Vallila sai omat nimikkokahvit

Teksti:Aino Laine
JULKAISTU: 2020-10-02
PÄIVITETTY: 2023-01-18


Maailman kahvipääkaupunginosalle Vallilalle omistettu uusi kahvibrändi Vallilan paahtimo täydentää Kulta Katriinan premium-tuotevalikoimaa lokakuussa. Vallilan paahtimon korkealaatuiset single origin -kahvit on tuotettu vastuullisesti pavusta pakettiin.

Meira on paahtanut kahvia Vallilassa jo yli sata vuotta, ja paahtimosta leviävä ikoninen tuoksu on tuttu niin helsinkiläisille kuin matkailijoille. Nyt alueen legendaarinen Meiran paahtimo valmistaa kahvia, jonka Vallilan paahtimo -tuotemerkki on omistettu täysin paahtimolle ja alueelle itselleen. Meiran Vallilan paahtimo -kahvit ovat kunnianosoitus tälle historialliselle paikalle.

– Olemme erittäin ylpeitä näistä kahveista ja siitä, mitä ne kertovat Vallilan alueen ja koko Suomen kahvikulttuurista. Nämä kahvit ovat todellinen makuelämys, unohtamatta vastuullista tuotantoa, aina viljelymaista pakkaukseen, sanoo Meiran kahveista vastaava tuoteryhmäpäällikkö Eriika Reiss.

Kuluttajat vaativat yhä enemmän vastuullisuutta kahvintuottajilta. Myös Kulta Katriina panostaa jatkuvasti eettisyyteen ja ympäristöystävällisyyteen tuotteissaan. Vallilan paahtimo -kahvit on tuotettu Rainforest Alliance ja UTZ-sertifioiduilla farmeilla Hondurasissa ja Ugandassa, mikä on linjassa Meiran asettamien vastuullisuustavoitteiden kanssa.

Myös Vallilan paahtimon pakkausmateriaalit tuotetaan kestävällä tavalla. Kahvipakkaus on tehty perinteisen alumiinia sisältävän laminaatin sijasta täysin alumiinittomasta ja osittain uusiutuvista kasviperäisistä raaka-aineista. Näin ollen pakkauksen hiilijalanjälki on 45 prosenttia aiempaa pienempi. Uuden paketoinnin kehittämisen kulmakivenä toimivat ympäristöystävälliset materiaalit, optimoitu paketin koko jätteen vähentämiseksi sekä kyky säilyttää kahvin autenttinen maku.

Jatka lukemista

Dovelta uudelleentäytettävä deodoranttipakkaus

Dove on julkistanut ensimmäisen uudelleentäytettävän ja -käytettävän deodoranttinsa.
11272_pe_dove_canada2_888904

Arla ryhtyy vastaanottamaan maitoa uusilta maidontuottajilta

Fazerille viime vuosina maitoa Kaakkois-Suomessa ja Uudellamaalla tuottaneet maitotilat siirtyvät tuottamaan maitoa Arlan jalostettavaksi.
arla-uusi

R-kioski korvaa 10 miljoonaa kahvikupin kantta kuitukansilla  

R-kioski siirtyy käyttämään täysin kierrätettäviä, uusiutuvista ja sertifioiduista raaka-aineista valmistettuja muovittomia Huhtamäen kuitukansia noutokahvikuppien kansina.
vastuullinen_kahvi_rkioski_2023-VERKKO

DS Smith lahjoitti Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien keräysastiat

DS Smith on suunnitellut ja valmistanut Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien kierrätysastioita take away-pakkausten kierrätyksen edistämiseksi osana korkeakoulun koordinoimaa RUOKO-hanketta ja osana DS Smithin kestävän kehityksen strategian mukaisia toimia.
Ruoko

Uusimmat uutiset

Nuoret aikuiset ovat kiinnostuneempia ympäristöystävällisistä pakkauksista

Muovipakkausjättiläisen ALPLA:n "2024 Sustainability and Convenience in Packaging Survey” -tutkimuksen mukaan nuoremmat (18-34-vuotiaat) priorisoivat ympäristöystävällisiä pakkausratkaisuja. He ovat valmiita käyttämään niiden ostamiseen enemmän rahaa, kulkemaan pidemmän matkan niitä hankkiessaan ja näkemään muutenkin ylimääräistä vaivaa varmistaakseen, että heidän ostoksensa sisältävät ympäristöystävällisiä pakkausratkaisuja.
alplax

Tekniikkaa ja nörtteilyä Gallin kanssa Scanpackin lavalla

Hän on nörtti. Hän on asiantuntija, jolla on valtavasti energiaa ja jolla nauru on aina lähellä.
Evelina Galli

Läpinäkyvä eristepakkaus on ympäristöystävällisempi kuin värikäs

Rockwool vaihtoi punavalkoiset eristepakkauksensa läpinäkyviin. Se säästi väriaineita ja lisäsi kierrätettävyyttä.
Rockwool ennen ja jälkeen

Landa Printingiltä jättiyllätys Drupan tiedotustilaisuudessa

Yllättävien myyntilukujen ja kahden uuden painokoneen esittelyn myötä Landa nousi yhdeksi suurimmista yllättäjistä Pre-Drupan tiedotustilaisuudessa Düsseldorfissa maaliskuun lopussa. Packnews oli paikalla.
Landa_01x