Uusi muovinkierrätyslaitos Alankomaihin

Teksti:Aino Laine
JULKAISTU: 2021-10-27
PÄIVITETTY: 2023-01-18


Neste ja Ravago rakentavat kemiallisen kierrätyslaitoksen Vlissingeniin Alankomaihin. Strategisessa kumppanuudessa yhdistyvät Ravagon kokemus muovijätteen mekaanisesta käsittelystä, Nesteen hiilivetytietämys ja Alterra Energyn teknologinen innovaatio.

Yritysten mukaan toimipaikan vuotuinen käsittelykapasiteetti on noin 55 000 tonnia sekamuovijätettä. Tämä vastaa noin 1,7 miljoonan EU:n kansalaisen vuosittain tuottamaa muovipakkausjätettä.

– Yhdistämällä Ravagon ja Nesteen osaamisen meillä on keinot ottaa teknologia nopeasti käyttöön ja aloittaa tuotanto kaupallisessa mittakaavassa. Voimme hyödyntää yhteistä osaamista, jolla jätteet saadaan muutettua resursseiksi. Tavoitteemme on olla globaali johtaja uusiutuvissa ja kiertotalousratkaisuissa, kertoo Nesteen uusiutuvista polymeereistä ja kemikaaleista vastaava johtaja Mercedes Alonso.

Vuonna 2019 Neste ja Ravago perustivat kemiallisen kierrätysyhteistyön, jonka tavoitteena on käsitellä yli 200 000 tonnia jätemuovia vuodessa. Neste on sittemmin julkistanut Neste RE -raaka-aineen, joka on yhtiön mukaan yhteensopiva olemassa olevien polymeeri- ja kemiantuotantoinfrastruktuurien kanssa ja soveltuu esimerkiksi pakkauksiin. Uusi yhteisyritys tulee olemaan seuraava askel Nesteen ja Ravagon kumppanuudessa muoviteollisuuden kiertotalouden tehostamiseksi.

Jatka lukemista

Dovelta uudelleentäytettävä deodoranttipakkaus

Dove on julkistanut ensimmäisen uudelleentäytettävän ja -käytettävän deodoranttinsa.
11272_pe_dove_canada2_888904

Arla ryhtyy vastaanottamaan maitoa uusilta maidontuottajilta

Fazerille viime vuosina maitoa Kaakkois-Suomessa ja Uudellamaalla tuottaneet maitotilat siirtyvät tuottamaan maitoa Arlan jalostettavaksi.
arla-uusi

R-kioski korvaa 10 miljoonaa kahvikupin kantta kuitukansilla  

R-kioski siirtyy käyttämään täysin kierrätettäviä, uusiutuvista ja sertifioiduista raaka-aineista valmistettuja muovittomia Huhtamäen kuitukansia noutokahvikuppien kansina.
vastuullinen_kahvi_rkioski_2023-VERKKO

DS Smith lahjoitti Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien keräysastiat

DS Smith on suunnitellut ja valmistanut Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien kierrätysastioita take away-pakkausten kierrätyksen edistämiseksi osana korkeakoulun koordinoimaa RUOKO-hanketta ja osana DS Smithin kestävän kehityksen strategian mukaisia toimia.
Ruoko

Uusimmat uutiset

Aiothan osallistua Packnorth Award 2024 -kilpailuun?

Ilmoituksia Packnews Award -kilpailuun saapuu nyt tiheään tahtiin Packnewsille. Mittelö järjestetään neljättä kertaa, ja tänä vuonna palkintojenjakotilaisuus pidetään Scanpackissa. Luvassa on mielenkiintoisia uutuuksia.
kilpailu

Löysikö Lessebo Paper vuoden kesähitin?

Kysymykseen miltä paperi kuulostaa, on vihdoin saatu vastaus. Lessebo Paper otti rohkean askeleen perinteisen visuaalisen muotoilun ulkopuolelle ja tutki tätä hieman outoa kysymystä. Tuloksena on Lessebo Paper Player -soitin, joka muuntaa paperin elegantin hiljaisuuden kiehtovaksi äänikokemukseksi.
01_Hero_Lessebo-Texture_Close-up-paper-texture-Morocco_Photo-by-Carl-Anderx

Duni lanseeraa LipLidsin älykannen

Duni Group ja ruotsalainen start-up-yritys LipLid ovat solmineet yhteistyösopimuksen, jonka myötä Duni Group lanseeraa LipLidsin kannet take-away-mukeihinsa.
dunix

Ruotsin muovipakkausten keräys on kriisissä, toteaa Svensk Plaståtervinning

Ruotsissa on vakava, kansallinen muovipakkausten keräyskriisi, Svensk Plaståtervinningin (Ruotsin muovikeräyksen) toimitusjohtaja Mattias Philipsson sanoo lehdistötiedotteessa.
Foto: Peter Holgersson AB