Valio myy Venäjän toiminnot

JULKAISTU: 26. huhtikuun 2022
PÄIVITETTY: 18. tammikuun


Valio on saanut päätökseen neuvottelut Venäjän toimintojensa myymisestä. Valio myy toiminnot Velkom Groupille. Kauppa toteutuu välittömästi.

Valio Venäjän henkilöstö siirtyy kaupan myötä venäläiselle Velkom Groupille. Osapuolet ovat päättäneet olla julkistamatta kauppasummaa. Valion toiminta Venäjällä on kaupan toteuduttua nyt loppunut.

Kauppa sisältää Valion Venäjän toiminnot ja sulatejuustotehtaan Ershovossa. Venäjällä myytävä ja valmistettava Viola-sulatejuustotuotemerkki kuuluu myös kauppaan, eli uusi omistaja voi halutessaan jatkaa Viola-sulatejuustojen valmistusta ja myyntiä Venäjällä.

Valio brändi tulee näkymään Venäjällä vielä jonkin aikaa kaupoissa, kunnes pakkausmateriaalit on käytetty loppuun ja säilyvyysajat päättyneet. Ostajan tulee lopettaa kauppaan kuulumattomien, Venäjällä myytävien brändien käyttö vuoden loppuun asti ulottuvan siirtymäajan puitteissa.

Suomessa myytävien, Valion Suomessa valmistamien Valio Viola-tuorejuustojen tuotemerkkioikeudet eivät kuulu kauppaan.

Venäjän liikevaihto vuonna 2020 oli 87 miljoonaa euroa ja muodosti noin 5 prosenttia Valion globaalista noin 1,8 miljardin euron liikevaihdosta. Valio päätti 7.3.2022 luopua toiminnoistaan Venäjällä. Kaupan myötä Valio vetäytyy kaikesta toiminnasta Venäjällä välittömästi.

Valiolla on vientiä noin 60 maahan ympäri maailman. Valion ulkomaantoimintojen ja viennin kokonaisarvo on noin 750 miljoonaa euroa vuosittain eli noin 40 prosenttia Valion kokonaisliikevaihdosta.

– Venäjän hyökkäys Ukrainaan teki toimintamme jatkamisesta Venäjällä mahdotonta niin eettisesti kuin liiketoiminnan kannalta. Venäjältä poistuminen tässä tilanteessa on osoittautunut vaikeaksi Venäjän alati muuttuvan paikallisen lainsäädännön ja molemminpuolisten pakotteiden vuoksi. Olemme etsineet ratkaisuja ja sopivaa ostajaa koko kevään ajan. Kaupan myötä saamme tämän prosessin päätökseen ja toimintamme Venäjällä loppu”, sanoo Valion toimitusjohtaja Annikka Hurme.

 

Jatka lukemista

Dovelta uudelleentäytettävä deodoranttipakkaus

Dove on julkistanut ensimmäisen uudelleentäytettävän ja -käytettävän deodoranttinsa.
11272_pe_dove_canada2_888904

Arla ryhtyy vastaanottamaan maitoa uusilta maidontuottajilta

Fazerille viime vuosina maitoa Kaakkois-Suomessa ja Uudellamaalla tuottaneet maitotilat siirtyvät tuottamaan maitoa Arlan jalostettavaksi.
arla-uusi

R-kioski korvaa 10 miljoonaa kahvikupin kantta kuitukansilla  

R-kioski siirtyy käyttämään täysin kierrätettäviä, uusiutuvista ja sertifioiduista raaka-aineista valmistettuja muovittomia Huhtamäen kuitukansia noutokahvikuppien kansina.
vastuullinen_kahvi_rkioski_2023-VERKKO

DS Smith lahjoitti Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien keräysastiat

DS Smith on suunnitellut ja valmistanut Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien kierrätysastioita take away-pakkausten kierrätyksen edistämiseksi osana korkeakoulun koordinoimaa RUOKO-hanketta ja osana DS Smithin kestävän kehityksen strategian mukaisia toimia.
Ruoko

Uusimmat uutiset

Vaahtoautot uuteen pussiin

Ahlgrens bilar -vaahtokarkit täyttävät 70 vuotta ja saavat syntymäpäivän kunniaksi uuden pakkauksen ensimmäistä kertaa 15 vuoteen.  
Bilar

Uusia työkaluja pakkausten ympäristövaikutusten luokitteluun

Antalis on kehittänyt Green Card ja Green Star SystemTM -työkalut, joiden tarkoitus on helpottaa asiakasta pakkausten ympäristövaikutusten vertailussa.
GREEN STAR SYSTEM_rgb_3

PackSummit Tampereella marraskuussa

PackSummit kerää pakkausalan toimijat saman katon alle 14.11.2023 Tampere-talossa. Tänä vuonna kokoonnutaan teemalla "Onko pakkauksesi vastuullinen vai viherpesty?"
PackSummit verkkosivujen materiaali

Metsä Groupin Kemin kartonki- ja biotuotetehtaat käyntiin

Suomen metsäteollisuushistorian suurin investointi – Kemin uusi biotuotetehdas ja kartonkitehtaan laajennus – on otettu käyttöön osastoittain suunnitelman mukaisesti keskiviikkona 20.9. Uuden biotuotetehtaan sellutoimitukset asiakkaille alkavat vuoden 2023 lokakuun aikana.
metsä_kemi