Välipala- ja juomapakkauksia vähemmällä muovilla

JULKAISTU: 2021-03-11
PÄIVITETTY: 2023-01-18


Välipala- ja makeisyritys Mondelez International sekä elintarvike- ja juomavalmistaja PepsiCo ovat sopineet neitseellisen muovin käytön vähentämisestä käyttämissään pakkauksissa. Sopimus on seurausta yhtiöiden käymistä keskusteluista As You Sow -organisaation kanssa, joka tukee yrityksiä ympäristö- ja sosiaalisen vastuun tavoitteiden saavuttamisessa.

Mondelez asetti tavoitteen vähentää neitseellisen muovin käyttöä viidellä prosentilla kaikissa muovipakkauksissaan vuoteen 2025 mennessä, ja näiden toimien odotetaan vähentävän neitseellisen muovin osuutta yhtiön muovipakkauksissa 10 000 tonnilla.

Myös PepsiCo sitoutui vähennyksiin, mutta tarkemmista tavoitteista se tiedottaa myöhemmin kuluvan vuoden aikana. Aikaisemmin yhtiö on jo asettanut tavoitteen neitseellisen muovin käytön 35 prosentin vähentämisestä vuoden 2025 loppuun mennessä. Nyt tarkastelussa olevat tavoitteet sisältävät myös yhtiön kaikkien muiden tuotteiden pakkaukset.

Voittoa tavoittelematon As You Sow -organisaatio pyrkii lisäämään yritysten kierrätysmääriä muovijätteen vähentämiseksi. Kierrätyksen lisäksi järjestö painottaa materiaalin korvaamisen ja vähentämisen sekä pakkausten materiaalisuunnittelun merkitystä yritystoiminnan ympäristövaikutuksiin.

Jatka lukemista

Dovelta uudelleentäytettävä deodoranttipakkaus

Dove on julkistanut ensimmäisen uudelleentäytettävän ja -käytettävän deodoranttinsa.
11272_pe_dove_canada2_888904

Arla ryhtyy vastaanottamaan maitoa uusilta maidontuottajilta

Fazerille viime vuosina maitoa Kaakkois-Suomessa ja Uudellamaalla tuottaneet maitotilat siirtyvät tuottamaan maitoa Arlan jalostettavaksi.
arla-uusi

R-kioski korvaa 10 miljoonaa kahvikupin kantta kuitukansilla  

R-kioski siirtyy käyttämään täysin kierrätettäviä, uusiutuvista ja sertifioiduista raaka-aineista valmistettuja muovittomia Huhtamäen kuitukansia noutokahvikuppien kansina.
vastuullinen_kahvi_rkioski_2023-VERKKO

DS Smith lahjoitti Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien keräysastiat

DS Smith on suunnitellut ja valmistanut Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien kierrätysastioita take away-pakkausten kierrätyksen edistämiseksi osana korkeakoulun koordinoimaa RUOKO-hanketta ja osana DS Smithin kestävän kehityksen strategian mukaisia toimia.
Ruoko

Uusimmat uutiset

Syklo suunnittelee muovinkierrätyslaitoksen rakentamista Hyvinkäälle

Kapasiteetiltaan 50 000 tonnin muovinkierrätyslaitos kasvattaa valmistuttuaan Suomen muovinkierrätyskapasiteettia jopa 50 prosenttia.
Suomen

GRAI yksilöi uudelleenkäytettävät pakkaukset

GS1:n GRAI-tunnistetta ​​käytetään yksilöimään uudelleenkäytettäviä kuormankantajia ja palautusjärjestelmien pakkauksia.
Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta! (900 x 600 px) (89)

ScanStar -ja ScanStar Student kilpailujen ilmoittautuminen on käynnissä

Yhteispohjoismaisen ScanStar-pakkaussuunnittelukilpailun ilmoittautuminen on käynnissä. Kilpailun ohessa järjestetään myös opiskelijakilpailu ScanStar Student.
Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta! (900 x 600 px) (86)

Food 2.0 -hanke kehittää tulevaisuuden ruokajärjestelmää

Valio käynnistää Business Finlandin veturirahoituksella Food 2.0 -hankkeen, jossa kehitetään tulevaisuuden ruokajärjestelmää ja edistetään ruokaviennin kilpailukykyä.
8f0f0ef91d0f260f_800x800ar