Walkin uusi kuitumateriaali kestää uunikuumennuksen

JULKAISTU: 13. marraskuun 2020
PÄIVITETTY: 18. tammikuun


Walki on kehittänyt kuitumateriaalin, jossa ei ole käytetty PET-muovia ja josta voidaan valmistaa uuninkestäviä ruoka-astioita. Yhtiön mukaan uudesta materiaalista valmistettuja astioita voidaan käyttää uuniruokien valmistukseen, ja ne kestävät uunissa jopa tunnin ajan.

– Haluamme tukea siirtymistä alumiini- ja muovipohjaisista ratkaisuista kuitupohjaisiin vaihtoehtoihin, kertoo Walkin innovaatioista ja liiketoiminnan kehityksestä vastaava johtaja Annika Sundell.

Uudesta materiaalista valmistetut vuoat soveltuvat elintarvikekäyttöön, ja niihin voidaan pakata esimerkiksi pakasteita, valmisaterioita, kalaa tai leivonnaisia. Astiat voidaan valmistaa joko valettuina tai saumattuina, ja kierrättämisen helpottamiseksi barrieerimateriaalin määrä pidetään mahdollisimman pienenä.

– Pyrimme jatkuvasti lisäämään tuotteidemme kuitupitoisuutta ja uuden vuokamateriaalin lanseerauksen avulla olemme ottaneet ison askeleen eteenpäin kohti monomateriaaliratkaisuja, Annika Sundell toteaa.

Jatka lukemista

Dovelta uudelleentäytettävä deodoranttipakkaus

Dove on julkistanut ensimmäisen uudelleentäytettävän ja -käytettävän deodoranttinsa.
11272_pe_dove_canada2_888904

Arla ryhtyy vastaanottamaan maitoa uusilta maidontuottajilta

Fazerille viime vuosina maitoa Kaakkois-Suomessa ja Uudellamaalla tuottaneet maitotilat siirtyvät tuottamaan maitoa Arlan jalostettavaksi.
arla-uusi

R-kioski korvaa 10 miljoonaa kahvikupin kantta kuitukansilla  

R-kioski siirtyy käyttämään täysin kierrätettäviä, uusiutuvista ja sertifioiduista raaka-aineista valmistettuja muovittomia Huhtamäen kuitukansia noutokahvikuppien kansina.
vastuullinen_kahvi_rkioski_2023-VERKKO

DS Smith lahjoitti Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien keräysastiat

DS Smith on suunnitellut ja valmistanut Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien kierrätysastioita take away-pakkausten kierrätyksen edistämiseksi osana korkeakoulun koordinoimaa RUOKO-hanketta ja osana DS Smithin kestävän kehityksen strategian mukaisia toimia.
Ruoko

Uusimmat uutiset

Pakkauksen nestemäärä selville ilman kontaktia

Toppan on kehittänyt NFC-tunnisteen, jonka avulla pakkauksen sisällä oleva nestemäärä voidaan tunnistaa ilman kontaktia.
Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta! (900 x 600 px) (21)

Kahvia juodaan entistä tarkemmalla mitalla

Sunnuntaina 1.10.2023 vietetään kansainvälistä kahvipäivää.
Fredman_suodatinpussi keittimessä_vaaka

Juhlavuoden jakkara uuteen laatikkoon

Alvar Aallon suunnittelema klassikko, kolmijalkainen Jakkara 60 juhlii tänä vuonna 90-vuotiasta taivaltaan. Juhlavuoden kunniaksi myös jakkaran pakkaus uudistettiin.
Artek_tuolipakkaus_sislt

Ei legoja PET-pulloista

LEGO on keskeyttänyt aikeensa valmistaa legopalikoita kierrätetyistä PET-pulloista.
Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta! (900 x 600 px) (18)