Viinipullot kierrätysmuovista

Teksti:Hanna Kiventöyry
JULKAISTU: 2021-05-20
PÄIVITETTY: 2023-01-18


Viime vuonna Altia aloitti projektin, jossa väkevien alkoholijuomien muovipulloissa PET-muovista neljännes korvattiin kierrätys- eli rPET-muovilla. Samalla Altia vähensi muovin käyttöä joissakin pulloissa jopa 10 %. Nyt Altia on lanseerannut viinipullon, jonka PET-raaka-aine perustuu täysin kierrätysmateriaaliin. 

– PET-muovipullojen uudistus on tämän vuoden isoimpia saavutuksiamme viinien hanapakkauksien lisäksi viinien pakkausteknologiassa. Viinipullojen PET-muovi on korvattu sataprosenttisesti kierrätysmateriaalilla, mikä on vaatinut paljon teknistä yhteistyötä toimittajan kanssa, kertoo Altian pakkauskehityspäällikkö Juha Ylisiurua. 

Uusi rPET-viinipullo on 90 % kevyempi kuin perinteinen lasista valmistettu viinipullo. Lasista valmistetun viinipullon hiilijalanjälki on 60 % suurempi kuin PET-muovipullon. Kun PET-pullon raaka-aine vaihtuu kierrätysmateriaaliin, pakkauksen hiilijalanjälki kutistuu entisestään. Tuotteen elinkaariarvioinnin mukaan uusi rPet-viinipullo on hiilijalanjäljeltään lähes 50 % pienempi kuin neitseellisestä raaka-aineesta valmistettu PET-viinipullo. 

– Meidän kierrätysyhteensopivat rPET-viinipullomme muovikorkkeineen ovat tässä mittakaavassa ensimmäiset, jotka tehdään kuluttajien palauttamasta PET-kierrätysraaka-aineesta. Luovumme omien viinibrändiemme osalta neitseellisten muovipullojen käytöstä kesän aikana, Ylisiurua kertoo. 

 

Jatka lukemista

Dovelta uudelleentäytettävä deodoranttipakkaus

Dove on julkistanut ensimmäisen uudelleentäytettävän ja -käytettävän deodoranttinsa.
11272_pe_dove_canada2_888904

Arla ryhtyy vastaanottamaan maitoa uusilta maidontuottajilta

Fazerille viime vuosina maitoa Kaakkois-Suomessa ja Uudellamaalla tuottaneet maitotilat siirtyvät tuottamaan maitoa Arlan jalostettavaksi.
arla-uusi

R-kioski korvaa 10 miljoonaa kahvikupin kantta kuitukansilla  

R-kioski siirtyy käyttämään täysin kierrätettäviä, uusiutuvista ja sertifioiduista raaka-aineista valmistettuja muovittomia Huhtamäen kuitukansia noutokahvikuppien kansina.
vastuullinen_kahvi_rkioski_2023-VERKKO

DS Smith lahjoitti Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien keräysastiat

DS Smith on suunnitellut ja valmistanut Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien kierrätysastioita take away-pakkausten kierrätyksen edistämiseksi osana korkeakoulun koordinoimaa RUOKO-hanketta ja osana DS Smithin kestävän kehityksen strategian mukaisia toimia.
Ruoko

Uusimmat uutiset

Burger King testaa uudelleenkäytettäviä biomukeja

Restel Oy kokeilee neljässä toimipisteessään uudelleenkäytettäviä juomamukeja, jotka on valmistettu biopohjaisesta ja kierrätettävästä Sulapac-materiaalista.
Sulapac-spring-24-12327-Edit-6924x4616-ORIGINAL-Jenni-Kohox

"Olemme ylpeitä kuin kukot” – Orapac toivoo voittavansa Packnorth Award 2024:n

Suomalainen Oy Orapac AB on yksi yrityksistä, joka haluaa voittaa Packnorth Award 2024 -palkinnon. Kilpailutyö, jota he kutsuvat Greenboxiksi, on periaatteessa yksinkertainen: laatikko kannella. Se on kuitenkin valmistettu täysin kierrätetyistä kuiduista ja eristää lämpöä ja kylmää paremmin kuin EPS-pakkaus edellyttää. Otimme yhteyttä Orapacin toimitusjohtaja Fredric Tidströmiin ja varatoimitusjohtaja Torbjörn Nyholmiin saadaksemme lisätietoja.
Greenbox

Brittiläisten päivittäistavarakauppojen pakkauspomot haluavat luopua muovista, mutta se ei ole helppoa

Aquapak-pakkausyrityksen uuteen tutkimukseen otti osaa sata brittiläisen päivittäistavarakaupan pakkausvastaavaa. Heistä enemmistö (92 prosenttia) suunnittelee luopuvansa kokonaan muovin käytöstä kuluttajapakkauksissaan.
Aquapak

Muuttaako uusi nestekartonkipakkaus markkinat?

Pakkausalan lehdistöä kokoontui 15. toukokuuta Amsterdamiin ottamaan osaa täysin uuden pakkausratkaisun lanseeraukseen. Tilaisuuden järjesti Zotefoams, joka väittää olevansa ”gamechanger”. Pitäisikö suurten nestekartonkipakkausten valmistajien tuntea olonsa uhatuksi?
rezorce