Walki ostaa Espanjan johtavan pakkausvalmistajan

JULKAISTU: 3. toukokuun 2021
PÄIVITETTY: 18. tammikuun


Walki Group on allekirjoittanut lopullisen sopimuksen enemmistöosuuden hankkimisesta Plasbel Plásticos S.A.U:sta. Plasbel on erikoistunut kierrätettyjen ja kompostoituvien pussien sekä elintarviketeollisuudessa ja vähittäiskauppasektorilla käytettävien joustopakkausten valmistukseen. Vuonna 2020 Plasbelin vuotuinen myynti oli noin 80 miljoonaa euroa ja se työllisti 290 henkilöä.

Walkin toiminta-alue Euroopassa laajenee Espanjan Murciassa sijaitsevien Plasbelin huippuluokkaisten 30 000 m2:n tuotantotilojen myötä. Laajaan pakkausratkaisujen tuoteportfolioon kuuluvat kierrätetystä kuluttajamuovista ja kompostoituvista kalvoista valmistetut pakkaukset vähittäiskaupan tarpeisiin sekä lisäksi elintarvikkeiden pakkaamiseen tarkoitetut ratkaisut.

– Yrityskauppa on merkittävä askel Walkille, ja se edistää strategiamme mukaista pakkausmateriaalien kierrätystä ja kompostoituvien materiaalien käyttöä. Plasbelin omistautuneet työntekijät ja korkealaatuiset tuotteet takaavat kasvun tulevaisuudessa, toteaa Walki Groupin toimitusjohtaja Leif Frilund.

Plasbel laajentaa Walkin kestävien pakkausvaihtoehtojen tuoteportfoliota ja sen myötä rakennamme myös yhteistyötä blue chip -suuryrityksistä muodostuvan loppukäyttäjäryhmän kanssa.

– Tämä merkitsee uuden kasvukauden alkua, joka tähtää johtavan asemamme vahvistamiseen Espanjan markkina-alueella ja Plasbelin maantieteellisen toiminta-alueen laajentamiseen. Lisäksi toisiaan täydentävät tutkimus- ja tuotekehitysresurssit edistävät yrityskokonaisuuden kasvua johtavaksi uusio- ja biohajoavien materiaalien valmistajaksi Euroopassa, toteaa Antonio Beltrán, Plasbelin toimitusjohtaja.

Plasbel tukee Walkin kalvomateriaalien ja pussiliiketoiminnan jatkuvaa kasvua, ja siitä tulee osa Consumer Packaging -liiketoiminta-aluetta.

Osapuolet ovat sopineet, että kauppahintaa ja kaupan ehtoja ei julkisteta.

 

 

Jatka lukemista

Dovelta uudelleentäytettävä deodoranttipakkaus

Dove on julkistanut ensimmäisen uudelleentäytettävän ja -käytettävän deodoranttinsa.
11272_pe_dove_canada2_888904

Arla ryhtyy vastaanottamaan maitoa uusilta maidontuottajilta

Fazerille viime vuosina maitoa Kaakkois-Suomessa ja Uudellamaalla tuottaneet maitotilat siirtyvät tuottamaan maitoa Arlan jalostettavaksi.
arla-uusi

R-kioski korvaa 10 miljoonaa kahvikupin kantta kuitukansilla  

R-kioski siirtyy käyttämään täysin kierrätettäviä, uusiutuvista ja sertifioiduista raaka-aineista valmistettuja muovittomia Huhtamäen kuitukansia noutokahvikuppien kansina.
vastuullinen_kahvi_rkioski_2023-VERKKO

DS Smith lahjoitti Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien keräysastiat

DS Smith on suunnitellut ja valmistanut Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien kierrätysastioita take away-pakkausten kierrätyksen edistämiseksi osana korkeakoulun koordinoimaa RUOKO-hanketta ja osana DS Smithin kestävän kehityksen strategian mukaisia toimia.
Ruoko

Uusimmat uutiset

Pakkauksen nestemäärä selville ilman kontaktia

Toppan on kehittänyt NFC-tunnisteen, jonka avulla pakkauksen sisällä oleva nestemäärä voidaan tunnistaa ilman kontaktia.
Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta! (900 x 600 px) (21)

Kahvia juodaan entistä tarkemmalla mitalla

Sunnuntaina 1.10.2023 vietetään kansainvälistä kahvipäivää.
Fredman_suodatinpussi keittimessä_vaaka

Juhlavuoden jakkara uuteen laatikkoon

Alvar Aallon suunnittelema klassikko, kolmijalkainen Jakkara 60 juhlii tänä vuonna 90-vuotiasta taivaltaan. Juhlavuoden kunniaksi myös jakkaran pakkaus uudistettiin.
Artek_tuolipakkaus_sislt

Ei legoja PET-pulloista

LEGO on keskeyttänyt aikeensa valmistaa legopalikoita kierrätetyistä PET-pulloista.
Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta! (900 x 600 px) (18)