Vastuullista ilman arvailua

Teksti:Terhi Varonen
JULKAISTU: 2024-02-07
PÄIVITETTY: 2024-02-14

Osuuskunta Maitomaa tuo markkinoille Vapaa-maitotuoteperheen. Maitomaa kertoo tiedotteessaan tavoitteenaan olevan tarjota kuluttajille laaja ja todennetusti vastuullisten tuotteiden valikoima, jonka vastuullisuuden perusteita ei tarvitse arvailla.

Vuonna 2022 julkaistun kuluttajatutkimuksen mukaan merkittävin vastuullisen valinnan tekemistä hankaloittava tekijä oli helposti saatavilla olevan vastuullisuustiedon puuttuminen. Vain 6 % vastaajista piti vastuullisemman valinnan tunnistamista helppona.

Helmikuussa kauppoihin saapuvilla Vapaa-maidoilla on WQ-merkin lisäksi Elvi-merkki, jonka kriteerit huomioivat myös nuorkarjan, vasikoiden ja umpilehmien hyvinvoinnin. Maitotölkkeihinsä Maitomaa merkitsi tuotteiden hiilijalanjäljet ensimmäisenä Suomessa, vuonna 2022.

Vapaa-maitotuoteperheestä kauppoihin on ehtinyt jo Vapaa-raejuusto, joka on Suomen ensimmäinen vapaan ja ulkoilevan lehmän maidosta valmistettu raejuusto.  Vapaa-tuotteiden valmistukseen on käytetty maitoa tiloilta, jotka ovat saaneet eläinten kokonaisvaltaista hyvinvointia arvioivassa, riippumattomassa Welfare Quality -auditoinnissa ylimmän tai toiseksi ylimmän arvosanan.

Maitomaa sai Welfare Quality -sertifikaatin toisena meijerinä Euroopassa jo vuonna 2018. Maitomaan kaikki tilat ovat mukana WQ-arvioinneissa. Vuonna 2024 alussa yli 90 % tiloista on ansainnut auditoinnissa arvosanan edistyksellinen tai erinomainen.

 

Jatka lukemista

Uusi päällystämätön kartonki Holmen Iggesundilta

Invercote Touch on uusi päällystämätön kartonki Holmen Board & Paperilta. Se on suunniteltu vastaamaan kasvavaan kysyntään kestäviä ja visuaalisesti houkuttelevia pakkausmateriaaleja kohtaan, joiden tulee silti säilyttää hyvät paino-ominaisuutensa.
Igge-touchx

UPM sponsoroi Pentawardsia korostaakseen kestävää muotoilua

UPM laajentaa yhteistyötään kansainvälisen pakkaussuunnitteluyhteisön Pentawardsin kanssa ja ryhtyi sen yhdeksi pääsponsoreista.
pentawards

Uusi paperipakkaus korvaa laminoinnin

UPM Specialty Papers ja Fazer ovat yhteistyössä kehittäneet uudenlaisen pakkauksen Fazerin Kaurainen Riisipiirakoille. Perinteinen muovilaminoitu pakkauspaperi on korvattu edistyksellisellä paperisella ratkaisulla. Uusi pakkaus on tiedotteen mukaan paremmin kierrätettävä, eikä sen erityisominaisuuksista ole tingitty.
fazerx

Stora Ensolta uusi vuokapakkaus

Stora Enso esitteli PacTec-messuilla uuden vastuullisen elintarvikkeiden aaltopahvipakkauksen. Ondarove on kuitupohjainen ja helposti kierrätettävä vuokapakkaus, joka säästää materiaalia ja vähentää muovin käyttöä. Siihen voidaan painaa sekä sisä- että ulkopintaan.
stora ensoc

Uusimmat uutiset

Mikroaallot vaihtoehtona muovinkierrätyksessä

Muovipakkausten kierrätyksessä vaihtoehtoina ovat mekaaninen tai kemiallinen kierrätys. Drupa-messuilla esiteltiin kolmas vaihtoehto kemiallisen kierrätyksen rinnalle. Siinä mikroaallot tekevät työn.
Florian-Turkx

EFI ajattelee laatikon ulkopuolelta – lanseerasi ainutlaatuisen painosysteemin aaltopahvipakkauksille

Drupa-messuilla EFI esitteli yhdessä Packsizen kanssa personoidun täysväripainatukseen aaltopahvipakkauksille.
EFI

Scanpack 2024 -messuohjelma on julkaistu!

Skandinavian suurimman pakkausalan messun, Scanpackin pääohjelma on julkaistu. Scanpack järjestetään Svenska Mässanissa Göteborgissa 22.–25. lokakuuta. Näyttelyssä on 400 näytteilleasettajaa ja lisäksi vierailijoille on tarjolla laaja, lähes sadan numeron ohjelma.
Talare-pa-Scanpack-SVx

Nyt voi pantata God Morgonin mehupurkkeja

God Morgon aloitti yhteistyön Bowerin kanssa ja tarjoaa nyt panttia mehupurkeilleen. Tavoitteena on lisätä pakkausten kierrätystä tarjoamalla erilaisia etuja, kun pantti on rekisteröity.
God Morgon on yksi Ruotsin suurimmista mehuvalmistajista ja myy yli 15 miljoonaa mehupurkkia vuodessa Ruotsissa. Kuva: Lehdistökuva