Uusi muovinkierrätyslaitos Alankomaihin

Teksti:Aino Laine
JULKAISTU: 2021-10-27
PÄIVITETTY: 2023-01-18


Neste ja Ravago rakentavat kemiallisen kierrätyslaitoksen Vlissingeniin Alankomaihin. Strategisessa kumppanuudessa yhdistyvät Ravagon kokemus muovijätteen mekaanisesta käsittelystä, Nesteen hiilivetytietämys ja Alterra Energyn teknologinen innovaatio.

Yritysten mukaan toimipaikan vuotuinen käsittelykapasiteetti on noin 55 000 tonnia sekamuovijätettä. Tämä vastaa noin 1,7 miljoonan EU:n kansalaisen vuosittain tuottamaa muovipakkausjätettä.

– Yhdistämällä Ravagon ja Nesteen osaamisen meillä on keinot ottaa teknologia nopeasti käyttöön ja aloittaa tuotanto kaupallisessa mittakaavassa. Voimme hyödyntää yhteistä osaamista, jolla jätteet saadaan muutettua resursseiksi. Tavoitteemme on olla globaali johtaja uusiutuvissa ja kiertotalousratkaisuissa, kertoo Nesteen uusiutuvista polymeereistä ja kemikaaleista vastaava johtaja Mercedes Alonso.

Vuonna 2019 Neste ja Ravago perustivat kemiallisen kierrätysyhteistyön, jonka tavoitteena on käsitellä yli 200 000 tonnia jätemuovia vuodessa. Neste on sittemmin julkistanut Neste RE -raaka-aineen, joka on yhtiön mukaan yhteensopiva olemassa olevien polymeeri- ja kemiantuotantoinfrastruktuurien kanssa ja soveltuu esimerkiksi pakkauksiin. Uusi yhteisyritys tulee olemaan seuraava askel Nesteen ja Ravagon kumppanuudessa muoviteollisuuden kiertotalouden tehostamiseksi.

Jatka lukemista

Dovelta uudelleentäytettävä deodoranttipakkaus

Dove on julkistanut ensimmäisen uudelleentäytettävän ja -käytettävän deodoranttinsa.
11272_pe_dove_canada2_888904

Arla ryhtyy vastaanottamaan maitoa uusilta maidontuottajilta

Fazerille viime vuosina maitoa Kaakkois-Suomessa ja Uudellamaalla tuottaneet maitotilat siirtyvät tuottamaan maitoa Arlan jalostettavaksi.
arla-uusi

R-kioski korvaa 10 miljoonaa kahvikupin kantta kuitukansilla  

R-kioski siirtyy käyttämään täysin kierrätettäviä, uusiutuvista ja sertifioiduista raaka-aineista valmistettuja muovittomia Huhtamäen kuitukansia noutokahvikuppien kansina.
vastuullinen_kahvi_rkioski_2023-VERKKO

DS Smith lahjoitti Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien keräysastiat

DS Smith on suunnitellut ja valmistanut Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien kierrätysastioita take away-pakkausten kierrätyksen edistämiseksi osana korkeakoulun koordinoimaa RUOKO-hanketta ja osana DS Smithin kestävän kehityksen strategian mukaisia toimia.
Ruoko

Uusimmat uutiset

Metsä Boardin taivekartonkikone on nyt Euroopan suurin

Metsä Groupiin kuuluva Metsä Board vihki 11. huhtikuuta käyttöön uudistetun taivekartonkikoneen Ruotsin Husumissa.
Ribbon-has-been-cutx

Kp lanseerasi ensimmäisen sataprosenttisesti kierrätetyn muovisen elintarvikerasian

Klöckner Pentaplast (kp) ilmoittaa saavuttaneensa tärkeän virstanpylvään elintarvikepakkausteollisuudessa. Se esitteli ensimmäiset elintarvikerasiat, jotka on tehty pelkästään kierrätetystä PET:stä (rPET), joka on valmistettu pakkauksista.
KP-trayx

Nuoret aikuiset ovat kiinnostuneempia ympäristöystävällisistä pakkauksista

Muovipakkausjättiläisen ALPLA:n "2024 Sustainability and Convenience in Packaging Survey” -tutkimuksen mukaan nuoremmat (18-34-vuotiaat) priorisoivat ympäristöystävällisiä pakkausratkaisuja.
alplax

Tekniikkaa ja nörtteilyä Gallin kanssa Scanpackin lavalla

Hän on nörtti. Hän on asiantuntija, jolla on valtavasti energiaa ja jolla nauru on aina lähellä.
Evelina Galli