Uusi muovikanisteri vähentää hiilijalanjälkeä

Teksti:Toimitus
JULKAISTU: 2018-10-09
PÄIVITETTY: 2023-01-18


Pakkausvalmistaja Muovi-Heljanko Oy on ratkaissut, miten samanaikaisesti vähennetään muovikanisterin raaka-aineen määrää 24 % ja parannetaan kanisterin ominaisuuksia. Suomalainen uutuuskanisteri kiinnostaa kansainvälisiä asiakkaita.

Perinteiseen pienkonebensiinikanisteriin verrattuna uuden multilayer-kanisterin paino on kevyempi, kontaminaatioriski vähäisempi ja haihtumisprosentti lähes nolla.

”Kanisterin hiilijalanjälkeä lähes 24 % pienentävälle uutuudelle on kysyntää niin Pohjoismaissa kuin Keski-Euroopassakin. Tavoitteemme on 30 % liikevaihdon kasvu vientimarkkinoilta”, kertoo Muovi-Heljangon toimitusjohtaja Simo Heljanko.

Innovatiivisessa multilayer-kanisterissa kerrokset ovat moninkertaisesti tiiviimpiä kuin perinteisessä, yksikerroksisessa HDPE-kanisterissa. Läpäisemättömien kerrosten ansiosta kanisterin paksuus ohenee ja paino kevenee, mikä vähentää käytettävän muoviraaka-aineen ja kuljetettavan kanisterin painoa.

”Uusi raaka-aine ja teknologia estävät pakattavan aineen läpipääsyn kanisterin seinämästä. Sulkukerros pitää hapen sekä epäpuhtaudet kanisterin ulkopuolella ja bensahöyryt, kaasut sekä kemikaalit sisällä”, selvittää Muovi-Heljangon myyntipäällikkö Mårten Karlsson.

Raaka-aineen vähenemisen ansiosta 5 litran multilayer-kanisterin hiilijalanjälki on 24 % pienempi verrattuna perinteiseen pienkonebensiinikanisteriin.

Investoinnilla tähdätään vientiin

Vuonna 2017 aloitetut suuret investoinnit Muovi-Heljangon tehtaalla Askolan Monninkylässä on saatu valmiiksi. Uudelta linjastolta multilayer-kanisterit lähtevät maailmalle ja päätyvät kuluttajille täysinä pienkonebensiinikanistereina mm. puutarhan ja metsän hoidon, veneilyn ja moottoriurheilun yhteydessä.

Uusi kanisterilinjasto rakennettiin varta vasten uuden multilayer-kanisterin tuotantoon. Linjasto on täysin automatisoitu ja edustaa viimeisintä teknologiaa.

 

 

 

Jatka lukemista

Raisiolle uusi toimitusjohtaja kesäkuussa

Raisio Oyj:n hallitus on nimittänyt yhtiön uudeksi toimitusjohtajaksi kauppatieteiden maisteri Pasi Flinkmanin. Hän aloittaa Raisio Oyj:n toimitusjohtajana 15.6.2024. Flinkman siirtyy Raisioon Orkla Suomen toimitusjohtajan tehtävästä.
Finland

Pakkaus- ja printtimessuilla vilkasta

Pakkausalan ja graafisen teollisuuden ammattitapahtuma keräsi runsaasti kävijöitä Helsingin Messukeskukseen 13.-14.3.2023. PacTec, FoodTec & PlastExpo Nordic 2024 -tapahtuman kävijämäärä nousi edellisestä kerrasta 36 % ja oli 4 387.
stora

Ruotsi ottaa käyttöön muovipussiveron

Ruotsin valtiopäivät on hyväksynyt muovipussiveron käyttöönoton. Se tulee voimaan toukokuun alusta ja koskee sekä muovikasseja että kaupan ohuita muovipusseja. Vero ei koske kasseja, jotka on tarkoitettu jatkuvaan käyttöön.
plast-skatt-utvald

Uusi merkintäväri steriloituihin pakkauksiin

Merkintäjärjestelmiä valmistava Linx Printing Technologies on kehittänyt uuden mustesuihkuvärin, jolla voidaan merkitä ruokapakkauksia ennen niin sterilointia. Väri kestää hyvin kuumuutta ja kosteutta.
linx-ink-utvald

Uusimmat uutiset

Muuttaako uusi nestekartonkipakkaus markkinat?

Pakkausalan lehdistöä kokoontui 15. toukokuuta Amsterdamiin ottamaan osaa täysin uuden pakkausratkaisun lanseeraukseen. Tilaisuuden järjesti Zotefoams, joka väittää olevansa ”gamechanger”. Pitäisikö suurten nestekartonkipakkausten valmistajien tuntea olonsa uhatuksi?
rezorce

Uusi päällystämätön kartonki Holmen Iggesundilta

Invercote Touch on uusi päällystämätön kartonki Holmen Board & Paperilta. Se on suunniteltu vastaamaan kasvavaan kysyntään kestäviä ja visuaalisesti houkuttelevia pakkausmateriaaleja kohtaan, joiden tulee silti säilyttää hyvät paino-ominaisuutensa.
Igge-touchx

Biomuovilla on oleellisesti pienemmät CO2-päästöt verrattuna perinteiseen muoviin

Iso-Britanniassa, Kiinassa ja Sveitsissä olevat tutkijat ovat osoittaneet, että kun fossiilinen muovi korvataan biohajoavalla biomuovilla, syntyy merkittävästi vähemmän hiilidioksidipäästöjä. Näin kirjoittaa Nordisk Bioplast-yhdistys omilla verkkosivuillaan.
Global warming concept

Packnews-lehti täyttää 90 vuotta – paluu vuoteen 1977

Packnews-lehti (aiemmin nimeltään nord emballage) täyttää tänä vuonna 90 vuotta. Se saattaa olla maailman vanhin pakkausalan lehti. Toimitus on viime vuosina selaillut vanhoja lehtiä ja julkaissut niistä parhaita paloja, joista yksi on tässä artikkelissa.
Letpak