Webinaari nanomateriaaleista

JULKAISTU: 2021-06-11
PÄIVITETTY: 2023-01-18


Nanoteknologiaa hyödynnetään monilla teollisuuden aloilla ja kuluttajatuotteissa, elektroniikasta lääketieteen sovelluksiin. Nanoteknologian lisääntyvä käyttö voi herättää kysymyksiä altistumisesta sekä terveys- ja ympäristövaikutuksista.

Sosiaali- ja terveysministeriön koordinoima Nanoturvallisuusverkosto järjestää yhteistyössä Työterveyslaitoksen kanssa maksuttoman webinaarin nanomateriaalien esiintymisestä, vaikutuksista ja sääntelystä syyskuussa. Tapahtuma on avoin kaikille aiheesta kiinnostuneille ja suunnattu erityisesti nanomateriaaleja hyödyntäville toimijoille, viranomaisille sekä alan tutkijoille ja nanohiukkasten terveys- ja ympäristövaikutuksista kiinnostuneille.

Webinaarissa kuullaan, missä nanohiukkasia esiintyy ja mitä niiden terveys- ja ympäristövaikutuksista tiedetään. Verkkotapahtumassa käsitellään myös nanomateriaalien sääntelyä sekä tutkimustoimintaa Suomessa.

Ohjelma perustuu Nanoturvallisuusverkoston laatimaan katsaukseen, joka julkaistaan tänä vuonna. Katsauksen tavoite on antaa laaja-alainen kuva nanomateriaaleista ympärillämme painottaen Suomen näkökulmaa.

9.9.2021 järjestettävään verkkotapahtumaan voi ilmoittautua osoitteessa https://koulutus.ttl.fi/Koulutukset/Koulutuskalenteri/Tutustu-tarkemmin/id/6958

Jatka lukemista

Dovelta uudelleentäytettävä deodoranttipakkaus

Dove on julkistanut ensimmäisen uudelleentäytettävän ja -käytettävän deodoranttinsa.
11272_pe_dove_canada2_888904

Arla ryhtyy vastaanottamaan maitoa uusilta maidontuottajilta

Fazerille viime vuosina maitoa Kaakkois-Suomessa ja Uudellamaalla tuottaneet maitotilat siirtyvät tuottamaan maitoa Arlan jalostettavaksi.
arla-uusi

R-kioski korvaa 10 miljoonaa kahvikupin kantta kuitukansilla  

R-kioski siirtyy käyttämään täysin kierrätettäviä, uusiutuvista ja sertifioiduista raaka-aineista valmistettuja muovittomia Huhtamäen kuitukansia noutokahvikuppien kansina.
vastuullinen_kahvi_rkioski_2023-VERKKO

DS Smith lahjoitti Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien keräysastiat

DS Smith on suunnitellut ja valmistanut Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien kierrätysastioita take away-pakkausten kierrätyksen edistämiseksi osana korkeakoulun koordinoimaa RUOKO-hanketta ja osana DS Smithin kestävän kehityksen strategian mukaisia toimia.
Ruoko

Uusimmat uutiset

Atria ostaa ruotsalaisen Gooh-valmisruokayhtiön

Atria Sweden AB ostaa ruotsalaisen valmisruokayhtiön Goohin koko osakekannan.
gooh

Syklo suunnittelee muovinkierrätyslaitoksen rakentamista Hyvinkäälle

Kapasiteetiltaan 50 000 tonnin muovinkierrätyslaitos kasvattaa valmistuttuaan Suomen muovinkierrätyskapasiteettia jopa 50 prosenttia.
Suomen

GRAI yksilöi uudelleenkäytettävät pakkaukset

GS1:n GRAI-tunnistetta ​​käytetään yksilöimään uudelleenkäytettäviä kuormankantajia ja palautusjärjestelmien pakkauksia.
Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta! (900 x 600 px) (89)

ScanStar -ja ScanStar Student kilpailujen ilmoittautuminen on käynnissä

Yhteispohjoismaisen ScanStar-pakkaussuunnittelukilpailun ilmoittautuminen on käynnissä. Kilpailun ohessa järjestetään myös opiskelijakilpailu ScanStar Student.
Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta! (900 x 600 px) (86)