Walki investoi painokoneeseen

Teksti:Johanna Nikunen
JULKAISTU: 2022-05-17
PÄIVITETTY: 2023-01-18


Kuitupohjaisten pakkausten kysyntä kasvaa nopeasti. Vastatakseen kysyntään Walki on investoinut Pietarsaaressa painokoneeseen, joka tarjoaa korkealaatuista painojälkeä kuitupohjaisiin pakkausratkaisuihin.

Walki on tehnyt Pietarsaaren tehtaalle mittavan investoinnin hankkimalla 10-värisen, flexopainotekniikkaa käyttävän painokoneen. Uusi 10-värinen flexopainokone mahdollistaa paremman ja tarkemman painojäljen, mikä on tärkeää erityisesti elintarviketeollisuudessa.

– Tarve kestäville pakkauksille kasvaa elintarviketeollisuudessa. Kestävyyskriteereiden täyttymisen lisäksi asiakkaat odottavat korkealaatuista, valokuvamaista painatusta ja toistettavuutta, sanoo Pietarsaaren tehtaan tuotantopäällikkö Petteri Pihajoki.

Kuluttajabrändit etsivät ratkaisuja, jotka eivät vaaranna ruokaturvallisuutta ja kelpaavat kuitukierrätykseen. Walkin kuitupohjaiset pakkaukset sopivat myös vaativalle ruokapakastesegmentille, jossa pakkaukselta edellytetään lävistyslujuutta ja monenlaisten lämpötilojen sietokykyä.

Painokone sopii kuumasaumattaviin pakkauksiin myös muille kuin ruokatuotteille sekä verkkokauppojen pakkauksiin. Allstein-merkkisen painokoneen 1600 millimetrin painatusleveys riittää myös esimerkiksi aaltopahviasiakkaiden käyttämille suurille pakkauksille.

– Haluamme tarjota ympäristöystävällisiä vaihtoehtoja, jotka minimoivat jätteen määrää. Tämä on linjassa tavoitteemme kanssa viedä maailmaa kohti jätteetöntä tulevaisuutta, Pihajoki sanoo.

Painoteknologia on tehokas sekä energian että värin ja veden käytössä.

Jatka lukemista

Dovelta uudelleentäytettävä deodoranttipakkaus

Dove on julkistanut ensimmäisen uudelleentäytettävän ja -käytettävän deodoranttinsa.
11272_pe_dove_canada2_888904

Arla ryhtyy vastaanottamaan maitoa uusilta maidontuottajilta

Fazerille viime vuosina maitoa Kaakkois-Suomessa ja Uudellamaalla tuottaneet maitotilat siirtyvät tuottamaan maitoa Arlan jalostettavaksi.
arla-uusi

R-kioski korvaa 10 miljoonaa kahvikupin kantta kuitukansilla  

R-kioski siirtyy käyttämään täysin kierrätettäviä, uusiutuvista ja sertifioiduista raaka-aineista valmistettuja muovittomia Huhtamäen kuitukansia noutokahvikuppien kansina.
vastuullinen_kahvi_rkioski_2023-VERKKO

DS Smith lahjoitti Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien keräysastiat

DS Smith on suunnitellut ja valmistanut Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien kierrätysastioita take away-pakkausten kierrätyksen edistämiseksi osana korkeakoulun koordinoimaa RUOKO-hanketta ja osana DS Smithin kestävän kehityksen strategian mukaisia toimia.
Ruoko

Uusimmat uutiset

Drupa alkaa pian – tässä on kuusi trendiä, joita kannattaa pitää silmällä

Kahdeksan vuoden tauon jälkeen pääsemme jälleen Drupa-messuille ja näemme, mitä toimittajat uskovat meidän tarvitsevan. Tästä löydät kuusi trendiä, joita kannattaa seurata messuhalleissa.
drupa24_12x

Pakkausautomaatio säästää monella tavalla verkkokaupassa

Suomalainen logistiikkayhtiö Inex Partners Oy on tehnyt yhteistyötä SEE:n (aiemmin Sealed Air) kanssa kehittääkseen pakkausautomaatiota.
SEE-I-Pack

Metsä Boardin taivekartonkikone on nyt Euroopan suurin

Metsä Groupiin kuuluva Metsä Board vihki 11. huhtikuuta käyttöön uudistetun taivekartonkikoneen Ruotsin Husumissa.
Ribbon-has-been-cutx

Kp lanseerasi ensimmäisen sataprosenttisesti kierrätetyn muovisen elintarvikerasian

Klöckner Pentaplast (kp) ilmoittaa saavuttaneensa tärkeän virstanpylvään elintarvikepakkausteollisuudessa. Se esitteli ensimmäiset elintarvikerasiat, jotka on tehty pelkästään kierrätetystä PET:stä (rPET), joka on valmistettu pakkauksista.
KP-trayx