Jospakin tehtaalla Forssassa valmistaudutaan kiireiseen vuoteen. Neljän uuden koneen käyttöönoton myötä tuotantokapasiteetti on nelinkertaistunut ja yrityksellä on valmiina vastaamaan kysyntään.
valoisat toimitilat kiiltävät vielä uutuuttaan, niihin on muutettu syksyllä 2022. Uuden tehdasrakennuksen suunnittelussa vastuullisuusnäkökohdat ovat olleet tärkeitä, käytössä ovat nyt maalämpö ja aurinkopaneelit, sähkö on tuuli- ja vesisähköä. Valinnat tukevat yrityksen arvomaailmaa ja pyrkimystä ympäristöystävällisyyteen. Tärkeää on myös hyvä henki työntekijöiden kesken. Kuriositeettina mainittakoon, että Jospakin noin kolmestakymmenestä työntekijästä suurin osa on naisia.
Vuoden 2023 alku on ollut Jospakille vilkasta aikaa. Kuluvana vuonna tarkoitus on kasvattaa globaalia myyntiä ja uuden tehtaan tuotantoa. Korona hiljensi tuotannon myös Jospakilla, mutta nyt uuden tehdashallin kaikki uuden teknologian neljä pakkauskonetta on käytössä. Kuitumateriaalista valmistettuja vuokia, jonka sisällä oleva muovibarrieeri voidaan irrottaa ennen vuoan lajittelua kierrätystä varten, lähtee Forssasta maailmalle kiivasta tahtia. Vaikka inflaatio on näkynyt myös Jospakin tilauksissa, ennusteet näyttävät, että loppuvuodesta on tulossa positiivisempi.
– Viime kesään asti olimme myyneet kaikki mitä voitiin tuottaa. Uusien koneiden myötä kapasiteetti nelinkertaistui ja riittää nyt vastaamaan kysyntää, toteaa toimitusjohtaja Janne Sokajärvi.
Uusi vuoka ilman liimaa
Vuonna 2020 yhtiössä alettiin kehittää uutta vuokamallia, ns. kolmatta teknologiasukupolvea. Kehitystyö jatkui korona-aikana ja uusi, täysin liimaton vuokamalli oli valmis tuotantoon kesällä 2022. Samalla myös rasian aaltopahvin rinnalle tuotiin uudeksi vaihtoehdoksi kartonki, jonka hankintalähteet ovat laajemmat.
Jospakilla ollaan uuteen tuotteeseen enemmän kuin tyytyväisiä. Vuoka on pärjännyt testeissä hyvin. Ruuan säilyvyys pakkauksessa on hyvä ja tekniset yksityiskohdat toimivat. Lisäksi pakkaukseen voidaan painaa entistä korkeatasoisempia brändielementtejä laadukkaammin.
Lue koko artikkeli Pakkaus-lehdestä