Uusi leivospakkaus vähentää päästöjä

Teksti:Aino Laine
JULKAISTU: 2022-04-07
PÄIVITETTY: 2023-01-18


Asikkalassa toimiva Viipurilainen Kotileipomo ja Metsä Boardin pakkaussuunnittelutiimi kehittivät yhdessä resurssitehokkaan ja sataprosenttisesti kierrätettävän leivospakkauksen. Uusi pakkaus vähentää materiaalin tarvetta 25 prosenttia ja hiilidioksidipäästöjä 34 prosenttia aiempaan pakkaukseen verrattuna. Samalla leipomo pystyi vähentämään muovin käyttöä luopumalla PE-päällystetystä kartongista. Ympäristöhyötyjen lisäksi uuden leivoslaatikon rakenne tekee laatikon kokoamisesta nopeampaa ja helpompaa.

– Pakkausten vastuullisuus on tärkeää meille ja asiakkaillemme, ja on hienoa pystyä kertomaan muovin vähentämisestä ja kierrätyksen edistämisestä. Koko tuotekehitysprosessi toteutettiin Äänekosken osaamiskeskuksessa jäsennellysti ja pakkaus saatiin nopeasti markkinoille, toteaa Viipurilaisen Kotileipomon leipätaiteilija ja innovaatiojohtaja Teppo Ylä-Hemmilä.

Leivospakkaus on valmistettu kevyestä MetsäBoard Prime FBB EB -dispersiopäällystetystä barrieerikartongista, joka voidaan kierrättää kartongin keräyksessä.

Jatka lukemista

Dovelta uudelleentäytettävä deodoranttipakkaus

Dove on julkistanut ensimmäisen uudelleentäytettävän ja -käytettävän deodoranttinsa.
11272_pe_dove_canada2_888904

Arla ryhtyy vastaanottamaan maitoa uusilta maidontuottajilta

Fazerille viime vuosina maitoa Kaakkois-Suomessa ja Uudellamaalla tuottaneet maitotilat siirtyvät tuottamaan maitoa Arlan jalostettavaksi.
arla-uusi

R-kioski korvaa 10 miljoonaa kahvikupin kantta kuitukansilla  

R-kioski siirtyy käyttämään täysin kierrätettäviä, uusiutuvista ja sertifioiduista raaka-aineista valmistettuja muovittomia Huhtamäen kuitukansia noutokahvikuppien kansina.
vastuullinen_kahvi_rkioski_2023-VERKKO

DS Smith lahjoitti Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien keräysastiat

DS Smith on suunnitellut ja valmistanut Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien kierrätysastioita take away-pakkausten kierrätyksen edistämiseksi osana korkeakoulun koordinoimaa RUOKO-hanketta ja osana DS Smithin kestävän kehityksen strategian mukaisia toimia.
Ruoko

Uusimmat uutiset

Aiothan osallistua Packnorth Award 2024 -kilpailuun?

Ilmoituksia Packnews Award -kilpailuun saapuu nyt tiheään tahtiin Packnewsille. Mittelö järjestetään neljättä kertaa, ja tänä vuonna palkintojenjakotilaisuus pidetään Scanpackissa. Luvassa on mielenkiintoisia uutuuksia.
kilpailu

Löysikö Lessebo Paper vuoden kesähitin?

Kysymykseen miltä paperi kuulostaa, on vihdoin saatu vastaus. Lessebo Paper otti rohkean askeleen perinteisen visuaalisen muotoilun ulkopuolelle ja tutki tätä hieman outoa kysymystä. Tuloksena on Lessebo Paper Player -soitin, joka muuntaa paperin elegantin hiljaisuuden kiehtovaksi äänikokemukseksi.
01_Hero_Lessebo-Texture_Close-up-paper-texture-Morocco_Photo-by-Carl-Anderx

Duni lanseeraa LipLidsin älykannen

Duni Group ja ruotsalainen start-up-yritys LipLid ovat solmineet yhteistyösopimuksen, jonka myötä Duni Group lanseeraa LipLidsin kannet take-away-mukeihinsa.
dunix

Ruotsin muovipakkausten keräys on kriisissä, toteaa Svensk Plaståtervinning

Ruotsissa on vakava, kansallinen muovipakkausten keräyskriisi, Svensk Plaståtervinningin (Ruotsin muovikeräyksen) toimitusjohtaja Mattias Philipsson sanoo lehdistötiedotteessa.
Foto: Peter Holgersson AB