Uutuusvälipalat ksylitolilla makeutettuna

Teksti:Johanna Nikunen
JULKAISTU: 2020-08-31
PÄIVITETTY: 2023-01-18


Fazer Yosa tuo markkinoille ksylitolilla makeutetut, lusikoitavat kauravälipalat. Uutuusmaut Uuniomena ja Marjapommi eivät sisällä lisättyä sokeria. Tuotteet saavat makeutensa hedelmistä ja marjoista sekä ksylitolista.

Fazer Yosa Xylitol Kauravälipaloissa on 69 % vähemmän sokeria kuin Suomessa myytävissä kauravälipaloissa keskimäärin, kerrotaan yrityksen tiedotteessa. Fazer Yosa Xylitol Kauravälipalojen sisältämä sokeri on peräisin kaurasta, marjoista ja hedelmistä ja niiden makeuttajana toimii ksylitoli. Maidottomat ja laktoosittomat tuotteet valmistetaan Suomessa ja ne sisältävät 8 % kotimaista kauraa. Tuotteille on myönnetty Sydänmerkki.

– Lähdimme kehittämään Fazer Yosa Xylitol Kauravälipaloja kuluttajille, jotka haluavat välttää lisättyä sokeria välipalatuotteissa. Ksylitoli on suomalaisille tuttu makeuttaja, jonka käyttöä uudessa tuoteryhmässä ryhdyimme kokeilemaan. Lahteen on rakenteilla Fazerin uusi kauraksylitolitehdas, joten pääsemme jatkossa siirtymään näissä tuotteissa kotimaassa kestävästi tuotettuun makeuttajaan, kertoo brändi- ja kategoriajohtaja Susanna Kallio Fazerilta.

Fazer Yosa tuotteiden maku ja rakenne saadaan aikaan fermentoimalla. Uutuustuotteiden pakkauksissa on Sydänmerkki-tunnus ja pakkauksen osat voidaan kierrättää kartonki-, muovi- ja metallikeräykseen.

Jatka lukemista

Dovelta uudelleentäytettävä deodoranttipakkaus

Dove on julkistanut ensimmäisen uudelleentäytettävän ja -käytettävän deodoranttinsa.
11272_pe_dove_canada2_888904

Arla ryhtyy vastaanottamaan maitoa uusilta maidontuottajilta

Fazerille viime vuosina maitoa Kaakkois-Suomessa ja Uudellamaalla tuottaneet maitotilat siirtyvät tuottamaan maitoa Arlan jalostettavaksi.
arla-uusi

R-kioski korvaa 10 miljoonaa kahvikupin kantta kuitukansilla  

R-kioski siirtyy käyttämään täysin kierrätettäviä, uusiutuvista ja sertifioiduista raaka-aineista valmistettuja muovittomia Huhtamäen kuitukansia noutokahvikuppien kansina.
vastuullinen_kahvi_rkioski_2023-VERKKO

DS Smith lahjoitti Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien keräysastiat

DS Smith on suunnitellut ja valmistanut Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien kierrätysastioita take away-pakkausten kierrätyksen edistämiseksi osana korkeakoulun koordinoimaa RUOKO-hanketta ja osana DS Smithin kestävän kehityksen strategian mukaisia toimia.
Ruoko

Uusimmat uutiset

Metsä Boardin taivekartonkikone on nyt Euroopan suurin

Metsä Groupiin kuuluva Metsä Board vihki 11. huhtikuuta käyttöön uudistetun taivekartonkikoneen Ruotsin Husumissa.
Ribbon-has-been-cutx

Kp lanseerasi ensimmäisen sataprosenttisesti kierrätetyn muovisen elintarvikerasian

Klöckner Pentaplast (kp) ilmoittaa saavuttaneensa tärkeän virstanpylvään elintarvikepakkausteollisuudessa. Se esitteli ensimmäiset elintarvikerasiat, jotka on tehty pelkästään kierrätetystä PET:stä (rPET), joka on valmistettu pakkauksista.
KP-trayx

Nuoret aikuiset ovat kiinnostuneempia ympäristöystävällisistä pakkauksista

Muovipakkausjättiläisen ALPLA:n "2024 Sustainability and Convenience in Packaging Survey” -tutkimuksen mukaan nuoremmat (18-34-vuotiaat) priorisoivat ympäristöystävällisiä pakkausratkaisuja.
alplax

Tekniikkaa ja nörtteilyä Gallin kanssa Scanpackin lavalla

Hän on nörtti. Hän on asiantuntija, jolla on valtavasti energiaa ja jolla nauru on aina lähellä.
Evelina Galli