Voipakkaukset kiertoon

Teksti:Aino Laine
JULKAISTU: 2022-03-15
PÄIVITETTY: 2023-01-18


Wipak lanseeraa voin pakkaamiseen uuden kierrätettävän käärepaperin, joka tarjoaa pienemmän hiilijalanjäljen perinteisiin vaihtoehtoihin verrattuna. Uusi voikääre on valmistettu uusiutuvasta FSC-sertifioidusta paperista ja siinä on käytetty luonnonmukaisia pinnoitteita, joilla on yhtiön mukaan erinomaiset happi- ja vesihöyrysulkuominaisuudet sekä rasvankestävyys.

– Toisin kuin markkinoilla olevat voikääreet, jotka ovat monimutkaisia materiaalirakenteita, uusi pakkausratkaisumme on täysin kierrätettävissä paperi- ja kartonkivirrassa. Lisäksi se muistuttaa ulkoisesti perinteistä voikäärettä ja voidaan optimoida asiakkaan tarpeisiin painatuksilla. Uusi paperikääre myös toimii olemassa olevilla pakkauskoneilla, kertoo Wipakin Iso-Britannian tekninen kehityspäällikkö Keith Gater.

Paperikääre on läpäissyt säilyvyyskokeet ja saanut lisäksi A+-luokituksen Bangorin yliopiston BioComposites Centren suorittamissa kierrätystesteissä. Gaterin mukaan tämä on korkein mahdollinen paperin kierrätystehokkuudessa saavutettava luokitus.

Jatka lukemista

Dovelta uudelleentäytettävä deodoranttipakkaus

Dove on julkistanut ensimmäisen uudelleentäytettävän ja -käytettävän deodoranttinsa.
11272_pe_dove_canada2_888904

Arla ryhtyy vastaanottamaan maitoa uusilta maidontuottajilta

Fazerille viime vuosina maitoa Kaakkois-Suomessa ja Uudellamaalla tuottaneet maitotilat siirtyvät tuottamaan maitoa Arlan jalostettavaksi.
arla-uusi

R-kioski korvaa 10 miljoonaa kahvikupin kantta kuitukansilla  

R-kioski siirtyy käyttämään täysin kierrätettäviä, uusiutuvista ja sertifioiduista raaka-aineista valmistettuja muovittomia Huhtamäen kuitukansia noutokahvikuppien kansina.
vastuullinen_kahvi_rkioski_2023-VERKKO

DS Smith lahjoitti Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien keräysastiat

DS Smith on suunnitellut ja valmistanut Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien kierrätysastioita take away-pakkausten kierrätyksen edistämiseksi osana korkeakoulun koordinoimaa RUOKO-hanketta ja osana DS Smithin kestävän kehityksen strategian mukaisia toimia.
Ruoko

Uusimmat uutiset

Mikroaallot vaihtoehtona muovinkierrätyksessä

Muovipakkausten kierrätyksessä vaihtoehtoina ovat mekaaninen tai kemiallinen kierrätys. Drupa-messuilla esiteltiin kolmas vaihtoehto kemiallisen kierrätyksen rinnalle. Siinä mikroaallot tekevät työn.
Florian-Turkx

EFI ajattelee laatikon ulkopuolelta – lanseerasi ainutlaatuisen painosysteemin aaltopahvipakkauksille

Drupa-messuilla EFI esitteli yhdessä Packsizen kanssa personoidun täysväripainatukseen aaltopahvipakkauksille.
EFI

Scanpack 2024 -messuohjelma on julkaistu!

Skandinavian suurimman pakkausalan messun, Scanpackin pääohjelma on julkaistu. Scanpack järjestetään Svenska Mässanissa Göteborgissa 22.–25. lokakuuta. Näyttelyssä on 400 näytteilleasettajaa ja lisäksi vierailijoille on tarjolla laaja, lähes sadan numeron ohjelma.
Talare-pa-Scanpack-SVx

Nyt voi pantata God Morgonin mehupurkkeja

God Morgon aloitti yhteistyön Bowerin kanssa ja tarjoaa nyt panttia mehupurkeilleen. Tavoitteena on lisätä pakkausten kierrätystä tarjoamalla erilaisia etuja, kun pantti on rekisteröity.
God Morgon on yksi Ruotsin suurimmista mehuvalmistajista ja myy yli 15 miljoonaa mehupurkkia vuodessa Ruotsissa. Kuva: Lehdistökuva