Uusi merkki kertoo lehmien hyvinvoinnista

Teksti:Aino Laine
JULKAISTU: 2021-08-05
PÄIVITETTY: 2023-01-18


Arla Suomi panostaa lehmien lajityypillisen käyttäytymisen edistämiseen, sillä se lisää lehmien hyvinvointia. Lajityypillistä käyttäytymistä tukevat lehmien liikkuminen vapaana pihatossa, laiduntaminen ja talviulkoilu. Nämä hyvinvointiteot tuodaan näkyviksi kaupan maitohyllyssä uudella Vapaat & laiduntavat lehmät -merkillä.

Uusi merkki tulee ensimmäisenä Arlan kuuteen maitoon. Näiden lisäksi merkin piiriin saadaan muita tuotteita tulevan syksyn ja kevään 2022 aikana.

Kuluttajia kiinnostaa entistä enemmän, voivatko eläimet hyvin ja miten eettistä niiden kohtelu on. Uusi merkki vastaa tähän ja auttaa tekemään parempia valintoja maitohyllyllä.

– Maito ja maitotuotteet ovat kiinteä osa suomalaisten arkea. Maitoa juodaankin Suomessa Luken selvityksen mukaan 102 litraa vuodessa henkeä kohden. Vapaat & laiduntavat lehmät -merkki tulee nyt ensimmäiseksi maitoihimme, mutta teemme jatkuvasti töitä sen eteen, että voimme lunastaa hyvinvointilupaukset yhä useammassa tuotteessamme, kertoo Arlan Brand & Category Manager Laura Kandell.

Eläinten hyvinvoinnin lisäksi Arla panostaa ympäristötekoihin esimerkiksi parempien pakkausten ja maitotiloilla tehtävien tutkimusten avulla. Hyvinvoiva planeetta, ihmiset ja eläimet ovat Arlan strategian kulmakiviä, ja lehmien hyvinvointi on maidontuotannon perusta.

Jatka lukemista

Dovelta uudelleentäytettävä deodoranttipakkaus

Dove on julkistanut ensimmäisen uudelleentäytettävän ja -käytettävän deodoranttinsa.
11272_pe_dove_canada2_888904

Arla ryhtyy vastaanottamaan maitoa uusilta maidontuottajilta

Fazerille viime vuosina maitoa Kaakkois-Suomessa ja Uudellamaalla tuottaneet maitotilat siirtyvät tuottamaan maitoa Arlan jalostettavaksi.
arla-uusi

R-kioski korvaa 10 miljoonaa kahvikupin kantta kuitukansilla  

R-kioski siirtyy käyttämään täysin kierrätettäviä, uusiutuvista ja sertifioiduista raaka-aineista valmistettuja muovittomia Huhtamäen kuitukansia noutokahvikuppien kansina.
vastuullinen_kahvi_rkioski_2023-VERKKO

DS Smith lahjoitti Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien keräysastiat

DS Smith on suunnitellut ja valmistanut Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien kierrätysastioita take away-pakkausten kierrätyksen edistämiseksi osana korkeakoulun koordinoimaa RUOKO-hanketta ja osana DS Smithin kestävän kehityksen strategian mukaisia toimia.
Ruoko

Uusimmat uutiset

Mikroaallot vaihtoehtona muovinkierrätyksessä

Muovipakkausten kierrätyksessä vaihtoehtoina ovat mekaaninen tai kemiallinen kierrätys. Drupa-messuilla esiteltiin kolmas vaihtoehto kemiallisen kierrätyksen rinnalle. Siinä mikroaallot tekevät työn.
Florian-Turkx

EFI ajattelee laatikon ulkopuolelta – lanseerasi ainutlaatuisen painosysteemin aaltopahvipakkauksille

Drupa-messuilla EFI esitteli yhdessä Packsizen kanssa personoidun täysväripainatukseen aaltopahvipakkauksille.
EFI

Scanpack 2024 -messuohjelma on julkaistu!

Skandinavian suurimman pakkausalan messun, Scanpackin pääohjelma on julkaistu. Scanpack järjestetään Svenska Mässanissa Göteborgissa 22.–25. lokakuuta. Näyttelyssä on 400 näytteilleasettajaa ja lisäksi vierailijoille on tarjolla laaja, lähes sadan numeron ohjelma.
Talare-pa-Scanpack-SVx

Nyt voi pantata God Morgonin mehupurkkeja

God Morgon aloitti yhteistyön Bowerin kanssa ja tarjoaa nyt panttia mehupurkeilleen. Tavoitteena on lisätä pakkausten kierrätystä tarjoamalla erilaisia etuja, kun pantti on rekisteröity.
God Morgon on yksi Ruotsin suurimmista mehuvalmistajista ja myy yli 15 miljoonaa mehupurkkia vuodessa Ruotsissa. Kuva: Lehdistökuva