Uusi laatuleima kertoo ympäristövastuusta

JULKAISTU: 10. maaliskuun 2021
PÄIVITETTY: 18. tammikuun


Kuluttajien kiinnostus vastuullisesti tuotettuihin elintarvikkeisiin kasvaa. Nyt Sigill-laatujärjestelmän tuottajat voivat käyttää tuotteissaan uutta Sigill-laatuleimaa. Se kertoo, että viljelytoimet ovat sertifioitu laatujärjestelmällä, jonka avulla varmistetaan tuotteiden ympäristö- ja ilmastoystävällisyys.

Laatupäällikkö Katarina Lassheikki Puutarhaliitosta kertoo, että valitsemalla Sigill-tunnuksella varustettuja kotimaisia puutarhatuotteita kuluttaja voi valinnallaan edistää ympäristöä ja ilmastoa huomioivaa tuotantoa. Tämä laatujärjestelmä on hyväksytty myös arvostetun Puhtaasti Kotimainen -merkin käyttöehtoihin, jolloin Sigill-merkkiä voidaan käyttää sen rinnalla pakkauksissa.

– Merkin ensimmäisiä käyttäjiä Suomessa on Honkatarhat, missä viljellään pääasiassa leikattua jääsalaattia, mutta myös ruukkusalaatteja ja -yrttejä Honkajoella ja Pöytyällä. Näistä jääsalaatti on suosituin, mutta valikoima täydentyy uusilla koetuotannossa olevilla salaateilla, kertoo Honkatarhojen toimitusjohtaja Tomi Levonen.

Tänä keväänä Honkatarhat keskittyy viljelytekniikan ja ympäristöasioiden kehittämiseen. Tuotanto on pitkälle automatisoitu, minkä ansiosta hygieniataso saadaan pidettyä erittäin hyvänä. Toimitusjohtaja Levonen kertoo, että sijainnilla Honkajoen Kirkkokallion energiapuistossa on etunsa, sillä alueen kiertotalous on omaa luokkaansa.

– Uusi Sigill-merkki otetaan käyttöön tuotteissamme mahdollisimman pian, jotta kauppa ja kuluttajat tunnistavat tuotteemme. Merkki näkyy ensimmäisenä Vihreäkeijun leikatulla jääsalaatilla ja makealla frisee-salaatilla maalis-huhtikuun aikana heti, kun saamme uudet pakkauskalvot käyttöön, Levonen jatkaa.

Katarina Lassheikki Puutarhaliitosta kertoo, että myös muut Sigill-tuottajat ottavat merkkiä käyttöön jo kevään aikana. Sigill-ympäristösertifikaatti on Suomessa myönnetty 13 puutarhayritykselle ja määrä on voimakkaassa kasvussa.

Sigill-ilmastosertifikaatin edellyttämät vaatimukset tukevat Vihreäkeijun viljelyn vastuullisuustavoitteita. Niissä korostuu ympäristövastuu: energian, materiaalien ja luonnonvarojen tehokas ja säästävä käyttö sekä jätteiden määrän vähentäminen ja kierrätys.

– Pakkauksissa keskitymme muovijätteen vähentämiseen. Suurin osa jääsalaatistamme kasvatetaan jo ilman muoviruukkua, ja testaamme parhaillaan Woodlyn puumuovi-pakkauksia, joiden avulla fossiilisten raaka-aineiden käyttö vähenee entisestään, kertoo Levonen.

Puutarhaliitosta kerrotaan, että Sigill-merkki kertoo kuluttajille kotimaisen tuotannon konkreettisista teoista ilmaston ja ympäristön eteen. Merkki tukee myös kauppojen asettamia vastuullisuustavoitteita.

Jatka lukemista

Dovelta uudelleentäytettävä deodoranttipakkaus

Dove on julkistanut ensimmäisen uudelleentäytettävän ja -käytettävän deodoranttinsa.
11272_pe_dove_canada2_888904

Arla ryhtyy vastaanottamaan maitoa uusilta maidontuottajilta

Fazerille viime vuosina maitoa Kaakkois-Suomessa ja Uudellamaalla tuottaneet maitotilat siirtyvät tuottamaan maitoa Arlan jalostettavaksi.
arla-uusi

R-kioski korvaa 10 miljoonaa kahvikupin kantta kuitukansilla  

R-kioski siirtyy käyttämään täysin kierrätettäviä, uusiutuvista ja sertifioiduista raaka-aineista valmistettuja muovittomia Huhtamäen kuitukansia noutokahvikuppien kansina.
vastuullinen_kahvi_rkioski_2023-VERKKO

DS Smith lahjoitti Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien keräysastiat

DS Smith on suunnitellut ja valmistanut Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien kierrätysastioita take away-pakkausten kierrätyksen edistämiseksi osana korkeakoulun koordinoimaa RUOKO-hanketta ja osana DS Smithin kestävän kehityksen strategian mukaisia toimia.
Ruoko

Uusimmat uutiset

Vaahtoautot uuteen pussiin

Ahlgrens bilar -vaahtokarkit täyttävät 70 vuotta ja saavat syntymäpäivän kunniaksi uuden pakkauksen ensimmäistä kertaa 15 vuoteen.  
Bilar

Uusia työkaluja pakkausten ympäristövaikutusten luokitteluun

Antalis on kehittänyt Green Card ja Green Star SystemTM -työkalut, joiden tarkoitus on helpottaa asiakasta pakkausten ympäristövaikutusten vertailussa.
GREEN STAR SYSTEM_rgb_3

PackSummit Tampereella marraskuussa

PackSummit kerää pakkausalan toimijat saman katon alle 14.11.2023 Tampere-talossa. Tänä vuonna kokoonnutaan teemalla "Onko pakkauksesi vastuullinen vai viherpesty?"
PackSummit verkkosivujen materiaali

Metsä Groupin Kemin kartonki- ja biotuotetehtaat käyntiin

Suomen metsäteollisuushistorian suurin investointi – Kemin uusi biotuotetehdas ja kartonkitehtaan laajennus – on otettu käyttöön osastoittain suunnitelman mukaisesti keskiviikkona 20.9. Uuden biotuotetehtaan sellutoimitukset asiakkaille alkavat vuoden 2023 lokakuun aikana.
metsä_kemi