Vuoden kartonkipakkaus yllättää sisällöllään

Teksti:Toimitus
JULKAISTU: 2017-09-24
PÄIVITETTY: 2023-01-18


Arvostetun Carton Excellence Award 2017 -pääpalkinnon on voittanut italialaisen Geometrie Cividâtin juomapakkaus. Se on tyylikäs ulkoapäin ja silmiä hivelevä sisältä.

Vuoden kartonkipakkauksen on valmistanut Lucaprint ruotsalaisen BillerudKorsnäsin kartongista. Cividât on premium-ginimerkki Pohjois-Italiasta.

Tuomariston mukaan ei ole epäilystäkään siitä, että pakkaus näyttää suljettuna visuaalisesti houkuttelevalta. Oikea wau-efekti syntyy sitten, kun pakkauksen avaa. Pakkauksen geometria ja pullon esillepano ovat hyvin vaikuttavia. Pullon muoto on osa tätä vaikutelmaa, mutta koko asetelma on hyvin harkittu ja pakkauksen osat toimivat hyvin yhdessä.

Tuomariston puheenjohtaja Satkar Giddan mukaan voidaan rehellisesti sanoa, että kilpailuun osallistuvat työt vain paranevat vuosi vuodelta.

”Pakkausten design on erittäin hyvin suunniteltu pitäen kuluttajat selkeästi mielessä, niin kuin pitääkin. Koko ala haluaa parantaa tekemistään ja etenee askel askeleelta”.

Uuden yleisöpalkinnon voitti turkkilaisen Lithosanin Ventor-Combi-lääkepakkaus. Se on tehty Metsä Boardin kartongista, kuten myös toisen sarjan voittajatyö. Stora Enson kartonkia oli käytetty kahden sarjan voittotöissä. Packnews tulee esittelemään lisää voittajatöitä myöhemmin.
 

 

 

Jatka lukemista

Raisiolle uusi toimitusjohtaja kesäkuussa

Raisio Oyj:n hallitus on nimittänyt yhtiön uudeksi toimitusjohtajaksi kauppatieteiden maisteri Pasi Flinkmanin. Hän aloittaa Raisio Oyj:n toimitusjohtajana 15.6.2024. Flinkman siirtyy Raisioon Orkla Suomen toimitusjohtajan tehtävästä.
Finland

Pakkaus- ja printtimessuilla vilkasta

Pakkausalan ja graafisen teollisuuden ammattitapahtuma keräsi runsaasti kävijöitä Helsingin Messukeskukseen 13.-14.3.2023. PacTec, FoodTec & PlastExpo Nordic 2024 -tapahtuman kävijämäärä nousi edellisestä kerrasta 36 % ja oli 4 387.
stora

Ruotsi ottaa käyttöön muovipussiveron

Ruotsin valtiopäivät on hyväksynyt muovipussiveron käyttöönoton. Se tulee voimaan toukokuun alusta ja koskee sekä muovikasseja että kaupan ohuita muovipusseja. Vero ei koske kasseja, jotka on tarkoitettu jatkuvaan käyttöön.
plast-skatt-utvald

UPM investoi uuden sukupolven biokemikaaleihin

UPM käynnistää merkittävän kasvuhankkeen biokemikaaleissa ja investoi biojalostamoon Leunassa, Saksassa. Biojalostamo tuottaa sataprosenttisesti puupohjaisia biokemikaaleja, jotka mahdollistavat siirtymän fossiilisten raaka-aineiden käytöstä kestävämpiin vaihtoehtoihin useissa kuluttajalähtöisissä lopputuotteissa, kuten pakkauksissa.
upm-biokemikaalit-rakeet

Uusimmat uutiset

Diageo testaa PulPacin paperisia Baileys-pulloja Barcelonan festivaaleilla

Diageo testaa kuivamuotoiltua kuitupulloa, joka koostuu 90-prosenttisesti paperista, jossa on ohut muovivuoraus ja foliotiiviste. Koe toteutetaan yhteistyössä PA Consultingin kanssa, joka on osa Bottle Collectivea yhdessä PA:n ja Pulpacin kanssa.
Diageo-to-trial-paper-Baileys-bottlesx

Burger King testaa uudelleenkäytettäviä biomukeja

Restel Oy kokeilee neljässä toimipisteessään uudelleenkäytettäviä juomamukeja, jotka on valmistettu biopohjaisesta ja kierrätettävästä Sulapac-materiaalista.
Sulapac-spring-24-12327-Edit-6924x4616-ORIGINAL-Jenni-Kohox

"Olemme ylpeitä kuin kukot” – Orapac toivoo voittavansa Packnorth Award 2024:n

Suomalainen Oy Orapac AB on yksi yrityksistä, joka haluaa voittaa Packnorth Award 2024 -palkinnon. Kilpailutyö, jota he kutsuvat Greenboxiksi, on periaatteessa yksinkertainen: laatikko kannella. Se on kuitenkin valmistettu täysin kierrätetyistä kuiduista ja eristää lämpöä ja kylmää paremmin kuin EPS-pakkaus edellyttää. Otimme yhteyttä Orapacin toimitusjohtaja Fredric Tidströmiin ja varatoimitusjohtaja Torbjörn Nyholmiin saadaksemme lisätietoja.
Greenbox

Brittiläisten päivittäistavarakauppojen pakkauspomot haluavat luopua muovista, mutta se ei ole helppoa

Aquapak-pakkausyrityksen uuteen tutkimukseen otti osaa sata brittiläisen päivittäistavarakaupan pakkausvastaavaa. Heistä enemmistö (92 prosenttia) suunnittelee luopuvansa kokonaan muovin käytöstä kuluttajapakkauksissaan.
Aquapak