Uusi tarramateriaali etiketteihin

Teksti:Aino Laine
JULKAISTU: 2020-05-26
PÄIVITETTY: 2023-01-18


UPM Raflatac tuo markkinoille uuden Forest Film PE -tarramateriaalin, jolla voidaan vähentää uusiutumattomien ensiöraaka-aineiden käyttöä kodinhoito- ja hygieniatuotteiden etiketeissä. Tarramateriaali valmistetaan yhteistyössä UPM Biopolttoaineiden ja Dow’n kanssa.

– Haluamme tuoda lisäarvoa asiakkaillemme tarjoamalla laajan valikoiman kestäviä vaihtoehtoja. Esimerkkejä näistä ovat UPM Raflatac Forest Film PE ja PP, markkinoiden ensimmäiset uusiutuvia raaka-aineita sisältävät muovipohjaiset tarramateriaalit, sekä UPM Raflatac PP PCR, joka valmistetaan kierrätetystä kuluttajamuovista, kertoo UPM Raflatacin filmitarraliiketoiminnan johtaja Timo Kekki.

Forest Film PE -tarramateriaali valmistetaan Dow’n biopohjaisesta muovigranulaatista. Granulaatin valmistukseen käytetään UPM Biopolttoaineiden tuottamaa UPM BioVerno -naftaa, joka on sataprosenttisesti puupohjaiseen tähteeseen perustuva raaka-aine. Uusi tarramateriaali käynnistää UPM:n ja Dow’n tarrasovelluksiin liittyvän yhteistyön.

– Tämä uusi muovipohjainen tarramateriaali auttaa asiakkaita ja kuluttajia vähentämään riippuvuutta fossiilisista polttoaineista ja siten pienentää hiilijalanjälkeä koko arvoketjussa. Biopohjaisten PE-tarramateriaalien suorituskyky on täsmälleen sama kuin fossiilisten, eivätkä ne vaikuta lopullisen pakkauksen kierrätettävyyteen, kun niitä käytetään HDPE-pulloissa kodinhoito- ja hygieniatuotteissa, toteaa Dow’n Biobased-projektin johtaja Carolina Gregorio.

Jatka lukemista

Dovelta uudelleentäytettävä deodoranttipakkaus

Dove on julkistanut ensimmäisen uudelleentäytettävän ja -käytettävän deodoranttinsa.
11272_pe_dove_canada2_888904

Arla ryhtyy vastaanottamaan maitoa uusilta maidontuottajilta

Fazerille viime vuosina maitoa Kaakkois-Suomessa ja Uudellamaalla tuottaneet maitotilat siirtyvät tuottamaan maitoa Arlan jalostettavaksi.
arla-uusi

R-kioski korvaa 10 miljoonaa kahvikupin kantta kuitukansilla  

R-kioski siirtyy käyttämään täysin kierrätettäviä, uusiutuvista ja sertifioiduista raaka-aineista valmistettuja muovittomia Huhtamäen kuitukansia noutokahvikuppien kansina.
vastuullinen_kahvi_rkioski_2023-VERKKO

DS Smith lahjoitti Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien keräysastiat

DS Smith on suunnitellut ja valmistanut Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien kierrätysastioita take away-pakkausten kierrätyksen edistämiseksi osana korkeakoulun koordinoimaa RUOKO-hanketta ja osana DS Smithin kestävän kehityksen strategian mukaisia toimia.
Ruoko

Uusimmat uutiset

Drupa alkaa pian – tässä on kuusi trendiä, joita kannattaa pitää silmällä

Kahdeksan vuoden tauon jälkeen pääsemme jälleen Drupa-messuille ja näemme, mitä toimittajat uskovat meidän tarvitsevan. Tästä löydät kuusi trendiä, joita kannattaa seurata messuhalleissa.
drupa24_12x

Pakkausautomaatio säästää monella tavalla verkkokaupassa

Suomalainen logistiikkayhtiö Inex Partners Oy on tehnyt yhteistyötä SEE:n (aiemmin Sealed Air) kanssa kehittääkseen pakkausautomaatiota.
SEE-I-Pack

Metsä Boardin taivekartonkikone on nyt Euroopan suurin

Metsä Groupiin kuuluva Metsä Board vihki 11. huhtikuuta käyttöön uudistetun taivekartonkikoneen Ruotsin Husumissa.
Ribbon-has-been-cutx

Kp lanseerasi ensimmäisen sataprosenttisesti kierrätetyn muovisen elintarvikerasian

Klöckner Pentaplast (kp) ilmoittaa saavuttaneensa tärkeän virstanpylvään elintarvikepakkausteollisuudessa. Se esitteli ensimmäiset elintarvikerasiat, jotka on tehty pelkästään kierrätetystä PET:stä (rPET), joka on valmistettu pakkauksista.
KP-trayx