Voipakkaukset kiertoon

JULKAISTU: 15. maaliskuun 2022
PÄIVITETTY: 18. tammikuun


Wipak lanseeraa voin pakkaamiseen uuden kierrätettävän käärepaperin, joka tarjoaa pienemmän hiilijalanjäljen perinteisiin vaihtoehtoihin verrattuna. Uusi voikääre on valmistettu uusiutuvasta FSC-sertifioidusta paperista ja siinä on käytetty luonnonmukaisia pinnoitteita, joilla on yhtiön mukaan erinomaiset happi- ja vesihöyrysulkuominaisuudet sekä rasvankestävyys.

– Toisin kuin markkinoilla olevat voikääreet, jotka ovat monimutkaisia materiaalirakenteita, uusi pakkausratkaisumme on täysin kierrätettävissä paperi- ja kartonkivirrassa. Lisäksi se muistuttaa ulkoisesti perinteistä voikäärettä ja voidaan optimoida asiakkaan tarpeisiin painatuksilla. Uusi paperikääre myös toimii olemassa olevilla pakkauskoneilla, kertoo Wipakin Iso-Britannian tekninen kehityspäällikkö Keith Gater.

Paperikääre on läpäissyt säilyvyyskokeet ja saanut lisäksi A+-luokituksen Bangorin yliopiston BioComposites Centren suorittamissa kierrätystesteissä. Gaterin mukaan tämä on korkein mahdollinen paperin kierrätystehokkuudessa saavutettava luokitus.

Jatka lukemista

Dovelta uudelleentäytettävä deodoranttipakkaus

Dove on julkistanut ensimmäisen uudelleentäytettävän ja -käytettävän deodoranttinsa.
11272_pe_dove_canada2_888904

Arla ryhtyy vastaanottamaan maitoa uusilta maidontuottajilta

Fazerille viime vuosina maitoa Kaakkois-Suomessa ja Uudellamaalla tuottaneet maitotilat siirtyvät tuottamaan maitoa Arlan jalostettavaksi.
arla-uusi

R-kioski korvaa 10 miljoonaa kahvikupin kantta kuitukansilla  

R-kioski siirtyy käyttämään täysin kierrätettäviä, uusiutuvista ja sertifioiduista raaka-aineista valmistettuja muovittomia Huhtamäen kuitukansia noutokahvikuppien kansina.
vastuullinen_kahvi_rkioski_2023-VERKKO

DS Smith lahjoitti Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien keräysastiat

DS Smith on suunnitellut ja valmistanut Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien kierrätysastioita take away-pakkausten kierrätyksen edistämiseksi osana korkeakoulun koordinoimaa RUOKO-hanketta ja osana DS Smithin kestävän kehityksen strategian mukaisia toimia.
Ruoko

Uusimmat uutiset

Vaahtoautot uuteen pussiin

Ahlgrens bilar -vaahtokarkit täyttävät 70 vuotta ja saavat syntymäpäivän kunniaksi uuden pakkauksen ensimmäistä kertaa 15 vuoteen.  
Bilar

Uusia työkaluja pakkausten ympäristövaikutusten luokitteluun

Antalis on kehittänyt Green Card ja Green Star SystemTM -työkalut, joiden tarkoitus on helpottaa asiakasta pakkausten ympäristövaikutusten vertailussa.
GREEN STAR SYSTEM_rgb_3

PackSummit Tampereella marraskuussa

PackSummit kerää pakkausalan toimijat saman katon alle 14.11.2023 Tampere-talossa. Tänä vuonna kokoonnutaan teemalla "Onko pakkauksesi vastuullinen vai viherpesty?"
PackSummit verkkosivujen materiaali

Metsä Groupin Kemin kartonki- ja biotuotetehtaat käyntiin

Suomen metsäteollisuushistorian suurin investointi – Kemin uusi biotuotetehdas ja kartonkitehtaan laajennus – on otettu käyttöön osastoittain suunnitelman mukaisesti keskiviikkona 20.9. Uuden biotuotetehtaan sellutoimitukset asiakkaille alkavat vuoden 2023 lokakuun aikana.
metsä_kemi