Walkille uusi dispersiopäällysteiden tuotantolinja

Teksti:Johanna Nikunen
JULKAISTU: 2022-03-23
PÄIVITETTY: 2023-01-18


Walki investoi yli 10 miljoonaa euroa uuden sukupolven tuotantolinjaan Valkeakoskella. Yhtiö kertoo tiedotteessa, että investointi on Walki Valkeakosken historian suurin. Walki on saanut kolmen miljoonan euron rahoituksen Business Finlandin investointiavustuksena kiertotalouteen. Tuotantolinjaa on suunniteltu jo yli kaksi vuotta, ja sen rakennustyöt ovat jo alkaneet.

Uusi tuotantolinja hyödyntää uudenlaista pinnoitetekniikkaa, jollaista yrityksessä ei ole aiemmin ollut käytössä.

– Yhdistetty dispersio- ja impregnointiteknologia on tärkeä kierrätettävien kuitupohjaisten pakkausten suojapäällysteille, Walki kertoo tiedotteessa.

Brändien siirtyminen käyttämään kierrätyskelpoisia pakkausmateriaaleja pakkauksiin on globaali megatrendi. Dispersioteknologia on kestävän kehityksen mukainen tapa valmistaa tarvittava barrieeri kuitupohjaisiin pakkauksiin ilman, että kuitujen kierrätettävyys kärsii. Uusi tuotantolinja auttaa vastaamaan myös kuumasaumautuvien pakkausratkaisujen kasvaneeseen kysyntään. Uusi linjasto on tarkoitus saada käyttöön vuoden 2023 toisella neljänneksellä.

 

Jatka lukemista

Dovelta uudelleentäytettävä deodoranttipakkaus

Dove on julkistanut ensimmäisen uudelleentäytettävän ja -käytettävän deodoranttinsa.
11272_pe_dove_canada2_888904

Arla ryhtyy vastaanottamaan maitoa uusilta maidontuottajilta

Fazerille viime vuosina maitoa Kaakkois-Suomessa ja Uudellamaalla tuottaneet maitotilat siirtyvät tuottamaan maitoa Arlan jalostettavaksi.
arla-uusi

R-kioski korvaa 10 miljoonaa kahvikupin kantta kuitukansilla  

R-kioski siirtyy käyttämään täysin kierrätettäviä, uusiutuvista ja sertifioiduista raaka-aineista valmistettuja muovittomia Huhtamäen kuitukansia noutokahvikuppien kansina.
vastuullinen_kahvi_rkioski_2023-VERKKO

DS Smith lahjoitti Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien keräysastiat

DS Smith on suunnitellut ja valmistanut Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien kierrätysastioita take away-pakkausten kierrätyksen edistämiseksi osana korkeakoulun koordinoimaa RUOKO-hanketta ja osana DS Smithin kestävän kehityksen strategian mukaisia toimia.
Ruoko

Uusimmat uutiset

Aiothan osallistua Packnorth Award 2024 -kilpailuun?

Ilmoituksia Packnews Award -kilpailuun saapuu nyt tiheään tahtiin Packnewsille. Mittelö järjestetään neljättä kertaa, ja tänä vuonna palkintojenjakotilaisuus pidetään Scanpackissa. Luvassa on mielenkiintoisia uutuuksia.
kilpailu

Löysikö Lessebo Paper vuoden kesähitin?

Kysymykseen miltä paperi kuulostaa, on vihdoin saatu vastaus. Lessebo Paper otti rohkean askeleen perinteisen visuaalisen muotoilun ulkopuolelle ja tutki tätä hieman outoa kysymystä. Tuloksena on Lessebo Paper Player -soitin, joka muuntaa paperin elegantin hiljaisuuden kiehtovaksi äänikokemukseksi.
01_Hero_Lessebo-Texture_Close-up-paper-texture-Morocco_Photo-by-Carl-Anderx

Duni lanseeraa LipLidsin älykannen

Duni Group ja ruotsalainen start-up-yritys LipLid ovat solmineet yhteistyösopimuksen, jonka myötä Duni Group lanseeraa LipLidsin kannet take-away-mukeihinsa.
dunix

Ruotsin muovipakkausten keräys on kriisissä, toteaa Svensk Plaståtervinning

Ruotsissa on vakava, kansallinen muovipakkausten keräyskriisi, Svensk Plaståtervinningin (Ruotsin muovikeräyksen) toimitusjohtaja Mattias Philipsson sanoo lehdistötiedotteessa.
Foto: Peter Holgersson AB