi.
arla-uusi

R-kioski korvaa 10 miljoonaa kahvikupin kantta kuitukansilla  

R-kioski siirtyy käyttämään täysin kierrätettäviä, uusiutuvista ja sertifioiduista raaka-aineista valmistettuja muovittomia Huhtamäen kuitukansia noutokahvikuppien kansina.
vastuullinen_kahvi_rkioski_2023-VERKKO

DS Smith lahjoitti Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien keräysastiat

DS Smith on suunnitellut ja valmistanut Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien kierrätysastioita take away-pakkausten kierrätyksen edistämiseksi osana korkeakoulun koordinoimaa RUOKO-hanketta ja osana DS Smithin kestävän kehityksen strategian mukaisia toimia.
Ruoko

Uusimmat uutiset

Vaahtoautot uuteen pussiin

Ahlgrens bilar -vaahtokarkit täyttävät 70 vuotta ja saavat syntymäpäivän kunniaksi uuden pakkauksen ensimmäistä kertaa 15 vuoteen.  
Bilar

Uusia työkaluja pakkausten ympäristövaikutusten luokitteluun

Antalis on kehittänyt Green Card ja Green Star SystemTM -työkalut, joiden tarkoitus on helpottaa asiakasta pakkausten ympäristövaikutusten vertailussa.
GREEN STAR SYSTEM_rgb_3

PackSummit Tampereella marraskuussa

PackSummit kerää pakkausalan toimijat saman katon alle 14.11.2023 Tampere-talossa. Tänä vuonna kokoonnutaan teemalla "Onko pakkauksesi vastuullinen vai viherpesty?"
PackSummit verkkosivujen materiaali

Metsä Groupin Kemin kartonki- ja biotuotetehtaat käyntiin

Suomen metsäteollisuushistorian suurin investointi – Kemin uusi biotuotetehdas ja kartonkitehtaan laajennus – on otettu käyttöön osastoittain suunnitelman mukaisesti keskiviikkona 20.9. Uuden biotuotetehtaan sellutoimitukset asiakkaille alkavat vuoden 2023 lokakuun aikana.
metsä_kemi