Uusia tehokeinoja kartonkipakkauksiin

Teksti:Toimitus
JULKAISTU: 2017-11-21
PÄIVITETTY: 2023-01-18


Israelilainen Scodix on lanseerannut kaupallisesti tehostepainokoneen, jolla voidaan tehdä taivekartongista valmistettaviin pakkauksiin aivan uudenlaisia tehosteita.

Scodixin mukaan uudella B1-koon E106 -painokoneella voidaan käyttää foliota folion päällä, aistiefektejä folioinnin päällä, personoituja aistiefektejä ja personoituja folioefektejä. Tällaisia tehokeinoja ei ole aikaisemmin pystytty toteuttamaan.

Scodixin mukaan digitaalinen Scodix E106 on käänteentekevä uutuus erikoisefektien tuotannossa ja viimeistelyssä. Se esiteltiin ensi kertaa Drupa-messuilla 2016. Koneen formaatti on 1060 x 760 mm ja nopeus jopa 4 000 arkkia tunnissa.

Euroopassa uuden koneen on ottanut ensimmäisenä käyttöön saksalainen Gundlach Packaging Group. Scodix järjestää yhtiön tiloissa Oerlinghausenissa 4.-6.12. uuden koneen esittelytilaisuuden. Nestlén johtaja Alvise Cavalari kertoo tilaisuudessa, miten tarjontaketjun tarpeet ovat nopeasti muuttumassa, ja miten tämä muuttaa kartonkipakkauksien tekoa.

Scodixin toimitusjohtaja Roy Porat uskoo erikoisefektien tarjoavan pakkausten tuottajille mahdollisuuden tarjota tuotteisiin lisää arvoa.
 

 

 

Jatka lukemista

Raisiolle uusi toimitusjohtaja kesäkuussa

Raisio Oyj:n hallitus on nimittänyt yhtiön uudeksi toimitusjohtajaksi kauppatieteiden maisteri Pasi Flinkmanin. Hän aloittaa Raisio Oyj:n toimitusjohtajana 15.6.2024. Flinkman siirtyy Raisioon Orkla Suomen toimitusjohtajan tehtävästä.
Finland

Pakkaus- ja printtimessuilla vilkasta

Pakkausalan ja graafisen teollisuuden ammattitapahtuma keräsi runsaasti kävijöitä Helsingin Messukeskukseen 13.-14.3.2023. PacTec, FoodTec & PlastExpo Nordic 2024 -tapahtuman kävijämäärä nousi edellisestä kerrasta 36 % ja oli 4 387.
stora

Ruotsi ottaa käyttöön muovipussiveron

Ruotsin valtiopäivät on hyväksynyt muovipussiveron käyttöönoton. Se tulee voimaan toukokuun alusta ja koskee sekä muovikasseja että kaupan ohuita muovipusseja. Vero ei koske kasseja, jotka on tarkoitettu jatkuvaan käyttöön.
plast-skatt-utvald

UPM investoi uuden sukupolven biokemikaaleihin

UPM käynnistää merkittävän kasvuhankkeen biokemikaaleissa ja investoi biojalostamoon Leunassa, Saksassa. Biojalostamo tuottaa sataprosenttisesti puupohjaisia biokemikaaleja, jotka mahdollistavat siirtymän fossiilisten raaka-aineiden käytöstä kestävämpiin vaihtoehtoihin useissa kuluttajalähtöisissä lopputuotteissa, kuten pakkauksissa.
upm-biokemikaalit-rakeet

Uusimmat uutiset

Aiothan osallistua Packnorth Award 2024 -kilpailuun?

Ilmoituksia Packnews Award -kilpailuun saapuu nyt tiheään tahtiin Packnewsille. Mittelö järjestetään neljättä kertaa, ja tänä vuonna palkintojenjakotilaisuus pidetään Scanpackissa. Luvassa on mielenkiintoisia uutuuksia.
kilpailu

Löysikö Lessebo Paper vuoden kesähitin?

Kysymykseen miltä paperi kuulostaa, on vihdoin saatu vastaus. Lessebo Paper otti rohkean askeleen perinteisen visuaalisen muotoilun ulkopuolelle ja tutki tätä hieman outoa kysymystä. Tuloksena on Lessebo Paper Player -soitin, joka muuntaa paperin elegantin hiljaisuuden kiehtovaksi äänikokemukseksi.
01_Hero_Lessebo-Texture_Close-up-paper-texture-Morocco_Photo-by-Carl-Anderx

Duni lanseeraa LipLidsin älykannen

Duni Group ja ruotsalainen start-up-yritys LipLid ovat solmineet yhteistyösopimuksen, jonka myötä Duni Group lanseeraa LipLidsin kannet take-away-mukeihinsa.
dunix

Ruotsin muovipakkausten keräys on kriisissä, toteaa Svensk Plaståtervinning

Ruotsissa on vakava, kansallinen muovipakkausten keräyskriisi, Svensk Plaståtervinningin (Ruotsin muovikeräyksen) toimitusjohtaja Mattias Philipsson sanoo lehdistötiedotteessa.
Foto: Peter Holgersson AB