Uusi juomapakkaus säästää ympäristöä

Teksti:Toimitus
JULKAISTU: 2018-08-07
PÄIVITETTY: 2023-01-18


Suomalainen start-up -yritys NWB Finland Oy on lanseerannut innovatiivisen Bag-in-Box -pakkauksen nesteille. Pakkauksen muotoilu rikkoo totuttuja rajoja, mikä säästää ympäristöä.

NWB Finland Oy:n uusi konsepti on tiedotteen mukaan kierrätettävä, käyttäjäystävällinen ja logistisesti tehokas. Se soveltuu kaikille nesteille kuten vesille, viinille, mehuille, maidolle ja oliiviöljylle.

Uudenlaisen, yksilöllisen muotoilun ansioista pakkausratkaisu näyttää houkuttelevalta niin baarissa, toimisto- ja kokoustiloissa, tapahtumissa kuin keittiön pöydällä. Pakkaus sopii hyvin jääkaappiin ja säilyttää nesteet kylminä pidempään.

Pakkaus rakentuu Bag-in-Box -periaatteen mukaisesti ja siinä on kolme osaa: nesteiden säilytykseen joustava pussi, kätevä hana ja aaltopahvista valmistettu kuoripakkaus. Aaltopahvipakkaus suojelee tuotetta suoralta auringonvalolta, ja tyhjänä litteäksi menevän pakkauksen vuoksi jätteiden kuljetusmäärä on jopa 90 % pienempi verrattuna muovipullojen kuljettamiseen.

DS Smith on ratkaisussa ollut NWB Finland Oy:n kokonaisvaltainen kumppani. Sen Packaging -liiketoimintaryhmä vastasi aaltopahvipakkauksen toteuttamisesta. Rapak, osana Plastics -liiketoimintaryhmää, vastasi sisäpussin ja hanan toimittamisesta. Laadukas kokonaisuus varmistaa, että tuote on kosketuksissa ilman kanssa vain minimaalisesti myös avaamisensa jälkeen.
 

 

 

Jatka lukemista

Raisiolle uusi toimitusjohtaja kesäkuussa

Raisio Oyj:n hallitus on nimittänyt yhtiön uudeksi toimitusjohtajaksi kauppatieteiden maisteri Pasi Flinkmanin. Hän aloittaa Raisio Oyj:n toimitusjohtajana 15.6.2024. Flinkman siirtyy Raisioon Orkla Suomen toimitusjohtajan tehtävästä.
Finland

Pakkaus- ja printtimessuilla vilkasta

Pakkausalan ja graafisen teollisuuden ammattitapahtuma keräsi runsaasti kävijöitä Helsingin Messukeskukseen 13.-14.3.2023. PacTec, FoodTec & PlastExpo Nordic 2024 -tapahtuman kävijämäärä nousi edellisestä kerrasta 36 % ja oli 4 387.
stora

Ruotsi ottaa käyttöön muovipussiveron

Ruotsin valtiopäivät on hyväksynyt muovipussiveron käyttöönoton. Se tulee voimaan toukokuun alusta ja koskee sekä muovikasseja että kaupan ohuita muovipusseja. Vero ei koske kasseja, jotka on tarkoitettu jatkuvaan käyttöön.
plast-skatt-utvald

UPM investoi uuden sukupolven biokemikaaleihin

UPM käynnistää merkittävän kasvuhankkeen biokemikaaleissa ja investoi biojalostamoon Leunassa, Saksassa. Biojalostamo tuottaa sataprosenttisesti puupohjaisia biokemikaaleja, jotka mahdollistavat siirtymän fossiilisten raaka-aineiden käytöstä kestävämpiin vaihtoehtoihin useissa kuluttajalähtöisissä lopputuotteissa, kuten pakkauksissa.
upm-biokemikaalit-rakeet

Uusimmat uutiset

Diageo testaa PulPacin paperisia Baileys-pulloja Barcelonan festivaaleilla

Diageo testaa kuivamuotoiltua kuitupulloa, joka koostuu 90-prosenttisesti paperista, jossa on ohut muovivuoraus ja foliotiiviste. Koe toteutetaan yhteistyössä PA Consultingin kanssa, joka on osa Bottle Collectivea yhdessä PA:n ja Pulpacin kanssa.
Diageo-to-trial-paper-Baileys-bottlesx

Burger King testaa uudelleenkäytettäviä biomukeja

Restel Oy kokeilee neljässä toimipisteessään uudelleenkäytettäviä juomamukeja, jotka on valmistettu biopohjaisesta ja kierrätettävästä Sulapac-materiaalista.
Sulapac-spring-24-12327-Edit-6924x4616-ORIGINAL-Jenni-Kohox

"Olemme ylpeitä kuin kukot” – Orapac toivoo voittavansa Packnorth Award 2024:n

Suomalainen Oy Orapac AB on yksi yrityksistä, joka haluaa voittaa Packnorth Award 2024 -palkinnon. Kilpailutyö, jota he kutsuvat Greenboxiksi, on periaatteessa yksinkertainen: laatikko kannella. Se on kuitenkin valmistettu täysin kierrätetyistä kuiduista ja eristää lämpöä ja kylmää paremmin kuin EPS-pakkaus edellyttää. Otimme yhteyttä Orapacin toimitusjohtaja Fredric Tidströmiin ja varatoimitusjohtaja Torbjörn Nyholmiin saadaksemme lisätietoja.
Greenbox

Brittiläisten päivittäistavarakauppojen pakkauspomot haluavat luopua muovista, mutta se ei ole helppoa

Aquapak-pakkausyrityksen uuteen tutkimukseen otti osaa sata brittiläisen päivittäistavarakaupan pakkausvastaavaa. Heistä enemmistö (92 prosenttia) suunnittelee luopuvansa kokonaan muovin käytöstä kuluttajapakkauksissaan.
Aquapak