Valmiiksi pilkottuja vihanneksia ja juureksia suojakaasussa

Teksti:Terhi Varonen
JULKAISTU: 2022-10-12
PÄIVITETTY: 2023-01-18


Via Kasvimaa -tuotteet ovat syntyneet HKScanin ja Vihannes-Laitilan yhteisprojektina, jonka vetäjäksi perustettiin huhtikuussa 2022 uusi yhteisyritys Kasviskonttori Oy.

Via Kasvimaa -tuotteet ovat käyttövalmiita, tuoreita valmiiksi kuorittuja ja pilkottuja vihanneksia ja juureksia, joissa ovat yrtit sekä tuore- ja kuivamausteet mukana. Tuoteperheeseen kuuluu kattilassa, uunissa ja pannulla valmistettavia tuotteita: keittoainekset, uunivalmiit kasvikset ja -perunat sekä maustetut kokkauskasvikset. Suurin osa raaka-aineista tulee Satakunnan ja Varsinais-Suomen alueelta. Tuotevalikoima elää satokausien mukaan.

Via Kasvimaa -tuotteilla halutaan paitsi helpottaa kotikokin työtä, myös vähentää ruokahävikkiä. 3-4 annoksen pakkauksissa on mukana suolaa luukuun ottamatta myös tarvittavat mausteet, joten ylimääräisiä tuotteita ei tarvitse ostaa. Tuotannossa syntyvä kuorijäte sekä muut tuotantoon kelpaamattomat osat hyödynnetään eläinrehuna tai biokaasun tuotannossa HKScanin materiaalitehokkuusperiaatteiden mukaisesti. Tehokkaalla materiaalien hyödyntämisellä pienennetään merkittävästi ruoantuotannon ympäristövaikutuksia.

Via Kasvimaa -tuotteet on pakattu suojakaasupakkauksiin. Uunijuurekset voi laittaa suoraan uuniin kartonkipakkauksessaan. Keittopakkausten musta muovirasia on kierrätettävä.

Jatka lukemista

Dovelta uudelleentäytettävä deodoranttipakkaus

Dove on julkistanut ensimmäisen uudelleentäytettävän ja -käytettävän deodoranttinsa.
11272_pe_dove_canada2_888904

Arla ryhtyy vastaanottamaan maitoa uusilta maidontuottajilta

Fazerille viime vuosina maitoa Kaakkois-Suomessa ja Uudellamaalla tuottaneet maitotilat siirtyvät tuottamaan maitoa Arlan jalostettavaksi.
arla-uusi

R-kioski korvaa 10 miljoonaa kahvikupin kantta kuitukansilla  

R-kioski siirtyy käyttämään täysin kierrätettäviä, uusiutuvista ja sertifioiduista raaka-aineista valmistettuja muovittomia Huhtamäen kuitukansia noutokahvikuppien kansina.
vastuullinen_kahvi_rkioski_2023-VERKKO

DS Smith lahjoitti Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien keräysastiat

DS Smith on suunnitellut ja valmistanut Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien kierrätysastioita take away-pakkausten kierrätyksen edistämiseksi osana korkeakoulun koordinoimaa RUOKO-hanketta ja osana DS Smithin kestävän kehityksen strategian mukaisia toimia.
Ruoko

Uusimmat uutiset

Mikroaallot vaihtoehtona muovinkierrätyksessä

Muovipakkausten kierrätyksessä vaihtoehtoina ovat mekaaninen tai kemiallinen kierrätys. Drupa-messuilla esiteltiin kolmas vaihtoehto kemiallisen kierrätyksen rinnalle. Siinä mikroaallot tekevät työn.
Florian-Turkx

EFI ajattelee laatikon ulkopuolelta – lanseerasi ainutlaatuisen painosysteemin aaltopahvipakkauksille

Drupa-messuilla EFI esitteli yhdessä Packsizen kanssa personoidun täysväripainatukseen aaltopahvipakkauksille.
EFI

Scanpack 2024 -messuohjelma on julkaistu!

Skandinavian suurimman pakkausalan messun, Scanpackin pääohjelma on julkaistu. Scanpack järjestetään Svenska Mässanissa Göteborgissa 22.–25. lokakuuta. Näyttelyssä on 400 näytteilleasettajaa ja lisäksi vierailijoille on tarjolla laaja, lähes sadan numeron ohjelma.
Talare-pa-Scanpack-SVx

Nyt voi pantata God Morgonin mehupurkkeja

God Morgon aloitti yhteistyön Bowerin kanssa ja tarjoaa nyt panttia mehupurkeilleen. Tavoitteena on lisätä pakkausten kierrätystä tarjoamalla erilaisia etuja, kun pantti on rekisteröity.
God Morgon on yksi Ruotsin suurimmista mehuvalmistajista ja myy yli 15 miljoonaa mehupurkkia vuodessa Ruotsissa. Kuva: Lehdistökuva