Uusi muovinkierrätyslaitos Alankomaihin

JULKAISTU: 27. lokakuun 2021
PÄIVITETTY: 18. tammikuun


Neste ja Ravago rakentavat kemiallisen kierrätyslaitoksen Vlissingeniin Alankomaihin. Strategisessa kumppanuudessa yhdistyvät Ravagon kokemus muovijätteen mekaanisesta käsittelystä, Nesteen hiilivetytietämys ja Alterra Energyn teknologinen innovaatio.

Yritysten mukaan toimipaikan vuotuinen käsittelykapasiteetti on noin 55 000 tonnia sekamuovijätettä. Tämä vastaa noin 1,7 miljoonan EU:n kansalaisen vuosittain tuottamaa muovipakkausjätettä.

– Yhdistämällä Ravagon ja Nesteen osaamisen meillä on keinot ottaa teknologia nopeasti käyttöön ja aloittaa tuotanto kaupallisessa mittakaavassa. Voimme hyödyntää yhteistä osaamista, jolla jätteet saadaan muutettua resursseiksi. Tavoitteemme on olla globaali johtaja uusiutuvissa ja kiertotalousratkaisuissa, kertoo Nesteen uusiutuvista polymeereistä ja kemikaaleista vastaava johtaja Mercedes Alonso.

Vuonna 2019 Neste ja Ravago perustivat kemiallisen kierrätysyhteistyön, jonka tavoitteena on käsitellä yli 200 000 tonnia jätemuovia vuodessa. Neste on sittemmin julkistanut Neste RE -raaka-aineen, joka on yhtiön mukaan yhteensopiva olemassa olevien polymeeri- ja kemiantuotantoinfrastruktuurien kanssa ja soveltuu esimerkiksi pakkauksiin. Uusi yhteisyritys tulee olemaan seuraava askel Nesteen ja Ravagon kumppanuudessa muoviteollisuuden kiertotalouden tehostamiseksi.

Jatka lukemista

Dovelta uudelleentäytettävä deodoranttipakkaus

Dove on julkistanut ensimmäisen uudelleentäytettävän ja -käytettävän deodoranttinsa.
11272_pe_dove_canada2_888904

Arla ryhtyy vastaanottamaan maitoa uusilta maidontuottajilta

Fazerille viime vuosina maitoa Kaakkois-Suomessa ja Uudellamaalla tuottaneet maitotilat siirtyvät tuottamaan maitoa Arlan jalostettavaksi.
arla-uusi

R-kioski korvaa 10 miljoonaa kahvikupin kantta kuitukansilla  

R-kioski siirtyy käyttämään täysin kierrätettäviä, uusiutuvista ja sertifioiduista raaka-aineista valmistettuja muovittomia Huhtamäen kuitukansia noutokahvikuppien kansina.
vastuullinen_kahvi_rkioski_2023-VERKKO

DS Smith lahjoitti Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien keräysastiat

DS Smith on suunnitellut ja valmistanut Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien kierrätysastioita take away-pakkausten kierrätyksen edistämiseksi osana korkeakoulun koordinoimaa RUOKO-hanketta ja osana DS Smithin kestävän kehityksen strategian mukaisia toimia.
Ruoko

Uusimmat uutiset

Vaahtoautot uuteen pussiin

Ahlgrens bilar -vaahtokarkit täyttävät 70 vuotta ja saavat syntymäpäivän kunniaksi uuden pakkauksen ensimmäistä kertaa 15 vuoteen.  
Bilar

Uusia työkaluja pakkausten ympäristövaikutusten luokitteluun

Antalis on kehittänyt Green Card ja Green Star SystemTM -työkalut, joiden tarkoitus on helpottaa asiakasta pakkausten ympäristövaikutusten vertailussa.
GREEN STAR SYSTEM_rgb_3

PackSummit Tampereella marraskuussa

PackSummit kerää pakkausalan toimijat saman katon alle 14.11.2023 Tampere-talossa. Tänä vuonna kokoonnutaan teemalla "Onko pakkauksesi vastuullinen vai viherpesty?"
PackSummit verkkosivujen materiaali

Metsä Groupin Kemin kartonki- ja biotuotetehtaat käyntiin

Suomen metsäteollisuushistorian suurin investointi – Kemin uusi biotuotetehdas ja kartonkitehtaan laajennus – on otettu käyttöön osastoittain suunnitelman mukaisesti keskiviikkona 20.9. Uuden biotuotetehtaan sellutoimitukset asiakkaille alkavat vuoden 2023 lokakuun aikana.
metsä_kemi