Ruotsalainen Micvac on kehittänyt uuden tavan valmistaa ja pakata pakastettuja valmisruokia. Menetelmän avulla ruokien säilyvyys paranee.
Menetelmä perustuu tiedotteen mukaan Micvacin kehittämään mikroaaltotunneliin ja älykkääseen pakkausratkaisuun. Siinä käytetään myös yhtiön patentoitua vihellystekniikkaa, joka ilmoittaa ruuan kypsymisestä.
Micvacin tunnelitekniikka hyödyntää pakkauksen sisällä tapahtuvaa kypsymistä ja pastörointia. Tekniikan avulla voidaan tarjota korkealaatuisia valmisruokia, jotka ovat tuoreita, terveellisiä ja maistuvia. Ruokien hyllyikä pitenee ilman lisäaineiden käyttöä, ja ruokahävikki pienenee.
Micvac esittelee modulaarista tekniikkaansa Anuga FoodTec -messuilla Kölnissä 20.-23.3.